Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Een georganiseerde chaos met kabels en opladers doe je zo

We kunnen niet meer zonder kabels, snoertjes en opladers. De horror om de juiste oplader bij het juiste apparaat te vinden. Wanneer je haast heb is dit al helemaal een mission impossible. Ik ga je een klein beetje op weg helpen om van je kabels en opladers een georganiseerde chaos te creëren. Niks fijners om een kabel of oplader uit een mandje te halen die je ook daadwerkelijk nodig hebt. 

Toevallig liepen wij vorige week vrijdag tegen dit probleem aan. Mijn wederhelft zocht een oplader voor zijn telefoon. Nergens te vinden. Wel 101 andere snoertjes waarvan we van de helft niet weten waar ze überhaupt voor dienen. Ons gezin bestaat uit zes personen waarvan vier kinderen en hun tablet. Papa en mama hun telefoon oplader en vergeet de overige kabels niet van de Playstation controllers, de camera's, die van de harde schijven, de laptop, de Wii, en noem al het apparatuur maar op. 

Het is bij ons een ongeorganiseerde chaos. Niet alleen met kabels trouwens ;) De opladers zwerven overal door het huis. Zo vond ik er laatst eentje in mijn ondergoed lade. Ik heb geen flauw idee wat deze daar deed? Een paar kabels in dat mandje, een tweetal in een ander mandje, in de lade van het bureau, bij de televisie in het mandje, in mijn ondergoed lade dus en waarschijnlijk ga ik er de komende tijd nog veel meer vinden. Dat moet anders, nee wacht, dat kan anders. Ik ging opzoek naar simpele manieren om de snoertjes en opladers netjes op te bergen. 

Voor je begint is het handig om eerst alle kabeltjes en opladers die je maar kunt vinden, op een grote stapel te gooien. Vanuit daar ga je beginnen met het sorteren van de kabels. Dus de opladers bij de opladers enzovoort. Eitje hoor! Waarschijnlijk ga je er ook de laders van andere apparaten vinden. Alle Hoverboard laders van de kids of een Giant 5 pins oplader van je elektrische fiets. Ik kwam bijvoorbeeld mijn oude laptop laders tegen en zelfs een kabel tussen papierwerk van de elektrische schommelstoel van de jongste spruit. Je vergeet gewoon snel waar je dit soort spullen neerlegt. Maar goed, alles sorteren daar begin je mee. En wanneer je dit gedaan hebt begint het leuke werk: het opruimen en organiseren. En dat doe je zo: 

Het enige wat je nodig hebt is Washi Tape. Zo simpel? Ja zo simpel! Check onderstaande foto. 


Image credit 


Je plakt een stukje Washi Tape om ieder snoertje, kabeltje en oplader en schrijft op de tape welke snoertje waar voor is. Dit is trouwens ook een mega tip wanneer je gebruik maakt van een stekkerdoos, bijvoorbeeld bij je televisie. Om ieder snoertje een stukje tape zodat je nooit meer de verkeerde stekker uit de stekkerdoos trekt.  

En op deze manier kan iedereen zijn eigen snoertjes, opladers enzovoort makkelijk vinden. Ook een leuk woensdagmiddag klusje met de kids ;) 

Er zijn tig verschillende ideeën om je snoeren op te bergen. Kijk maar eens op Pinterest. Maar de handigste en fijnste manier vind ik een doorzichtige opbergbak. Zo zie je met 1 oogopslag wat waarin zit en hoef je niet alles ondersteboven te gooien. Wij hebben bijvoorbeeld een bak met snoeren voor in huis en een bak voor de snoertjes van de apparaten die wij buiten gebruiken. De opladers die wij dagelijks gebruiken liggen in hetzelfde mandje als de afstandsbedieningen, uiteraard. De doorzichtige opbergbakken zijn trouwens ook Marie Kondo Proof ;)