Gezond haar zonder luizen

Wanneer je mij al wat langer volgt, dan weet je inmiddels ook dat ik ondertussen een enorme expert ben op het gebied van hoofdluis. Oke expert is misschien ietwat overdreven, maar ik heb meerdere keren in mijn leven te maken gehad met hoofdluis! De laatste keer kun je je misschien nog herinneren. 

Yes die laatste keer. Na de kerstvakantie. Hoofdluis is namelijk echt zo een dingetje voor na de schoolvakanties. Maakt niet uit welke. Je zou zeggen dat de winter te koud is met een knipoog. Goed hoofdluis, ik kan er dus een boek over schrijven. Misschien wel een complete reeks. Voordat ik kinderen kreeg had ik echt nul zin om mijzelf te verdiepen in de anatomie van een luis, laat staan op zoek te gaan naar werkende producten. Ik besloot om mijn haren toen gewoon simpelweg in te smeren met babyolie. Hier gaan ze uiteindelijk heus van weg. Maaaaar dit is best heftig want met zo een vet koppie van de babyolie ga je natuurlijk niet de straat op. Dus sinds het moederschap ben ik daar gelukkig een beetje boel anders in gaan staan. 

Zo heb ik met mijn gezin vorig jaar een luizenplaag gehad. Ik wist niet wat me overkwam. Althans tuurlijk wist ik dat wel, maar iedereen had ze ineens. Behalve de baby van 2 maanden en papa. Die komt overal mee weg. Ha! Uiteindelijk zijn ze met fijne en goeie producten weggegaan. En duizend keer kammen. Inmiddels heb ik dus ook al wat spulletjes geprobeerd door de jaren heen. Ik mocht kennis maken met XT luis. Iets totaal nieuws voor mij. Wel is iemand over gehoord op Instagram maar verder zelf nooit geprobeerd. Maar nu dus.... zomervakantie is voorbij en ik zit altijd de eerste weken met dichtgeknepen billen. Ik zorg dat ik de eerste paar weken na de vakantie altijd goed kam met een speciale luizenkam. Daarnaast gebruiken nu de XT luis Protect & Go spray. Een fijne en niet geurende spray, die ook nog eens anti klit is. Win win situatie hier. Oh en ik vergeet Vegan. Yes de producten zijn compleet vegan, Hoe fijn is dat?! 

Je kunt de spray op nat of droog haar aanbrengen, maar wij doen dit op net gewassen haar zodat het daarna ook makkelijk kambaar is. Dit doen we 2 keer in de week, standaard. Period haha. Nee echt de eerste weken. Mocht daarna een luizenplaag op school losbarsten, dan gebruiken we de Liquid Gel. Een gel die je in het droge haar masseert en vervolgens 15 minuten laat intrekken. Daarna shampoo inbrengen voordat je het haar nat maakt, uitspoelen met water en klaar ben je. 15 minuten, nou dat is wel te doen toch? Deze gel doodt dus hoofdluis en eitjes in 1 behandeling van maar een kwartiertje. Super fijn toch? 

En zo kom je tijdens je levensjaren allemaal verschillende producten tegen waarvan je helemaal gelukkig kan worden. Ik vind het belangrijk tijdens een luizen invasie, dat het gezinsleven niet compleet op zijn kop staat en dat je dus razendsnel van de kriebelende beestjes af bent. Belangrijker nog vind ik te vermelden dat je je nergens voor moet schamen. Echt gewoon niet! Nergens voor nodig. Mensen durven het vaak niet hardop te verkondigen, wat ik natuurlijk heel goed kan begrijpen. Het is vies, maar bedenk je dan dat je echt niet alleen bent op deze wereld.  Raak vooral niet in paniek. Met de juiste middelen zoals XT luis ben je er met een poep en zucht weer vanaf! 

De producten van XT luis zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos. Je gaat ze hier vinden. Er is een leuke korting aan de gang bij Etos. Namelijk 30% korting op de aangegeven producten van XT luis. Nou mensen, inslaan die handel. Ik ben van mening dat je beter goed voorbereid kunt zijn. In ieder geval beter voorbereid dan de meneer die ik in mijn stories heb besproken. Ik heb nog steeds te doen met deze beste man! 

Succes lieve ouders!