Kunstplanten in je tuin en interieur

Ik had je waarschijnlijk heel hard uitgelachen wanneer je mij zou vertellen dat ik mijn hart zou laten vallen voor planten in huis. Ik had totaal geen groene handen, verre van zelfs. En ik had eigenlijk ook weinig zin om planten te verzorgen. Maar inmiddels heeft de planten scene mijn hart gestolen. Waar het ooit begon met een paar plantjes van mijn wederhelft, toen wij net gingen samenwonen, staan er nu 20 planten in huis. Twintig! Wel moet ik erbij zeggen dat er een paar planten het helaas niet hebben gered met mijn nog niet zulke groene vingertjes. Ik krijg het voor elkaar om een cactus om te leggen ;)) Dan begrijp je misschien ook dat ik tegenwoordig mijn oog laat vallen op kunstplanten. Ze zijn in tegenstelling tot jaren geleden, niet meer van echt te onderscheiden. 

Kunstplanten zijn een geweldig alternatief voor wanneer je die groene vingers mist maar je toch graag een urban jungle in huis zou willen. Kunstplanten kopen doe je bij Maxifleur.. Maxifleur is de the place to be voor alle soorten kunstplanten. EN zelfs voor buiten. Ja, echt waar, voor buiten. Wist ik ook niet. Je kunt op de website van Maxifleur terecht voor een breed assortiment aan kunstplanten, maar ze hebben ook een fysieke showroom waar je dus kunt struinen tussen de kunstplanten. Ook zie ik op de website een digitale showroom. Zo kun je dus via onder andere je laptop, een digitale tour maken door de showroom van Maxifleur. Leuk! 

Ik sprak toevallig laatst iemand die heeft echt een gigantische collectie planten in huis. Ze vertelde dat ze meer dan de helft weg heeft moeten doen, omdat er veel ongedierte in de planten zat. Eeuwig zonde! Dat heeft mij er ook een beetje van weerhouden om niet alle plantjes mee te nemen die ik tegenkwam in de winkel. Tot ik Maxifleur tegen kwam, was er voor mij niet echt een alternatief, terwijl ik droom van een urban jungle interieur. Hoe meer groen hoe beter. De afbeelding hierboven heb ik gevonden op de website van Maxifleur. Een heuse plantenwand. Vorig jaar zo een beetje in dezelfde periode, liep ik bij een restaurant met mijn snuffertje tegen een plantenwand aan. Ik maakte tig foto's en was opslag verliefd op het idee. Ik begon met zoeken naar kunstplanten voor de plantenwand, maar dat was een missie onmogelijk, zo bleek. En nu kom ik dit gewoon tegen! Ik vind dit zo enorm tof! Nou hoeft het niet per se een hele grote wand te zijn, maar een klein stukje wand is voor mij prima. Of in de badkamer, wc......  

Naast dat je met kunstplanten je binnenruimte kunt omtoveren tot een fantastische urban jungle vibe, is er voor je buitenruimte ook genoeg moois te krijgen bij Maxifleur. Nooit aan gedacht om kunstplanten buiten te zetten onder bijvoorbeeld de overkapping, terwijl het wel net even dat extraatje zou kunnen geven in je tuin. Om maar niet weer te beginnen over het ontbreken van groene vingers ;)) Maxifleur heeft een speciale online afdeling voor kunstplanten voor buiten
Bamboe is dus zo een plant die in iedere tuin mooi staat, maar bamboe staat erom bekend dat hij overal tussen gaat zitten en je binnen no time je tuin vol hebt staan met bamboe. Nou hebben wij een klein bamboe plantje in een oud vat staan, maar een kunstbamboe plant is een fijn alternatief. Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat je het echte van het neppe kunt onderscheiden. 

Naast bamboe zijn er natuurlijk nog tig andere soorten kunstplanten om neer te zetten in de tuin. Van buxus hagen tot bonsai boompjes en van bonsai boompjes tot lavendel. Er is dus voor een ieder wat te vinden voor het opfleuren van je terras of overkapping. Geen nood, want heb je beide niet en beschik je alleen over een balkon? Een balkon kun je net zoals een tuin, binnen een mum van tijd opleuken met een paar prachtige kunstplanten. 
Of wat dacht je van kunstplanten in je badkamer? Kan dat? JA! Dat kan! We hebben allemaal wel een keer die me-time die ervoor moet zorgen dat wij weer helemaal opladen. De beste manier om dit te doen is in een rustige maar sfeer volle badkamer. En dat is echt waar, want wanneer ik mezelf even een zen momentje gun in de badkamer en ik breek mijn enkels over kinderspeelgoed, tsja dan is dat zen momentje gauw verdwenen. Ik zou gaan voor hangplanten en wellicht kun je wat mixen en wisselen wanneer je ook kunstplanten in je woonkamer hebt staan. 

Nu weet je inmiddels een beetje wat je kunt verwachten bij Maxifleur - heaven on earth! Maar wat ik ook wel leuk vind om te vermelden is dat Maxifleur naast kunstplanten ook plantenbakken verkoopt. Allerlei verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Maar wat je ook kunt doen is combineren met planten en potten in de speciale configurator. Heel leuk om te doen! 

Ik zou eindeloos door kunnen gaan en mijn enthousiasme omtrent kunstplanten nog meer kenbaarder te maken, maar voor nu ga ik je aansporen om even stiekem te spieken bij Maxifleur. Ik weet zeker dat je mijn enthousiasme gaat delen! 


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Maxifleur. 

 De afbeeldingen in deze blog zijn eigendom van Maxifleur.