Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Geen gesjouw met een kerstboom!

 De tijd van kerstbomen is aangebroken. Nederland trekt er massaal op uit om die ene kerstboom te scoren. Was het idee hier ook. Tot ik kennis maakte met een geweldig fijn initiatief. Namelijk KRSTBM

Vorig jaar hebben wij als gezin besloten om ieder jaar een echt boompje te scoren en hier een terugkerend dingetje van te maken. Vorig jaar was dan ook onze eerste keer met een echte boom in huis. Die geur, hemels! En het geeft net even dat extra oempf in je huis. Dit jaar moest er dus weer een echt boompje komen. Kwam in contact met KRSTBM en was verkocht. Ondanks dat er geen uitje van gemaakt werd om een kerstboom uit te zoeken in real life was dit een te gek alternatief, lekker makkelijk en je krijgt de mooiste boom gewoon bij je deur afgeleverd. Scheelt de mannen weer stofzuigen in de auto ;-) 

Daarbij kwam ook nog de vraag hoe wij de boom in real life mee hadden moeten nemen. In de auto hebben we plek voor 7 personen waarvan er 6 stoelen bezet zijn. Dat had een ini mini boompje geworden, met de nadruk op "je". Nee! Dat kan dus anders.  

Vier ondernemende mannen staken de handen in 1 en besloten dit jaar kerstbomen te gaan bezorgen. Nee, niet zomaar een kerstboom. De echte Nordmannen. Geen gesleep, gesjouw en gehannes maar gewoon vanuit je luie stoel een kerstboom bestellen. Plus, jij bepaald wanneer de kerstboom bij je thuis bezorgd gaat worden. Wel zo fijn. Ik vind dit zelf echt een grandioos idee. 


De Nordmann Spar is in 7 verschillende formaten verkrijgbaar. Daar zit vast wel die ene boom bij met jawel, dat oempf gevoel! En hear hear mensen met kids, de Nordmann zijn naalden prikken nauwelijks. Fijn dus voor kids en huisdieren. Ook hoef je niet bang te zijn voor veel uitval van naalden. Ik ruik hier een win win situatie ;-)

Wij kozen uiteindelijk voor een grotere Nordmann dan vorig jaar. Het is een gek jaar, we pakken dus extra uit met kerst en daar hoort gewoon een dikke vette boom bij. De één na grootste Nordmann staat hier nu in huis te pronken. Maar voor ik je dat laat zien, ga ik je nog even meenemen naar het bezorgen. 

Zoals ik je net vertelde kun je zelf je bezorg dag kiezen. 2 dagen van te voren krijg je een mail met het exacte tijdvak wanneer de boom bezorgd zal worden. Wij kregen de boom in de avond geleverd. Netjes en snel. Ik verwachte een man maar er kwam me toch even een partijtje een stoer wijf de oprit opwandelen met onze grote boom. Onder de indruk! Vind dit soort dingen altijd zo tof. Weg met die gekke taboes. 

Hij moest even een nachtje acclimatiseren en daarna kon het uitpakken beginnen. Je boom zit in een netje, wist je dat dit netje eromheen verwijderen erg rustgevend is? Haha. 

Ik had een plekje gereserveerd naast de bank en de televisie kast. Ik had dus geen rekening gehouden dat de boom zo lekker vol zou zijn waardoor ik even een nieuw plekje moest creëren. Hij is overigens echt prachtig, glimmende naalden en met stam. Je kunt eventueel een houder mee bestellen waarin je water kunt doen. Ik wist dus niets van een kerstboom met stam. Blijkbaar moet deze ook water hebben. Good to know! Hij moet natuurlijk wel een paar weken mooi blijven. KRSTBM verteld dat de Nordmann minimaal 5 weken mooi blijft. Perfect! 
 En dan die allereerste bal, dat is een taakje voor de kids. Net zoals de rest van de boom optuigen. Natuurlijk help ik mee met de stukken waar ze niet bij kunnen maar over het algemeen hebben ze de boom zelf helemaal aangekleed en wat is hij mooi ♥
Het pronkstuk van het huis! 

Klinkt dit allemaal geweldig in je oren? Je kunt hier een Nordmann uitzoeken bij KRSTBM maar wacht even want met de code #KRSTBMBLOG krijg je 10% korting op je boom. Blijft er nog wat leuks over voor de versiering!

 Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.