Geen gesjouw met een kerstboom!

 De tijd van kerstbomen is aangebroken. Nederland trekt er massaal op uit om die ene kerstboom te scoren. Was het idee hier ook. Tot ik kennis maakte met een geweldig fijn initiatief. Namelijk KRSTBM

Vorig jaar hebben wij als gezin besloten om ieder jaar een echt boompje te scoren en hier een terugkerend dingetje van te maken. Vorig jaar was dan ook onze eerste keer met een echte boom in huis. Die geur, hemels! En het geeft net even dat extra oempf in je huis. Dit jaar moest er dus weer een echt boompje komen. Kwam in contact met KRSTBM en was verkocht. Ondanks dat er geen uitje van gemaakt werd om een kerstboom uit te zoeken in real life was dit een te gek alternatief, lekker makkelijk en je krijgt de mooiste boom gewoon bij je deur afgeleverd. Scheelt de mannen weer stofzuigen in de auto ;-) 

Daarbij kwam ook nog de vraag hoe wij de boom in real life mee hadden moeten nemen. In de auto hebben we plek voor 7 personen waarvan er 6 stoelen bezet zijn. Dat had een ini mini boompje geworden, met de nadruk op "je". Nee! Dat kan dus anders.  

Vier ondernemende mannen staken de handen in 1 en besloten dit jaar kerstbomen te gaan bezorgen. Nee, niet zomaar een kerstboom. De echte Nordmannen. Geen gesleep, gesjouw en gehannes maar gewoon vanuit je luie stoel een kerstboom bestellen. Plus, jij bepaald wanneer de kerstboom bij je thuis bezorgd gaat worden. Wel zo fijn. Ik vind dit zelf echt een grandioos idee. 


De Nordmann Spar is in 7 verschillende formaten verkrijgbaar. Daar zit vast wel die ene boom bij met jawel, dat oempf gevoel! En hear hear mensen met kids, de Nordmann zijn naalden prikken nauwelijks. Fijn dus voor kids en huisdieren. Ook hoef je niet bang te zijn voor veel uitval van naalden. Ik ruik hier een win win situatie ;-)

Wij kozen uiteindelijk voor een grotere Nordmann dan vorig jaar. Het is een gek jaar, we pakken dus extra uit met kerst en daar hoort gewoon een dikke vette boom bij. De één na grootste Nordmann staat hier nu in huis te pronken. Maar voor ik je dat laat zien, ga ik je nog even meenemen naar het bezorgen. 

Zoals ik je net vertelde kun je zelf je bezorg dag kiezen. 2 dagen van te voren krijg je een mail met het exacte tijdvak wanneer de boom bezorgd zal worden. Wij kregen de boom in de avond geleverd. Netjes en snel. Ik verwachte een man maar er kwam me toch even een partijtje een stoer wijf de oprit opwandelen met onze grote boom. Onder de indruk! Vind dit soort dingen altijd zo tof. Weg met die gekke taboes. 

Hij moest even een nachtje acclimatiseren en daarna kon het uitpakken beginnen. Je boom zit in een netje, wist je dat dit netje eromheen verwijderen erg rustgevend is? Haha. 

Ik had een plekje gereserveerd naast de bank en de televisie kast. Ik had dus geen rekening gehouden dat de boom zo lekker vol zou zijn waardoor ik even een nieuw plekje moest creëren. Hij is overigens echt prachtig, glimmende naalden en met stam. Je kunt eventueel een houder mee bestellen waarin je water kunt doen. Ik wist dus niets van een kerstboom met stam. Blijkbaar moet deze ook water hebben. Good to know! Hij moet natuurlijk wel een paar weken mooi blijven. KRSTBM verteld dat de Nordmann minimaal 5 weken mooi blijft. Perfect! 
 En dan die allereerste bal, dat is een taakje voor de kids. Net zoals de rest van de boom optuigen. Natuurlijk help ik mee met de stukken waar ze niet bij kunnen maar over het algemeen hebben ze de boom zelf helemaal aangekleed en wat is hij mooi ♥
Het pronkstuk van het huis! 

Klinkt dit allemaal geweldig in je oren? Je kunt hier een Nordmann uitzoeken bij KRSTBM maar wacht even want met de code #KRSTBMBLOG krijg je 10% korting op je boom. Blijft er nog wat leuks over voor de versiering!