Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Online glas bestellen bij GlasGigant
Wij wonen met ons zes koppige gezin in een nieuwbouwhuis in een klein dorpje in Friesland. Wanneer je mij op jongere leeftijd had verteld dat ik in een nieuwbouwhuis terecht zou komen, zou ik je keihard hebben uitgelachen denk ik. Een nieuwbouw huis vond ik altijd veel te "clean". Ik zag mijzelf liever in een oud huisje dat ik zelf zou opknappen. Oude ornamenten van het huis zichtbaar laten en hopen op prachtige pareltjes die tevoorschijn zouden komen tijdens het opknappen. Oude tegeltjes bijvoorbeeld. Maar met deze nieuwbouw zit ik ook prima op mijn plek. Het is maar net wat je ervan maakt. De kunst is om van je huis een thuis te maken. Wij hebben dit gedaan door veel warme kleuren en bijvoorbeeld hout te gebruiken. 

Het kopen van een nieuwbouwhuis, daar komt best veel bij kijken. Wanneer je inspraak hebt tijdens het opbouwen van je woning heb je verschillende aspecten om rekening mee te houden. Koop je je woning casco? Dus compleet leeg, dan maakt de aannemer je huis wind en waterdicht. De rest doe je zelf. Op dat punt zaten wij. Het glaswerk, de deuren en het dak zaten al op hun plek. Hierdoor hadden wij geen zeggenschap over het uitzoeken van bijvoorbeeld het glaswerk. Dan hoor ik je denken, het is maar glaswerk, maar ramen zijn intens belangrijk voor onder andere de isolatiewaarde van je huis. Of wanneer je zoals wij een groot gezin hebt, dan is geluidswerend glas dé perfecte optie. (met een kleine knipoog natuurlijk)

Maar ook voor een oude woning geldt eigenlijk precies hetzelfde. Wanneer je bijvoorbeeld een woning koopt met enkel glas, wil je het liefst gelijk alles eruit halen en vervangen door dubbel of zelfs triple glas. Bestaat dat Kim, triple glas? Jazeker. Je kunt tegenwoordig ook zelf je dubbel glas bestellen bij GlasGigant. Zij leveren je bestelling gratis op locatie, gratis productie op maat vanaf €250,- , je kiest zelf je afleverdatum, achteraf betalen behoort tot één van de opties en is je ruit niet in orde, dan krijg je een nieuwe. Top! 

Wij hebben in onze woning Dubbel HR++ glas. Voordat wij in de woning trokken had ik echt geen idee wat dit precies in moest houden. Iets met een energielabel en verder kwam ik ook niet. Zes jaar geleden trokken wij in dit huis en hadden geen kids. Wellicht ben je dan ook minder bezig met energielabels? Ik weet het niet. Inmiddels zijn wij die hard energiebesparend bezig. Het grote voordeel van dit HR++ glas is dat het zorgt voor beperkt warmteverlies. In de winter is dat intens fijn. Zo hoef je ook niet de hele dag je kachel aan te laten staan. In de zomer daarentegen, ja dan blijft de warmte ook hangen ;-) 

Triple glas is dus iets nieuws voor mij. De voordelen van dit glas zijn extra warmte en geluidsisolatie. Vooral dat stukje geluidsisolatie klinkt interessant. Ik bedoel met vier kids kan dit best handig zijn denk ik. Het is een duurzaam product en heeft een lange levensduur + op lange termijn bespaar je ook op stookkosten. Win win! Je kunt dus nu gelijk online glas bestellen bij GlasGigant. Ze helpen je ook met alle plezier wanneer je er niet helemaal uitkomt.

Ik snap ook best dat dit zo een klusje is waarvan je denkt, poeh dit zet ik even opzij, maar geloof mij wanneer je dit allemaal hebt gedaan ga je er zo intens veel plezier van hebben. En je portemonnee ook ha! 

Benieuwd wat jij zelf hebt in huis, enkel, dubbel of triple glas? Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.