Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Deze Dr Martens modellen moet je hebben

 Dr Martens, wie kent ze niet. Of wie is er niet groot mee geworden?  De schoen waar ik vroeger kwijlend naar kijk als brugpiepertje. Er zat vlakbij mijn woonplaats een winkeltje waar er alternatieve kleding werd verkocht en ontelbaar veel verschillende Dr Martens. Heb ik ze ooit gehad? Nee. Het bleef bij kwijlen en kijken. Inmiddels ben ik de 30 gepasseerd en mag ik eindelijk zeggen dat ik de trotste eigenaresse ben van een paar Dr Martens. En wat voor paar. Ik koos voor de AirWair of ook wel de 1460 Pascal Bex genoemd. 

Wist je dat Dr Martens al bestaat sinds 1960? Op 1 april om precies te zijn. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit menig schoenenkast. Maar wist je ook dat Dr Martens in de eerste instantie alleen werden gemaakt als werkschoenen? Nee ik ook niet. On stage werden ze ineens razend populair. Iedere stoere rocker werd ermee gespot. Niet zo gek ook, want once you go Dr Martens you never go back. Dat kan ik inmiddels volmondig beamen. 

Mijn eerste paar draag ik met gouden handschoentjes. Of is het fluwelen handschoentjes? By figure of speech. Moest ik ze inlopen? Nou, niet zo erg als ik had verwacht. Eigenlijk zit ik nog in mijn inloop fase, maar ze gaan met de dag lekkerder lopen en met af en toe een blaar op mijn hiel valt het inlopen allemaal mee gelukkig. Ik snap  dondersgoed waarom ze zeggen, wanneer je je Dr Martens hebt ingelopen je nooit meer anders wil. Alsof ik op wolkjes loop ♥ 

Nu begrijp je natuurlijk ook dat ik inmiddels mijn lijstje van Dr Martens -wil ik hebben- intens aan het uitbreiden ben. Ik ga je mijn favorietjes laten zien die absoluut in iedere garderobe een plekje verdienen. Of je nou gek bent op jurkjes of alleen maar broeken draagt, de boots zijn tijdloos en kunnen altijd! Vraag dat maar aan de echte experts ;-) 

We trappen af met, hoe kan het ook anders - Mijn eigen prachtige stappers de 1460 Pascal Bex met AirWair zool. Deze boots hebben een AirWair zool welke olie en vetbestendig is. En hij biedt een goede schuur en slipweerstand. Vooral de slipweerstand heb ik perfect kunnen testen tijdens het trotseren van de sneeuw die in ons kikkerlandje was gevallen. Ik ben niet onderuit gegaan en geloof mij, dat is voor mijn doen een hele mijlpaal. 

Dr Martens 1460 Pascal Bex via Omoda € 209,95


De Dr Martens 101 boots moet iedereen in zijn of haar kast hebben staan. Deze boots hebben dezelfde mooie look als de 1460 maar met twee veteroogjes minder waardoor ze wat lager uitvallen. Ook weer met AirWair zool, love it. Tijdloos en kunnen bij elke outfit worden aangeschoten. Ze zien er wat "liever" uit. 
Natuurlijk kan je collectie niet alleen maar uit boots bestaan, voor de afwisseling zeg maar. Daarom is een paar fijne sandalen absoluut een must voor de warmere dagen. (of met een paar wollen sokken zijn ze ook prima te dragen in de kou ;)) Hoewel je ook top kunt vertoeven met je voetjes in de boots van Dr Martens hoor. Ik stuitte op onderstaande sandaal en ben helemaal verliefd ♥ Stoer en schattig tegelijk. Met uiteraard de bekende Dr Martens accenten zoals de gele stiksels. Als ik kijk naar het voetenbed kijk kan ik mij voorstellen dat je deze sandalen gewoon niet meer uit wilt doen. Het voetbed is namelijk gemaakt met een rubberen SoftAir inclusief dempend karakter. Heel tof onder wederom een jeans, eventueel met lekkere wijde pijpen, jurkje of rokje. Je kunt ook helemaal out of the box denken en ze dragen onder je joggingbroek. Dat is immers een enorme trend these days. Daar kan iedereen zich wel in vinden denk ik. 


Dr Martens Sandaal Voss II via Omoda € 129.95


Een ander paar welke in mijn optiek zeker niet mogen ontbreken in je schoenenkast zijn de Bruine 1460 M Boots van Dr Martens. Als je gek bent op een gedragen look dan zijn dit de boots voor jouw. Deze zijn namelijk gemaakt van Crazy Horse Leer. Dit is een zware leersoort met een sterk gedragen look. Love it! Het fijne is dan natuurlijk dat je niet om de haverklap je laarzen staat te poetsen. Win win. En daarbij zijn bruine laarzen überhaupt een musthave. Je kunt ze namelijk overal onder dragen zoals eigenlijk iedere stapper van Dr Martens. Bruin staat bijvoorbeeld heel stoer bij jeans. En dan vooral de flared modellen. Oh en wat denk je van twinnen met je wederhelft? ;-) Relatie Bucketlist dingen! Bruine Dr Martens 1460 M via Omoda € 151.95

Naast bruine en zwarte boots is kleur ook een favoriet in mijn garderobe. Minstens één paar in een ander kleurtje is voor mij een must. Ik weet niet, op de één of andere manier heb ik soms van die momenten dat ik extreem vrolijk kan worden van veel kleur. De glanzende bordeauxrode boots 1460 van Dr Martens is zo een paar. Bordeauxrood kun je namelijk geweldig combineren en terug laten komen in bijvoorbeeld je tas. Deze boots zijn ook nog eens Vegan. Ze zijn gemaakt van 100% veganistische kunststof  met de naam Felix Rub Off. En uiteraard komen ook bij deze boots de kenmerken van Dr Martens weer helemaal terug. Een pareltje in je schoenenstash als je het mij vraagt. Bordeauxrode Dr Martens 1460 Boots Vegan via Omoda € 151.95

Persoonlijk vindt ik het enorm belangrijk om op goede stevige schoenen rond te huppelen. Ik loop veel waardoor ik intens veel verschil voel wanneer ik mijn Dr Martens aan heb of een paar simpele stappers van € 20,00. Dit geldt trouwens ook voor kinderen. Goede schoenen zijn een must voor die kleine tere voetjes. Dr Martens heeft namelijk ook een heerlijke collectie voor kinderen. Van fel roze tot glitters all the way. Kortom, twinnen kan met Dr Martens met het hele gezin! Ik weet inmiddels waar onze spaarpotjes straks naartoe gaan ;-) 

Wanneer je besluit om bij Omoda te bestellen(doen!) profiteer je van een razendsnelle levering, gratis verzending boven de €50 en gratis retour, een retourtermijn van 100 dagen en de mogelijkheid om achteraf te betalen. Naast Dr Martens heeft Omoda een enorm assortiment aan schoenen van uiteenlopende merken. Heb je de nieuwe voorjaarscollectie al gezien? Hij is om te smullen ♥ We zien veel lichte kleuren, gecombineerd met pastel, sneakers  maar ook loafers maken weer hun comeback. Die heb ik vroeger ook veel verslonden. Look for yourself, ik wordt er in ieder geval helemaal gelukkig van! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.