Ultiem ontspannen in deze tijd doe je zo
Al maanden breken we ons hoofd, slaper we slechter dan ooit en zijn wij de hele dag bezig in ons achterhoofd met het virus. Dit resulteert in te veel prikkels en vermoeidheid. Been there done that. Hoe zet je je brein op pure ontspanningsstand zodat je ook gewoon kunt genieten? Ik ben mama van vier en ik kan je vertellen dat iedere jaar weer, één van mijn goede voornemens is om meer te ontspannen. Guess what? Dat is verdomde moeilijk. Maar wanneer het je lukt om compleet te ontspannen ga je merken dat dit een dagelijkse of wekelijkse routine wordt, je je veel beter gaat voelen. Naast de dagelijkse bezigheden moeten we niet vergeten onze geest en ons lichaam wat extra liefde te geven om met beide benen op de grond te kunnen blijven staan. Ik heb een aantal fijne ontspanningsmomenten op een rijtje gezet die mij intens kunnen helpen om ultiem te ontspannen. 

Sporten

Beweging kan een moment van pure ontspanning zijn. Dit kun je jezelf aanleren. Sporten lijkt misschien niet altijd even leuk, maar neem van mij aan dat dit zoveel goeds doet voor je lichaam én je geest. Je moet die knop kunnen vinden, om hem vervolgens om te kunnen zetten. Ga je liever niet naar de sportschool? Kan ik mij goed in vinden. Sinds korts sport ik met de DISQ. Een mobiel fitnesapparaat waarmee je 10 minuten per dag sport. Iedere dag! Laagdrempelige work outs die je gewoon vanuit je huiskamer kunt doen. Plezier en ontspanning gegarandeerd. Wist je ook dat je je stress niveau naar beneden kunt tillen door te bewegen? Just saying ;-) Chillen in een hangmat 

Weetje nog die ene vakantie waar je onderuit gezakt kon liggen en helemaal tot rust kon komen in een hangmat? Waarom zou je dit pure vakantiegevoel niet in huis halen? Zeker nu is dit een geweldige tip om ultiem te ontspannen. Misschien wel na je 10 minuten workout? Bij Hangmat Gigant scoor je een duurzame hangmat met standaard. Je kunt kiezen uit meer dan 200 verschillende designs. Als je gekozen hangmat op voorraad is wordt hij binnen 24uur verzonden + de hangmatten en hangstoelen worden met de hand geweven  en afgewerkt. Hou ik van!  Picture this - Neem de avond voor jezelf met je hangmat, goed boek of een fijne muziek afspeellijst, een podcast of gewoon één met je gedachten, kaarsje aan en complete rust. Voor het echte plaatje is een knetterend openhaard vuurtje natuurlijk helemaal het einde. Gewoon op te zoeken via Youtube. 

De natuur 

Wist je dat moedernatuur ons zoveel moois schenkt? Herfst is by far mijn favoriete seizoen. Alleen al door d verandering van de bladeren aan de bomen. I love it! Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger een bloedje hekel had aan wandelen, maar nu... intens genieten. Het enige wat je nodig hebt is een mooie plek om te wandelen en de rest gaat vanzelf. Tegenwoordig maken wij hier een terugkerend ritueel van op zondagen. Dan springen we met het hele gezin in de auto en rijden naar een prachtig stukje natuur. We nemen donuts, croissantjes en koffie mee onze wandeling compleet te maken. Zet je mind uit en sta open voor het ontvangen van alles wat er buiten gebeurt ♥ 

Opruimen

Opruimen is nou ook niet echt waar je meteen aan zou denken bij ultiem ontspannen. Toch is niets minder waar. Opruimen zorgt niet alleen voor een opgeruimde omgeving maar ook een opgeruimd hoofd. Opruim klusjes die je misschien wel al heel lang uitstelt kunnen jou juist helpen net dat beetje extra te ontspannen. Hoe minder rommel hoe minder prikkels. Ik ben ooit is begonnen aan het boek Montessori nadat ik mijzelf helemaal enthousiast had gemaakt met de montessori lifestyle. Ik kan een ieder dit boek aanraden. Er staan zoveel praktische tips in die je kunt toepassen in je eigen leven. Ook kun je verschillende opruim docus vinden op onder andere Netflix.   

Yoga 

Als ik het woord Yoga zie, dan denk ik aan ontspanning en bewustwording. Vroeger leerde ik mijzelf yoga door middel van online filmpjes. Inmiddels is dit alweer heel wat jaartjes geleden, maar ik kan je vertellen dat wanneer je begint aan yoga, je met elke keer beter gaat voelen. Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Er is op het wereld wijde web genoeg te vinden over Yoga. Ik kan je alleen maar aansporen om het te proberen. Binnenkort ga ik hier wat dieper op in, sinds ik Yoga ambassadeur ben ;-) Ook kun je mediteren aan dezelfde categorie toevoegen. Er zijn wat fijne podcasts die je stap voor stap uitleggen hoe je je zelf mediteren kunt leren.  Staat op mijn bucketlist! 

Kleuren

Wie is er niet groot geworden met kleuren? Sinds mijn moederschap betrap ik mijzelf er regelmatig op dat ik een paar stiften in mijn hand heb, om vervolgens een Barbie kleurplaat in te kleuren. Hartstikke ontspannen kan ik je vertellen. Barbie is misschien niet helemaal de juiste tekening om te kleuren, maar je hebt een tal van volwassen kleurboeken. Ik heb er bijvoorbeeld eentje waarin ik Mandela's kan inkleuren. Betekend dus dat mama gezellig in de avond uurtjes haar eigen etui erbij pakt met stiften en kleurt te ontspanning. Heerlijk hoe je brein hierop reageert. 

Leven met de maan

Als je mij volgt op Instagram dan weetje ook dat ik sinds vorig jaar gefascineerd ben geraakt door de maan. Ik heb in dit jaar al verschillende boeken omtrent de maan tot mij genomen en hoe meer ik erover lees hoe enthousiaster ik wordt om  er meer mee te doen. In dit geval, leven met de maan. Het klinkt misschien heel zweverig maar wanneer je je inleest zal één van de eerste dingen zijn die je ziet, de fases van de maan. En juist die fases kunnen je helpen je eigen te maken. Probeer het maar. 


Ik zou nog eindeloos door kunnen gaan, van koken tot bakken en van puzzelen tot schilderen. Ook een boek lezen zou voor ultieme ontspanning kunnen zorgen. Ik vind dit persoonlijk altijd een moeilijk dingetje, omdat ik mijzelf  niet kant ontspannen tijdens het lezen. Wel wanneer ik voor die tijd  iets heb gedaan van bovenstaande. Maar cold turkey een boek pakken en lezen zonder dat mijn brein een loopje met mij neemt, dat kan ik (nog) niet! Erg fijn kan ook zijn om een Netflix serie te binge watchen. Is natuurlijk erg persoonlijk maar ik hoop door middel van mijn eigen tips, ook jouw ultieme ontspanning te kunnen geven. Dat verdienen wij. Dat verdient ons lichaam en geest!