Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Lippenbalsem ruil je gelijk in voor deze crèmeWanneer je mij wat langer volgt dan weet je wellicht ook dat ik en mijn lippenbalsem onafscheidelijk zijn. Ik heb door de jaren heen dan ook heel wat balsems weggesmeerd. Ik begon ooit met een simpele lippenbalsem, weetje wel zo een goedkoopje. Jong en tegen beter weten in, daar schuif ik het dan maar op af. Inmiddels gebruik ik het allerliefste de Kneipp lippenbalsem. Once you go Kneipp lippenbalsem you never go back. 

Met een "normale" lippenbalsem as we know them ben je de hele dag aan het smeren. Er komt geen eind aan. Echt niet. En dat komt omdat er in de meeste lippenbalsems water zit. Kijk maar eens goed naar de ingrediënten lijst op de verpakking. Water verdampt waardoor de balsem die je op je lippen smeert eigenlijk geen zin heeft en je daarom ook de hele dag blijft smeren voor die paar minuutjes dat het fijn aan voelt.

Ik leerde de balsems van Kneipp kennen en dit was zo een huge ass verschil met de balsem die ik normaal altijd gebruikte.  Hij blijft intens lang zitten waardoor je niet de hele dag loopt te smeren + je voelt dat hij in je lippen trekt. Fijn. Maar natuurlijk sta ik ook altijd open voor nieuwe dingen en zo kwam onlangs de meest gouden tip tegen ever. En als ik zeg ever dan bedoel ik ook echt ever ever ever. 

Namelijk tepelcrème! You say whut now Kim? Ja! Tepelcrème. Het klinkt intens bizar i know maar probeer het. Ik heb tijdens de seizoenswisselingen altijd last van droge en gescheurde lippen. Intens vervelend. Door de lippenbalsem van Kneipp te gebruiken, kon ik dit voor het grootste deel elimineren. Nu smeer ik tepelcrème en die smeer ik maar twee keer per dag + wanneer ik ga slapen. Na het slapen voel ik de crème nog steeds. Dat is voor mij iets nieuws en heel erg prettig. 

Lanoline of ook wel wolvet genoemd is het magische middeltje wat ervoor zorgt dat je huid hersteld. Want even de mama's onder elkaar, tepelkloven zijn ook zo niet gezellig! Maar goed, ik had nog twee tubes liggen van de borstvoedingsperiode met mijn jongste krummie. Wie wat bewaard..... en zo geschiede. Ik en mijn tepelcrème zijn inmiddels onafscheidelijk. 

Voor je gelijk naar de winkel rent, kijk eerst even hoeveel Lanoline er in het product zit. En of het er überhaupt in zit. Ik heb bijvoorbeeld de Medela Tepelcrème en die bestaat uit 100% Lanoline. Bestel hier je tube van 37gram.Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.