Tandenpoets feestje met Fairytabs


Het leed dat de tanden poetsen van je kind heet. We hebben allemaal deze fase doorlopen als ouder en zo niet, chapeau! De zoveelste keer sta je met je handen in je haar omdat je geen idee meer hebt hoe je het voor elkaar moet krijgen om van tandenpoetsen een feestje te maken. Been there done that. En daar was Fairytabs. Het eerste tandpastatabletje voor kids zonder troep. Yes! Wij mochten als gezin de tabletjes uitproberen samen met de andere bijhorende producten. 
Wanneer je mij wat langer volgt, weetje wellicht ook dat ik zo veel mogelijk "fijnere" keuzes probeer te maken. Fairytabs sluit dus perfect aan bij onze leefstijl. Al een tijdje waren wij opzoek naar een goede tandpasta zonder rommeltjes erin. Toch bleef ik uitkomen bij plastic tubes. Fairytabs doet hier niet aan mee. Peter, de oprichter van Fairytabs en tevens vader van drie kids besloot dat het anders moest en kon dan de reguliere tandpasta's. Peter strikes, want Fairytabs zitten vol met natuurlijke ingrediënten om de tandjes van onze mini mensjes gezond te houden, tandplak te verwijderen en gaatjes tegen te gaan + de Fairytabs zijn 100% vegan, gluten, parabeen en sls vrij. Daar worden we intens gelukkig van! 

De Fairytabs zijn er in twee smaken, Aardbei (zonder fluoride) en soft mint (met fluoride). Wij hebben beide smaken gekregen om te proberen en deze door elkaar gemixt in de siliconen opbergpotje van Fairytabs zodat de kids iedere keer tijdens het tandpoetsen een verrassingstabletje pakken. Maar Kim, vinden ze beide dan lekker? Ja! Bij de soft mint hebben de meiden het idee dat ze met grote mensen tandpasta poetsen, dat geeft ze dan een euforisch gevoel. Ik heb ze ook beide geproefd en ik begrijp heel goed dat kids hier lekker op gaan. Lieve Fairytabs, maken jullie de tandpastatabletjes ook voor grote mensen? ;)) 

Of de meiden moesten wennen aan de omkeer van reguliere tandpasta naar een tabletje? Misschien een beetje. Maar doordat de meiden nu de tandpasta zelf kunnen pakken, geeft dit ze ook weer een stukje verantwoordelijkheid. Ook poetsen wij inmiddels samen. Kids houden hun tandenborstel vast en wij sturen. Maar er is meer, Fairytabs heeft namelijk ook een eigen tandenpoetslied. Helemaal leuk! Zeker omdat de twee minuten poetsen nog wel is een uitdaging kunnen zijn..... Hoe maak je van tandpoetsen een feestje? Nou met Fairytabs dus! 
De bedoeling is dat je je de tandenborstel nat maakt, op het tabletje kauwt tot hij gaat schuimen, twee minuten poetsen en daarna spoelen. Kind kan de was doen! Ik kan me voorstellen dat dit in je brein misschien wat kortsluiting maakt, maar geloof mij, je wil na het proberen niets anders meer! Doorbreek die gewoontes :)

Naast de tandpastatabletjes heeft Fairytabs nog meer leuks. Namelijk een siliconen drinkbeker (die dus niet kapot kan vallen EN in de vaatwasser kan - win win!), een siliconen opbergpotje voor je fairytabs en last but not least, bamboe tandenborstels. Het complete pretpakket kun je aanschaffen als starterskit zodat je het fijne van Fairytabs zelf kunt ervaren. Een starterskit kost 18,95 maar met mijn code: KIMM krijg je een korting van 20% waardoor je Fairytabs zelf kunt ervaren voor 15,16 inclusief verzending. Ben je dan net als ons helemaal verkocht, dan is er ook een Fairytabs abonnement zodat je nooit zonder tandpastatabletjes komt te zitten. En dit kan al vanaf 4,99! Hatsikideeeee! 
Ik kan je alvast verklappen dat het openmaken van een Fairytabs pakketje dolle pret is. Doe dit dan ook vooral met je kid(s). Mijn meiden stonden gelijk het opbergpotje met de tabs te vullen. Dat is al een feestje op zich! Hoe leuk is het om iedere maand een pakketje te krijgen als kind waarbij je je potje met tandpastasnoepjes weer mag bijvullen?! De vormgeving van de producten en de doos is wat mij betreft een dikke 10+. Vriendelijk en fijn voor onze ogen ;)) De doos kun je weer hergebruiken voor een leuke knutselmiddag met de mini. Bijvoorbeeld door er een kijkdoos van te maken. 

We zijn nu een paar weken verder sinds onze eerste ervaring met Fairytabs en de meiden zijn compleet verknocht aan de tandpastasnoepjes. Papa en mama ook trouwens. Er ligt nog een bijna lege tube tandpasta, maar ik kom er niet mee weg om deze op hun tandenborstel te knijpen. Dit brengt ons weer een stukje dichterbij naar een plasticvrije badkamer. Wat ik vooral zelf heel erg prettig vindt, is dat overal aan duurzaamheid is gedacht. In de starterskit ga je stickers vinden van Fairytabs en zelfs deze zijn eco! Daarbij is het ook nog eens heel erg fijn om alles op één plek te kunnen bestellen. Ja, Fairytabs is een gigantische aanwinst voor ons zeskoppige gezin. 

De Fairytabs starterskit is volgens mij een mega te gek cadeau, want iedereen wordt toch blij van Healthy Smiles en een Happy Planet?! Vergeet dan vooral niet mijn kortingscode te gebruiken. 

Happy poetsings ♥ 


www.fairytabs.com