Tech junkie wannahave - Samsung Galaxy s21 familie


Wanneer je mij al wat langer volgt hier op mijn blog, dan weet je waarschijnlijk ook dat ik een zwak heb voor nieuwe telefoons en dan met name de Samsung families. Dit zijn van die dingen waar mijn tech junkie aka nerd hart sneller van gaat kloppen. Eenmaal Samsung gewend dan wil je naar mijn inziens niets anders meer. Inmiddels is het Koreaanse merk op nummer 21 aanbeland oftewel de Samsung S21 familie. Deze nieuwe familie zal 29 januari op de markt verkrijgbaar zijn. Wel kun je alvast een pre order doen zodat je er zeker van bent dat jij als één van de eerste de S21 in handen hebt. 

Vroeger was ik al een enorme Samsung fan. Ik begon met een Samsung Note. Je weet wel, met zo een pennetje. Prachtige foto's maakte dit apparaat voor zijn doen. Ik had 1 van de eerste varianten waarbij je een toetenbordje tevoorschijn kon toveren van onder je scherm. Daarna werd ik de trotse eigenaar van de Samsung Galaxy S3. Ik sloeg nummertje 4 over, werd Samsung ambassadeur en kreeg de Galaxy S5. Als een kind zo gelukkig. Als 1 van de eerste had ik een S5 en die maakte me toch een partijtje mooie foto's. Hij won het van mijn Nikon Camera. Ik kon namelijk foto's maken met een blurry achtergrond. Dat was toen echt helemaal hot! Helaas is deze relatie als een kaars uitgegaan nadat ik haar liet vallen een paar millimeters van het gras verwijderd, paf op de stoeptegels. Scherm aan diggelen. Janken tot en met. Ik besloot om zelf een schermpje te hosselen en mijn scherm te maken. Althans een nieuw schermpje. Daar mocht ik heel even van profiteren tot ze weer viel, van de bank deze keer, precies op een hoek van de telefoon. Weliswaar zat ze veilig in een hoesje maar zo lomp als ik ben heeft dat hoesje geen geluk gebracht. 

Ik besloot dat het beter was om geen nieuwe telefoon relaties meer aan te gaan en zo begon mijn refurbished zoektocht. Hierin vond ik verschillende Samsung telefoons van een A nog wat tot een A zoveel. Ik weet het niet eens meer. Inmiddels ben ik overgestapt naar een Huawei. Ja echt. How bizar?! Tevreden, dat wel maar toen het nieuws naar buiten kwam dat Samsung met een nieuwe Galaxy familie op de proppen kwam, moest ik hier het fijne van weten. Tsja ik ben dus de sucker voor nieuwe Samsung telefoons in de categorie Galaxy. En zo heb ik mijn bruin/groene ogen laten vallen op de Galaxy S21. Liefde op het eerste gezicht. Het begon allemaal toen ik de reclame voorbij zag komen. Een video maken waarbij ik ook nog een foto kan maken uit diezelfde video.  

Ik duik even met je in de specificaties van deze nieuwe Familie. In Jip en Janneke taal wel te verstaan want veel verstand van batterijduur enzovoort heb ik niet. Een telefoon moet tegenwoordig voldoen aan 1 eis en dat is de batterijduur. Oke en de camera. Want laten we eerlijk zijn, wanneer je telefoon top foto's maakt heb je niet per se een echte camera ernaast nodig. Win win. Als ik naar mijzelf kijk is batterijduur niet zozeer een eis die een telefoon voor mij moet hebben. Wel vind ik het belangrijk dat ik mooie plaatjes kan schieten want vier bewegende kids. Struggle for live.

De Galaxy S21 heeft maar liefst 64 Megapixels. Weten we allemaal nog dat we blij waren met 5 Megapixel. Dat was écht über. En kijk nu... Maar dat is nog niet alles want zoals we tegenwoordig op veel toestellen zien, zijn er meerdere camera's. Zo ook bij de S21. Een 12 Megapixel hoofdcamera en een 12 Megapixel groothoeklens. + de 64 Megapixel telelens. De telefoon biedt je de optie om tot 3 keer optische zoom te kunnen gebruiken. Als we Samsung moeten geloven op hun blauwe ogen gebruik je de zoom zonder kwaliteitsverlies aan je foto's. Als ik nu bijvoorbeeld in zoom met mijn huidige telefoon zie ik voornamelijk ruis. Op zich gebruik ik zelf niet vaak de zoom optie maar soms kan het best handig zijn. 

Wanneer je een groot liefhebber bent van video's maken is de 8k optie intens fijn. Maar dat is nog niet alles want, waar ik echt intens enthousiast over werd is de Director View. Misschien heb je het wel gezien in de reclame op tv, maar zo niet dan ben ik niet de beroerdste om je dit even kort uit te leggen. Wanneer je een video hebt gemaakt kun je uit een video een beeld pakken die omgezet kan worden naar een foto met 33 megapixels. Een top kwaliteit foto uit een video dus. En waarom ik hier zo enthousiast over ben? Wederom, vier kids he?! 

En de selfiecamera, dat is toch ook enorm gegroeid de laatste jaren. Waar we eerder blij konden worden van een hoop onscherpe selfies is dit verleden tijd met een 10 Megapixel selfie camera voor in het scherm. Nou moet ik zeggen dat selfies niet bepaald mijn favoriet zijn maar intens nieuwsgierig ben ik wel naar de kwaliteit van deze foto's dus bring it on. 

Maar jongens we zijn er nog niet hoor. Waar ik veel verschillende meningen zie en hoor over het niet kunnen uitbreiden van extra geheugen, ben ik daar wel een voorstander van. Geen geknoei meer met geheugenkaartjes. Ik heb met mijn huidige telefoon ook niet de optie om uit te breiden en dat bevalt mij prima. Je hebt keuze uit 128gb of 256gb. Mijn geheugen bestaat uit 128gb en daar heb ik meer dan genoeg aan met veel apps en duizenden foto's. 

Ik benoemde het net al even, de batterijduur. Voor sommige mensen kan dit van levensbelang zijn. Wat ik overigens ook wel begrijp. Ik vind dat een telefoon met normaal gebruik minstens een dag kan doen met zijn batterij. Volgens Samsung is dat geen probleem met de enorme batterij van 4000 MaH. Nogmaals ik heb hier niet genoeg kaas van gegeten dus hier moet je het mee doen ;) 

De S21 bestaat uit aluminium en glas. Waar ik meteen potentie in zie, geen zware telefoon maar fijn in de hand + hij heeft een stof en waterdichte behuizing. Joehoe fijhijn! Wie neemt tegenwoordig niet zijn telefoon mee naar de badkamer wanneer je gaat douchen? Muziekje aan en gaan met die banaan. 

Samsung heeft ervoor gekozen om geen oplader en oordopjes meer mee te leveren. Enerzijds natuurlijk zonde, maar ze hebben hiervoor een goed argument; beter voor het milieu. Top, goed voorbeeld doet volgen, toch? Je gaat in de doos alleen een oplaadkabel vinden maar als het goed is beschikken we thuis allemaal over een oplader. 

Zoals je wellicht kunt lezen is mijn enthousiasme on top. Ik ben niet de beste in het overbrengen van bepaalde functies dus de snelheid en het werkgeheugen van 8GB!!!! laat ik even in het midden *knipoog* Wel is het zo dat de mensen die hier kaas van hebben gegeten, je haarfijn kunnen vertellen over deze nieuwe S21 familie van Samsung. Bijvoorbeeld Android Planet