Mijmeren met de Maan


Journals gluren is stiekem één van mijn guilty pleasures. Kijken naar prachtige creaties die anderen maken in hun Journal. Je begrijpt dat mijn Pinterest bord uitpuilt met inspiratie plaatjes. Heb ik er zelf dan toevallig ook één? Nee! Ik vindt het te leuk om te gluren in andere Journals maar in die van mij staat nog geen streep. Waar ik wel lekker in aan het knoeien ben? Mijn Mijnmeren met de Maan Journal. Een Journal voor de echte maanliefhebbers. 

Een maan aanbidder kan ik mijzelf inmiddels wel noemen denk ik. Geobsedeerd door haar schoonheid en de verschillende fases die zij doormaakt. Dit ontstond denk ik twee jaar geleden. Ik dacht altijd de moedernatuur ons af en toe de volle magische maan liet zien, maar niets lijkt minder waar. De maan is opgebouwd in fases. Net zoals ons leven. Ik volgde een cursus om met de maan te leven en kocht verschillende boeken om mijzelf in te lezen. Ik wou en wil(!) er alles over weten. Ik heb het wel eens benoemd op Instagram, je kunt namelijk verschillende volle maan rituelen invoeren waarbij je negativiteit achter je laat of juist bepaalde personen waar je jij je niet gemakkelijk bij voelt. Nou goed, daarmee zal ik je vandaag niet lastig vallen. Wel wil je kennis laten maken met het Mijmeren met de Maan boek van Jo Cauldrick

Mijmeren met de Maan

Verschijningsdatum: Juni 2020
Aantal pagina's: 224
Auteur: Jo Cauldrick
Uitgever: Kosmos
EAN: 9789043922081

Laten we beginnen met de buitenkant van het boek wat an sich al een gigantisch plaatje is. Prachtig geïllustreerd net zoals de binnenkant. Wanneer je Mijmeren met de maan opent is het enige wat ik wil blijven doen, staren naar de intens mooie vormgeving. 


Mijmeren met de Maan wordt beschreven als een creatief doe boek. Niets aan gelogen. Je kunt oneindig veel creativiteit kwijt in deze Journal. De zin "Meer magie en mindfullness in je leven met de maan als bron van creativitet" komt mega tot zijn recht. De maan is magisch, vraag dat maar aan een kind. Ik weet nog goed dat ik enorm geobsedeerd was door de maan vroeger. Zeker wanneer het volle maan bleef ik uit het autoraampje kijken. De maan ging gewoon met ons mee! 

Jo zegt: Ik noem de maan liefdevol Grootmoeder of Mama Maan. Ze beheerst onze vruchtbaarheid, onze emoties en onze maandelijkse cyclus. Net als de getijden zijn we gevoelig voor haar aantrekkingskracht en schommelen we heen en weer tussen introverte, bespiegelende perioden en perioden met meer energie en passie. Deze stemmingswisselingen beïnvloeden ons werk en ons dagelijks leven. Hoe meer we ons afstemmen op de fasen, hoe beter we kunnen inzetten voor ons mentale en emotionele welzijn. 

Kortom, leven de maan gaat je bijzonder veel opleveren. Ik kan dit inmiddels beamen. Wanneer je volledig stort op deze fases en je je laat meevoeren door de magie ervan, ga je het vanzelf voelen. 

Mijmeren met de maan stimuleert je creativiteit en zelfvertrouwen. Het boek nodigt je uit om bijvoorbeeld de goede dingen van het leven te koesteren. EN het helpt je om je activiteiten te plannen en je dromen te realiseren. Klinkt te mooi om waar te zijn he? Maar toch kan ik je vertellen dat wanneer jij jezelf open stelt en met de cyclus van de maan aan de slag gaat, de rest van zelf gaat. 

Leuk is dat Jo je tips geeft omtrent de materialen die bij haar favoriet zijn om aan de slag te gaan in je Mijmeren met de Maan Journal. Onder andere een waterverf set, PVA lijm, een zwarte pen of fineliner en washitape. Ook ga je in het boek alle fases van de maan leren. Weet jij bijvoorbeeld wat een jonge maan is? De oude maan? Een wassende maan? Al deze fases vertegenwoordigen ook allemaal weer iets anders. Zo past de nieuwe Maan bijvoorbeeld bij een schone lei. Een nieuw begin. Het is namelijk nooit te laat om opnieuw te beginnen wanneer jij daar klaar voor bent. 

Het boek bevat enorm veel inspirerende quotes. Onder andere "Ze zon ziet wat ik doe, maar de maan kent al mijn geheimen. - J.M. Wonderland

Er is plek om positieve gedachten over jezelf op te schrijven. Misschien in het begin een beetje confronterend, kan ik mij voorstellen. Wanneer zeggen we eigenlijk iets positiefs over onszelf? Dat is moeilijk. Je gaat een bladzijde vinden waarbij je je eigen droomguirlande gaat kleuren en versieren, er is plek om dingen op te schrijven die je kunt doen om je leven op een positieve manier te beïnvloeden. Maar ook kun je plekken opschrijven die je graag wilt bezoeken en daarbij hoe je je daar zou voelen. 

Er staan magische maantips in het boek zoals: Laad je edelstenen op bij het licht van de maan. Of Gebruik het licht van de maan om je magische zelfvertrouwen en creativiteit te stimuleren. 

Kortom; Gebruik de kracht van de maan om je persoonlijke doelen te realiseren ♥ Dit boek oftewel Jo gaat je hierbij helpen. En hoe! Mocht je een liefde voor de maan hebben gecreëerd of heeft maan je interesse gewekt dan kan ik je dit prachtige boek zeker aanraden. Als cadeautje voor jezelf maar ook om te geven is dit een geweldig cadeau. 

Mijmeren met de Maan is te koop bij verschillende boekhandels en online via Bol.com voor € 10,00.