Wijn en art event - Gallo Family Vineyards 

Als je zegt wijn, dan ben ik van de partij. Als je zegt schilderen, ben ik er ook bij. En als je zegt schilderen en wijnen dan ren ik rondjes door mijn huiskamer en sta ik te springen van enthousiasme. Is er een betere combinatie? Klinkt als muziek in je oren he! Ik mocht het beleven. Vorige week Maandag 2 December.  Een online Wine en Art event van Gallo Family Vineyards georganiseerd door Kroon op het werk. Dankzij Fsom.nl mocht ik kennis maken met deze absurd fijne combinatie.


Ik heb altijd een zwak gehad voor schilderen. Door mijn mega onzekerheid doe ik het eigenlijk te weinig. Ik kocht niet nog niet zo lang geleden een nieuwe berg schilderspulletjes. Een instant happines gevoel kreeg ik hiervan. Het zit overigens in de familie dus wellicht heb ik die interesse gratis meegekregen. Ik vind alleen al gauw dat ik iets niet kan en vaak stop ik dan ook. 

Kun je je enigszins voorstellen hoe de uren voorafgaand aan het online event verliepen? Precies doodzenuwachtig! Het event werd vond via Zoom plaats. Gezellig om elkaar op die manier te kunnen zien en kijken wat iedereen ervan maakt. Het was namelijk de bedoeling om een stilleven te schilderen. Bij het lezen van dit sloeg mijn hart over ;-) Voorafgaand aan het event ontving ik echt een fantastisch fijn pakket met uiteraard wijn van Gallo Family Vineyards, wat lekkers en schilderbenodigdheden. Goed first things first, een compositie maken van het stilleven wat ik zou willen schilderen. Ik maakte het mezelf natuurlijk wel makkelijk met een flesje rode Gallo Family Vineyards wijn, een wijn glas en een stukje kaas op een houten plankje. 


Gallo Family Vineyards

"Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de "Drooglegging", toen Ernest en Julio Gallo - twee broers van Italiaanse afkomt in hun vroege twintiger jaren  -  een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid"

Het creëren van heerlijke wijnen waarop je elk moment van de dag van kon genieten, was vanaf de eerste dag duidelijk. Vier generaties later en met meer dan 80 jaar toewijding volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. Er is voor ieder betekenisvol moment in het leven een wij die daarbij hand in hand gaat. Love dit! In de Gallo collectie ga je rode en witte wijn vinden, maar ook Rosé wijn en Spritz. Ik heb de rode en witte wijn mogen proeven. Van de rode wijn proefde ik de Merlot. 

Vroeger ben ik begonnen met rode wijn leren drinken. Nou ja, vroeger klinkt wat gek, maar ik ben immers al 31 (pfiew). Ik moest het inderdaad leren. Zoals Gallo zelf verteld is de rode Merlot een openhaard wijntje. De kou van buiten, je komt binnen waar de kachel aan staat en trekt deze heerlijke Gallo Merlot open. Zacht en vol. Heerlijk bij een stukje kaas. Ik zag dat hij goed te drinken is bij een chocolade brownie. Je begrijpt dat ik dit moet proberen. Toch? 

Witte wijn daarentegen hoefde ik niet te leren drinken. Is wat toegankelijker denk ik. Mij maak je het gelukkigst met een wijn die niet te zoet is, zacht maar toch vol is. Gallo heeft met hun witte chardonnay wijn mijn hart gevuld. Niet alleen met wijn ;-) Het is een lichtzoete wijn die ook geweldig samen gaat met zachte kaasjes zoals bijvoorbeeld blauw ader kaas maar natuurlijk ook brie! Dit is wat je noemt hét wijntje die je open trekt wanneer de kids in bed liggen en jij klaar bent voor een avondje Netflix en wijn. Tot zover mijn wijn review ha! Ik ben nu vooral ook erg benieuwd naar de rest van de wijnen in de Gallo Family. 

Er is een Gallo wijn voor elk moment. 
Wanneer het tijd is voor wijn, zeg hallo tegen Gallo. 

Terug naar het event

De les via Zoom werd gegeven door Caroline van Grachtenatelier. Niet normaal hoe deze vrouw met haar kwasten en verf bezig is. Erg inspirerend. Ook zij heeft van te voren een compositie gemaakt waar wij ons eventueel ook op konden richten. Dan vond ik een goed idee, zo wist ik zeker dat er iets op mijn doek kwam wat in ieder geval zou lijken op een soort van wijn fles ;-) 

Wat ik dus niet wist, dat je eerst de lijnen op je doek maakt. Dit was een behoorlijke eye opener. Je zou denken logisch maar niet eerder had ik er bij stil gestaan dat een stilleven schilderen uit lagen is opgebouwd. De kleuren werden gemengd waaruit uiteindelijk de juiste kleur tot stand kwam. Dit is ook nog best wel een dingetje kan ik je vertellen. We weten allemaal welke kleur je krijgt als je rood met geel mengt maar daarachter gaat nog veel meer schuil. De wondere wereld van kleuren mengen! 


Jullie zijn natuurlijk enorm benieuwd naar mijn creatie.... ;-) Ik denk dat ik best iets leuks op het doek heb gekregen ondanks dat het diepte schilderen nog wel wat extra liefde kan gebruiken. Ik ga het stilleven van K. Michaelis nog even finetunen. Dan kom ik weer in de lucht om het eindresultaat met je te delen. Dit was een goed begin, toch? Ik moet er zelf wel om lachen. Het mooiste van het stilleven? Ik ga voor de Gallo tekst ha! 

Een middag vol leerzame momenten, wijntjes, schilderkunsten en vooral veel plezier. Ik heb genoten van dit event, maximaal. De grootste les die ik heb geleerd, is om je onzekerheid omtrent schilderen overboord te gooien. Jij bent de baas over je doek. Dus elk exemplaar is uniek. Wijze woorden om mee af te sluiten lieve mensen. Ik weet in ieder geval dat ik mijn schilder skills alleen maar verder wil uitbreiden ♥ 

Bedankt Gallo Family Vineyards, Kroon op het werk, Grachtenatelier en Fsom voor deze geweldige ervaring!