Leefruimte uitbouwen met VerasolWij wonen inmiddels bijna zeven jaar in onze nieuwbouwwoning. Afgelopen zomer pakten wij eindelijk de tuin aan. Mocht even duren maar dan heb je ook wat. De tuin heeft nog een beetje extra liefde nodig, maar de grote stappen zijn klaar. Zo kunnen de kinderen eindelijk door het gras rennen zonder dat ze blijven hangen aan onkruid wat tot je knieën komt of zichzelf prikken aan bosjes brandnetels. Er staat nog één project op onze to do list. Namelijk een tuinkamer of veranda.

Ik vergeet nooit meer onze barbecue voor de familie. Van het ene op andere moment begon het keihard met bakken uit de lucht te vallen. Vreselijk! Onze tuintafel moest naar binnen gesleept worden en de barbecue werd verplaatst naar onder de parasol. Heerlijk zo een modderige barbecue. Dat was voor ons het moment; een tuinkamer of veranda zou absoluut geen overbodige luxe zijn. Met een tuinkamer kun je namelijk door weer en wind toch genieten van het buitenleven. Maar naast dit grote voordeel was voor ons de uitbreiding van de leefruimte ook een pre. Ondanks dat wij geen klein huis hebben is een huis met zes mensen toch gauw "te klein". Ook lijkt het mij fantastisch om het buiten en binnen leven naar elkaar toe te trekken. Kindjes die in de tuinkamer kunnen kleuren ondanks dat het regent, ik zie het al helemaal voor me. En is het te koud? Dan is er ook geen man over boord, want er bestaan ook accessoires voor de tuinkamer zoals heaters.

Wij zijn gezegend met een mooie schuifpui die in de lente altijd direct helemaal open gaat. In de zomer blijft ie voornamelijk dicht door alle warmte die anders het huis binnen glipt. Afgelopen zomer hebben wij in de tuin verschillende ronde palen neergezet om schaduwdoeken aan vast te maken. Zo creëerden we toch enigszins het idee van een veranda. Maar nu is het tijd voor het echte werk. Met schaduwdoeken heb je in ieder geval schaduw, maar wanneer het regent moet je deze doeken asap naar binnen halen. 

Tijdens mijn zoektocht naar een tuinkamer of veranda kwam ik bij Verasol terecht. De place to be wanneer je net als wij op zoek bent naar een veranda/terrasoverkapping of tuinhuis. Verasol zorgt al 20 jaar voor meer leefruimte om te genieten. Hapjes onder de sterren en wakker worden met een latte macchiato in de ochtendzon. Klinkt fantastisch toch? 

Ik werd op de website van Verasol enorm getriggerd door het feit dat je een veranda ook om kunt bouwen tot een tuinkamer. Een tuinkamer heeft heel veel voordelen als je het mij vraagt. En ik denk ook dat een tuinkamer beter bij ons past doordat je ervoor kunt kiezen om zijwanden mee te laten plaatsen waardoor je dus echt in welke weersomstandigheden ook, in je tuinkamer kunt vertoeven. Ik vond op hun website ook een blog; Jouw tuinkamer als thuiskantoor. Dit klinkt als muziek in mijn oren als thuiswerker. 

Het leuke van tuinkamers is dat je deze tegen je huis, aan een muur of vrijstaand in je tuin kunt plaatsen. Dit komt doordat de aluminium constructie op vier palen staat en dus geen muurbevestiging nodig heeft. Een tuinkamer is dan wel niet geïsoleerd maar houdt de regen en wind wel buiten de deur. Verasol heeft, zoals ik eerder ook aangaf, de mogelijkheid om accessoires mee te bestellen. Zo kun je bij hen ook terecht voor zonwering, LED-verlichting of heaters. Maar ook een glazen schuifwand kan een optie zijn. 

Een tuinkamer moet je overigens niet verwarren met een serre. Wat ik dus eerst wel deed. Een serre is een compleet geïsoleerde ruimte en is een verlenging van je huis. Een tuinkamer daarentegen is niet geïsoleerd en heeft geen pre om aan je huis vast gezet te worden. Er zijn dus eigenlijk onwijs veel verschillende opties. Bij Verasol kun je kiezen uit verschillende constructies en tal van kleuren voor je overkapping. 

Ik heb mijn oog laten vallen op de Verasol Profiline. Deze is helemaal naar wens verkrijgbaar en dus ook nog uit te bouwen tot tuinkamer indien gewenst. Ik vind vooral de glazen wanden een heel fijn idee. Hierdoor creëer je gelijk een hele open-look en dit zorgt er ook automatisch voor dat je geen licht verliest in je huiskamer. 

Wist je ook dat je je tuinkamer/veranda helemaal kunt stylen en inrichten? Ik zou bij een open veranda iets voorzichtiger zijn, maar wanneer je kiest voor een tuinkamer, dan kun je deze voorzien van een heerlijke inrichting en styling. Bijvoorbeeld met verschillende kleden op de grond a la bohemian, planten enzovoort. Je begrijpt dat mijn Pinterest bord voor onze tuinkamer overloopt van ideeën, toch?! 

Zie jij jezelf ook al zitten met een kopje koffie of thee in je hand, terwijl de winterzon opkomt, met een dekentje op je favoriete fauteuil vanuit je tuinkamer? Hell yes! Zoek contact met Verasol en ze helpen met alle plezier!  
 


Alle beelden die ik heb gebruikt voor deze blog zijn afkomstig van Verasol.