Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Cozy Gaming en waarom je dit als nieuwe hobby wil

Tijdens het doelloos scrollen op TikTok viel een paar weken geleden mijn oog op een video van iemand die haarzelf de Cozy Gamer noemde. Dit liet ze zien op haar handheld, een Nintendo Switch in dit geval. Omringt door kaarsjes filmde zij haarzelf vanaf de bank onder een dekentje met een grote kop thee. Ik werd meteen nieuwsgierig. Ik wil niet zeggen dat ik een die-hard game fan ben, maar in the good old days was ik verslingerd aan Nintendo. Kunnen we dan zeggen dat ik een Mario fangirl ben? Denk het wel. Sinds de komt van mijn vier kids (waarvan de oudste ook het Mario virus te pakken heeft. YES) heb ik geen console meer aangeraakt. Oke oke, een potje Fifa met mijn geliefde wederhelft uitgezonderd.  Wat ik wel na al die jaren nog steeds ijverig doe (in fases, dat wel) is Candy Crush . Ja zo eentje ben ik. Inmiddels zit ik ergens in level 1604. Veeg je stress weg zegt Candy Crush zelf. Of ik mijzelf daar in kan vinden laat ik even in het midden haha.  Maar goed, Cozy Gaming dus. Ik

Dit is hét product voor zijdezacht haar zonder pluisMijn haar en ik hebben een haat liefde verhouding. Al sinds mijn jongere tienerjaren heb ik lang haar tot mijn billen. Met oke, af en toe een overstap naar een bob. Mijn haar groeit zo intens snel dat ik dit inmiddels twee keer out of the blue heb gedaan. Spijt? Ja mega dus! Maar de laatste keer dat ik het knipte is zo 6 jaar geleden. In de tussen tijd heb ik wederom een bos haar verzameld dat ik moet uitkijken tijdens het afvegen van mijn bips ;) 

De girls met lange haren kunnen relaten dat lang haar hebben ook intensief verzorgen betekend. Laat ik daar nou net echt een ster in zijn (not). Ik heb daar zero kaas van gegeten en heb eigenlijk altijd maar iets gedaan. Ik was vroeger namelijk ook extreem gek op het verven van mijn haar. Blonderen enzo. Laten we zeggen dat dit mijn wilde jeugd was die ervoor zorgde dat ik bijna geen haar meer over hield van het ontkleuren. Ik deed dit inderdaad zelf. Geen aanrader en een regelrechte don't try this at home. Ever. 

Sinds kort heb ik plaats gemaakt in mijn haar routine voor meer liefde uit producten. Zo laat ik bijvoorbeeld zo veel mogelijk producten met chemische troepjes staan. Heus gaat dit niet altijd goed hoor. Ik was 1 keer per week mijn haar met een shampoo bar. Dat is trouwens ook wel de max hoor. Ik heb het eerder 2 weken kunnen volhouden zonder wassen maar dan kun je er wel een eitje op bakken. Dus een gulde middenweg. Dikke prima. 

Ook ga ik je vertellen dat ik mijn haar nooit goed borstel wanneer ik de deur uit ga. Althans, dat deed ik niet. Ik borstel mijn haren voor ik ga slapen en de volgende dag zit het nog precies zoals ik ging slapen. (want slapen doen we niet in dit huis ;)) Eitje dus! Maar waarom borstelde ik mijn haar niet? De pluis. Het was geen gezicht wanneer ik een borstel door mijn lokken haalde en ik er pluis voor terug kreeg. 

Zoveel producten geprobeerd. Van serums tot olie's tot high end merken. Maar niets leek ook maar in de buurt te komen van het pluis vrij maken van mijn haren. Tot ik nog niet zo lang geleden kennis maakte met een bijzondere olie. Hij heeft volgens mij twee weken in de kast gestaan omdat er op de achterkant staat, de olie te gebruiken voor het douchen of föhnen van je haar. Ik besloot hem te gebruiken voor het douchen en voelde gelijk verschil. Keek in de spiegel en werd omvergeblazen. Ik had ineens geen pluis maar zijdezachten lokken met een mooie glans. WHUT? 

Het product is de Elvive Extraodinary Oil met 6 oliën van kostbare bloemen. De olie zit in een klein flesje van 100ml. Je hebt letterlijk maar 1 pompje nodig en dit verdeel ik vanaf het midden van mijn haar tot in de puntjes. Je kunt dus intens lang met de olie doen. En ondanks dat het product niet helemaal groen is ben ik wel compleet verliefd. Ik kan eindelijk mijn haar borstelen zonder pluis over te houden. Dit was een zoektocht van jaaaaaren maar the force was with me in deze. 

Kruidvat heeft bijvoorbeeld vaak 1+1 gratis op deze fijne olie en hij kost maar € 6.99. Fijne prijs voor een fijn product waar je dus intens lang van kunt genieten. Ik gebruik hem trouwens na het borstelen ondanks dat dit misschien niet de bedoeling is maar het kan prima. Ook met een haar-was-stop-week. 

Mocht je nog opzoek zijn naar een rete fijn product dan kan ik je deze olie mega aanraden. Ik ben niet vaak enthousiast over een product op haar gebied maar wanneer ik dat ben is dit ook zeker verdient. 

En nu allemaal aan de Extraordinary Oil ♥ Laat je weten wat jij van de olie vindt? 

 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.