Even terug naar de basis

We kunnen niet meer zonder onze telefoon, dat tijdperk is inmiddels al een tijdje aangebroken. Weetje nog die goede oude tijd waarin een verjaardag echt een verjaardag was en je niet tegen de muur stond te lullen, de tijd waarin brieven en kaartjes versturen nog de normaalste zaak van de wereld was, die tijd waarin wij als mensen veel minder prikkels van buitenaf kregen? Ik betrapte mijzelf vorige week op het feit dat ik continu wordt getriggerd door mijn telefoon te pakken. Even snel, gewoon even snel kijken of ik iets heb gemist. Snel even kijken of er appjes binnen zijn gekomen..... Ik was het zat! Spuugzat. Ik besefte mij dat iedere keer die telefoon oppakken geen goed deed voor mijn hoofd en mijn humeur. We worden tegenwoordig in een ander zijn leven gezogen wat automatische betekend, een ander zijn zooi. Ik opende de afgelopen weken mijn eigen Instagram veel minder vaak omdat ik zo intens werd meegezogen in de negativiteit van anderen. Ik maakte een andere Instagram aan en ben da

Lippenbalsem ruil je gelijk in voor deze crèmeWanneer je mij wat langer volgt dan weet je wellicht ook dat ik en mijn lippenbalsem onafscheidelijk zijn. Ik heb door de jaren heen dan ook heel wat balsems weggesmeerd. Ik begon ooit met een simpele lippenbalsem, weetje wel zo een goedkoopje. Jong en tegen beter weten in, daar schuif ik het dan maar op af. Inmiddels gebruik ik het allerliefste de Kneipp lippenbalsem. Once you go Kneipp lippenbalsem you never go back. 

Met een "normale" lippenbalsem as we know them ben je de hele dag aan het smeren. Er komt geen eind aan. Echt niet. En dat komt omdat er in de meeste lippenbalsems water zit. Kijk maar eens goed naar de ingrediënten lijst op de verpakking. Water verdampt waardoor de balsem die je op je lippen smeert eigenlijk geen zin heeft en je daarom ook de hele dag blijft smeren voor die paar minuutjes dat het fijn aan voelt.

Ik leerde de balsems van Kneipp kennen en dit was zo een huge ass verschil met de balsem die ik normaal altijd gebruikte.  Hij blijft intens lang zitten waardoor je niet de hele dag loopt te smeren + je voelt dat hij in je lippen trekt. Fijn. Maar natuurlijk sta ik ook altijd open voor nieuwe dingen en zo kwam onlangs de meest gouden tip tegen ever. En als ik zeg ever dan bedoel ik ook echt ever ever ever. 

Namelijk tepelcrème! You say whut now Kim? Ja! Tepelcrème. Het klinkt intens bizar i know maar probeer het. Ik heb tijdens de seizoenswisselingen altijd last van droge en gescheurde lippen. Intens vervelend. Door de lippenbalsem van Kneipp te gebruiken, kon ik dit voor het grootste deel elimineren. Nu smeer ik tepelcrème en die smeer ik maar twee keer per dag + wanneer ik ga slapen. Na het slapen voel ik de crème nog steeds. Dat is voor mij iets nieuws en heel erg prettig. 

Lanoline of ook wel wolvet genoemd is het magische middeltje wat ervoor zorgt dat je huid hersteld. Want even de mama's onder elkaar, tepelkloven zijn ook zo niet gezellig! Maar goed, ik had nog twee tubes liggen van de borstvoedingsperiode met mijn jongste krummie. Wie wat bewaard..... en zo geschiede. Ik en mijn tepelcrème zijn inmiddels onafscheidelijk. 

Voor je gelijk naar de winkel rent, kijk eerst even hoeveel Lanoline er in het product zit. En of het er überhaupt in zit. Ik heb bijvoorbeeld de Medela Tepelcrème en die bestaat uit 100% Lanoline. Bestel hier je tube van 37gram.