Van je bed naar voeten in het zand met deze Strandhuisjes in eigen land

In deze bizarre tijden zijn we allemaal wel toe aan rust. En hoe kun je die rust nou beter vinden door met je gezin of romantisch met zijn tweetjes naar het strand te trekken. We vergeten soms even hoe mooi Nederland eigenlijk is met haar prachtige duinen, zee en stranden. 

Wij wonen in een klein dorpje in Friesland dus echt veel strand zien we hier niet. Minus het hoopje Sahara zand wat af en toe op de auto ligt ha.  Ik zou dag in dag uit kunnen vertoeven op het strand jongens. Uitwaaien, voetjes in het zand, heerlijk. Wij pakken vaak de auto naar Harlingen. Niet een heel groot strand maar wel een geweldige plek om even tot rust te komen en op te laden. Oh en de kinderen uit te laten natuurlijk ;) 

Ik heb vroeger altijd in Den Helder gewoond, daar ligt het strand op steenworp afstand. Maar toch kwam ik daar niet vaak. Het was te gewoon denk ik? Dit moet vast herkenbaar zijn. Laten we niet teveel afwijken. Er zijn namelijk zo intens veel mooie plekken om naartoe te gaan en jezelf weer compleet op te laden. Een strandvakantie in eigen land. 




Roompot Strandhuisjes in Julianadorp



Van je bed naar met je voeten in het zand. Klinkt magisch toch? En dat kan. In Julianadorp slaap je op het strand. Vakantiehuisjes die staan op twee palen in het zand. Dus je rolt letterlijk het strand op. Beeld je eens in hoe heerlijk het moet zijn om hier tijdens de zwoele zomeravonden met een wijntje in je hand de zon onder zien gaan. Met uiteraard je geliefde naast je. 

De strandhuisjes hebben twee slaapkamers en zijn voorzien van een glazen pui. Zo heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee. Er is in de buurt ook genoeg te doen, zegt deze ex jutter. Plus de huisjes zijn kindvriendelijk dus met je gezin op strandhuisjes vakantie is geen probleem. 

Boek hier je strand vakantie in Julianadorp via Roompot



Beach House in Vlissingen

Slapen op het schoonste strand van Nederland? Dat gaat je lukken in Vlissingen. Een paradijs wanneer je echt tot rust wilt komen en je jezelf in een compleet ander land waant. De strandhuisjes beschikken over een open slaapzolder waardoor jij vanaf je bed kunt wegdromen bij een prachtig uitzicht. 

De huisjes hebben ruimte voor 4 volwassenen en een kind. In een split second loop je Vlissingen in waar ik je vast niet hoef te vertellen dat je ook hier weer genoeg te doen hebt in de omgeving. 

Boek hier je strand vakantie in Vlissingen via Roompot

Beach Villa's  in Hoek van Holland

Kan het nog beter? Jazeker wel. Met een heuse strand villa in Hoek van Holland, geschik van 4 tot 6 personen. De villa's zijn namelijk tweehoog en staan direct op het strand. Een perfect plekje om met je gezin tot rust te komen (of niet gehehe). Boven ga je twee slaapkamers vinden waarvan 1 slaapkamer een tweepersoonsbed en de andere kamer twee losse eenpersoonsbedden. Beneden kun je de bank omtoveren tot slaapbank. En hoe leuk op een zwoele zomeravond, deur open, bed uitklappen en de zee lucht opsnuiven. Als dat geen genieten geblazen is ♥ 

Boek hier je strand vakantie in Hoek van Holland


Beach Resort Nieuwvliet-Bad


Houten Beach lodges met veranda midden in de duinen. Hoe amazing klinkt dat? En maar driehonderd meter van het strand. Dat past ook nog bij het uit bed rollen en met je voeten in het warme zand duiken toch? ;) Je kunt hier kilometers wandelen of fietsen. Je volgt het houten vlonderpad en je staat met je voetjes in het zand. En het water bij het strand is lange tijd ondiep wat dus onwijs fijn is voor kinderen. Ook in de buurt is weer van alles te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische fiets huren en een tochtje maken naar Zeeuws-Vlaamse stadjes. Perfect voor de Bourgondiërs onder ons. 

Boek hier je strand vakantie in Nieuwvliet-Bad


Bloemendaal aan Zee

Wanneer je een strand liefhebber bent is dit een geweldige plek om te vertoeven. Midden in de duinen van Bloemendaal aan Zee neem jij je gezin mee om heerlijk te genieten van één van de mooiste kustplekken van Nederland. Binnen een paar minuten sta je op het strand. De openslaande deuren in de lodges gooi je open en ineens zit je op je veranda met mooie loungeset te genieten met een drankje in je handen. Geen nood aan de man als je geen zin hebt om te koken, wat ik mij helemaal kan indenken, dan zijn er genoeg plekjes waar je een lekker hapje kunt halen voor het ultieme vakantiegevoel. 

Boek hier je strandvakantie in Bloemendaal aan Zee


Ik zou eindeloos door kunnen gaan. Wel kan je doorverwijzen naar Roompot om alle prachtige plekjes te bekijken. En mocht je geen keuze kunnen maken zet je ze toch allemaal op je bucketlist? Het leven is te kort om geen leuke dingen te doen. Ben je wel eens in Gulpen geweest? Dat is onze ultieme favoriete vakantieplek tot zover in Nederland. Omdat wij helemaal aan de andere kant van het land wonen, voelt Limburg voor ons als een compleet ander land met haar prachtige heuvels. Aanradertje ook!