Kleine verwen momentjes - Mom editieAls je aan mij vraagt wat ik doe aan me time (als dat nog steeds en ding is) dan zeg ik, niets. Ik doe eigenlijk niets aan mijn eigen momentjes. Hoe zorg ik dan dat ik weer helemaal oplaad? Nou niet haha. We hebben niet per se een hele dag voor onszelf nodig, hoewel dat wel een geweldig moment zou zijn, maar laten we het hebben over de kleine dingetjes die je als moeder doen opladen en die je kunt doen om jezelf net even die boost te geven.

Bas - aka de wederhelft is ziek geweest. Ik stond er dus helemaal alleen voor met 4 kids en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon een pittig dingetje. Met liefde, maar pittig. Dus tussen de bedrijven door heb je even dat minuutje zen nodig. Dan wel op de wc, dan wel een slok warme koffie kunnen drinken. Vooral dat laatste is een sport geworden. Daarbij kunnen we allemaal in deze Corona tijd wel wat extra liefde gebruiken dus laten we wat zelf liefde in de lucht gooien. Ik ga je mijn zelf liefde geven, momentjes die ik versta onder verwen momentjes.
Bezoek een boekenwinkel - Klinkt easy right? Is het ook. Vroeger was ik een boekenwurm. Sinds ik moeder ben heb ik geen tijd om te lezen. Althans ik maak geen tijd. Vergeet niet dat daar ook een verschil in zit. Geen tijd en tijd maken. Wanneer ik langs de Bruna in het dorp loop ben ik altijd geneigd om even snel naar binnen te wippen en een rondje te lopen. De geur op te snuiven van boeken. Love that! Wanneer ik met een kinderwagen op pad ben loop ik er altijd langzaam voorbij en hier en daar vang ik dan een boeken luchtje op♥ Heb je enig idee hoe rustig je hier van kunt worden? Try it! En mocht je de verleiding nou niet kunnen weerstaan, een boek kopen hoort ook bij zelf liefde. Echt zo.

Ik lees op dit moment Echo van Thomas Olde Heuvelt. Rete spannend. Aanrader!

Volg een curcus - zoiets als een wijn, bier of maan cursus. Iets waar je interesse door gewekt wordt en waar je meer over wilt weten. Bijvoorbeeld de wijn cursus van Odiewijn of de maan cursus van Astrologyrocks. Zelf liefde in zijn puurste vorm door jezelf iets niets te laten leren. Wist je dat dit ook intens geluk met zich mee brengt? Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een curcus van. Meditatie en yoga kun je ook prima meenemen op dit lijstje.

Chocolaatjes - Wie is er niet gek op? Wij hebben in ons dorpje een chocolade/thee winkeltje. Gelukkiger kun je een mens toch niet maken. Jezelf een geniet momentje gunnen hoort ook bij zelf liefde. Letterlijk eet je liefde ;) Met de kinderwagen loop ik er altijd langs, maar hoe bijzonder fijn kan het zijn om daar even naar binnen te glippen en je favo chocolaatjes uit te kiezen, daarna all by yourself oppeuzelen. Staat op mijn try before you die list. Ha.

Lavendel - Een typische geur waar iedereen (als het goed is rustig van zou moeten worden). Ik gebruik sinds kort de Kneipp Lavendel huidolie en de Kneipp Lavendel badolie. Een match made in heaven ♥ Voor de oplettende kijker, wij hebben inderdaad geen bad maar dar heeft mij er niet van weerhouden om toch badolie in lavendel geur te kopen. Ik gebruik een paar druppels op mijzelf in te smeren en daarna af te spoelen. Opgepast het kan een beetje glad worden op de grond wanneer de olie valt!! Even een side note. Lichaams verzorging next level. Kun je je voorstellen hoe lekker de badkamer ruikt? Ik zou er uren kunnen vertoeven. Ook heerlijk om te gebruiken wanneer je kids verkouden zijn. Just a tip.Oh en de Kneipp huidolie. Ook zo een heerlijk momentje. Dus wanneer je de badkamer in springt heb je met deze twee gelijk 2 keer zelf liefde in 1 klap te pakken.

Psssst - voor de mannen die hun vrouw een beetje liefde gunnen. Je kunt ook massage olie online kopen. De lavendel variant van Kneipp is een aanrader. Gewoon even voor jou als man een tip van mij. Het is dan wel de bedoeling dat JIJ je babe gaat masseren he? ;)

Wist je dat Douglas een fijn assortiment heeft voor alles wat een vrouw gelukkig maakt? Van verzorging van je lichaam tot het verzorgen van je haar. Van parfum tot high end make up, maar dus ook gewoon mijn lievelings, Kneipp is te koop Douglas.nl

Bloemen - Een prachtige bos bloemen voor jezelf kopen. Eigenlijk is er toch niet waar je gelukkig van zou worden. Oke, op dat moment dan ;) Bloemen vrolijken op en brengen een euforisch gevoel met zich mee. Tulpen, veldbloemen, doesn't matter. Loop de bloemenwinkel in kijk om je heen, waar maakt je hart een sprongetje van?

 Happinez - Iets waar ik ook intens gelukkig van kan worden? Een tijdschrift als Happinez. Bomvol inspiratie en positiviteit. Ik hou ervan. Koop een tijdschrift waar jij plezier uit haalt.

Maar ook momentjes als een wandeling of even 5 minuten buiten zitten zonder ge-mama is al golden. Luisterend naar de vogeltjes en de rest wat moeder natuur ons heeft gegeven. Als dit niet thuis kan, kun je natuurlijk een heerlijk parkje opzoeken. Oordopjes bieden ook een fantastische uitkomst. Op Spotify heb je eindeloze lijstjes met rustgevende muziek. Of lekker knallen kan natuurlijk ook. Een Podcast luisteren tijdens het opvouwen van de was kan ook heerlijk zijn. Podnataal kan ik je aanraden maar ik vind het ook geweldig om The Papayapodcast te luisteren. Onder het genot van een goed wijntje natuurlijk (knipoog!Volg je mij al op Instagram? Hier deel ik ook regelmatig me-time tips en in het bijzonder voor de mama's onder ons ♥