Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Cozy Gaming en waarom je dit als nieuwe hobby wil

Tijdens het doelloos scrollen op TikTok viel een paar weken geleden mijn oog op een video van iemand die haarzelf de Cozy Gamer noemde. Dit liet ze zien op haar handheld, een Nintendo Switch in dit geval. Omringt door kaarsjes filmde zij haarzelf vanaf de bank onder een dekentje met een grote kop thee. Ik werd meteen nieuwsgierig. Ik wil niet zeggen dat ik een die-hard game fan ben, maar in the good old days was ik verslingerd aan Nintendo. Kunnen we dan zeggen dat ik een Mario fangirl ben? Denk het wel. Sinds de komt van mijn vier kids (waarvan de oudste ook het Mario virus te pakken heeft. YES) heb ik geen console meer aangeraakt. Oke oke, een potje Fifa met mijn geliefde wederhelft uitgezonderd.  Wat ik wel na al die jaren nog steeds ijverig doe (in fases, dat wel) is Candy Crush . Ja zo eentje ben ik. Inmiddels zit ik ergens in level 1604. Veeg je stress weg zegt Candy Crush zelf. Of ik mijzelf daar in kan vinden laat ik even in het midden haha.  Maar goed, Cozy Gaming dus. Ik

Een georganiseerde chaos met kabels en opladers doe je zo

We kunnen niet meer zonder kabels, snoertjes en opladers. De horror om de juiste oplader bij het juiste apparaat te vinden. Wanneer je haast heb is dit al helemaal een mission impossible. Ik ga je een klein beetje op weg helpen om van je kabels en opladers een georganiseerde chaos te creëren. Niks fijners om een kabel of oplader uit een mandje te halen die je ook daadwerkelijk nodig hebt. 

Toevallig liepen wij vorige week vrijdag tegen dit probleem aan. Mijn wederhelft zocht een oplader voor zijn telefoon. Nergens te vinden. Wel 101 andere snoertjes waarvan we van de helft niet weten waar ze überhaupt voor dienen. Ons gezin bestaat uit zes personen waarvan vier kinderen en hun tablet. Papa en mama hun telefoon oplader en vergeet de overige kabels niet van de Playstation controllers, de camera's, die van de harde schijven, de laptop, de Wii, en noem al het apparatuur maar op. 

Het is bij ons een ongeorganiseerde chaos. Niet alleen met kabels trouwens ;) De opladers zwerven overal door het huis. Zo vond ik er laatst eentje in mijn ondergoed lade. Ik heb geen flauw idee wat deze daar deed? Een paar kabels in dat mandje, een tweetal in een ander mandje, in de lade van het bureau, bij de televisie in het mandje, in mijn ondergoed lade dus en waarschijnlijk ga ik er de komende tijd nog veel meer vinden. Dat moet anders, nee wacht, dat kan anders. Ik ging opzoek naar simpele manieren om de snoertjes en opladers netjes op te bergen. 

Voor je begint is het handig om eerst alle kabeltjes en opladers die je maar kunt vinden, op een grote stapel te gooien. Vanuit daar ga je beginnen met het sorteren van de kabels. Dus de opladers bij de opladers enzovoort. Eitje hoor! Waarschijnlijk ga je er ook de laders van andere apparaten vinden. Alle Hoverboard laders van de kids of een Giant 5 pins oplader van je elektrische fiets. Ik kwam bijvoorbeeld mijn oude laptop laders tegen en zelfs een kabel tussen papierwerk van de elektrische schommelstoel van de jongste spruit. Je vergeet gewoon snel waar je dit soort spullen neerlegt. Maar goed, alles sorteren daar begin je mee. En wanneer je dit gedaan hebt begint het leuke werk: het opruimen en organiseren. En dat doe je zo: 

Het enige wat je nodig hebt is Washi Tape. Zo simpel? Ja zo simpel! Check onderstaande foto. 


Image credit 


Je plakt een stukje Washi Tape om ieder snoertje, kabeltje en oplader en schrijft op de tape welke snoertje waar voor is. Dit is trouwens ook een mega tip wanneer je gebruik maakt van een stekkerdoos, bijvoorbeeld bij je televisie. Om ieder snoertje een stukje tape zodat je nooit meer de verkeerde stekker uit de stekkerdoos trekt.  

En op deze manier kan iedereen zijn eigen snoertjes, opladers enzovoort makkelijk vinden. Ook een leuk woensdagmiddag klusje met de kids ;) 

Er zijn tig verschillende ideeën om je snoeren op te bergen. Kijk maar eens op Pinterest. Maar de handigste en fijnste manier vind ik een doorzichtige opbergbak. Zo zie je met 1 oogopslag wat waarin zit en hoef je niet alles ondersteboven te gooien. Wij hebben bijvoorbeeld een bak met snoeren voor in huis en een bak voor de snoertjes van de apparaten die wij buiten gebruiken. De opladers die wij dagelijks gebruiken liggen in hetzelfde mandje als de afstandsbedieningen, uiteraard. De doorzichtige opbergbakken zijn trouwens ook Marie Kondo Proof ;) 


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.