En dan ben je ineens toch een draagmama
Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmiddels 10 weken geleden bevallen van dochter numero vier. Een plaatje, net zoals haar zussen. Al toen ik zwanger was wist ik 1 ding zeker... ik zou dit meisje gaan dragen. Inmiddels ben ik de trotse mama van een aantal draagzakken en draagdoeken. Een echte draagmama. Mag ik mijzelf zo noemen? Mijn rug laat het niet altijd toe, maar sjonge jonge wat is het fijn om je handen vrij te hebben en toch je kleintje dicht bij je te hebben. Wanneer Quinn even haar dag niet heeft kan ze gerust de hele dag vertoeven bij mama op haar borst. En mama geniet met volle teugen. Ik vraag mijzelf nu vaker dan ooit af waarom ik nooit eerder mijn kindjes heb gedragen. Dat had mijzelf zo ontzettend veel zorgen kunnen besparen. Maar echt! Zeker wanneer je meerdere kindjes hebt is het dragen van je kindje(s) zo fijn.


Je hebt verschillende draagzakken en doeken. Eigenlijk kun je wel stellen dat er voor iedere papa en mama wel een pareltje bij zit in deze grote wereld van het dragen. Ik heb bijvoorbeeld eentje van Baby Björn. Tot voor kort wist ik niet dat zij ook draagzakken in hun mooie assortiment hadden. Kun je je voorstellen wat voor wereld er voor mij open ging toen ik besloot om te dragen?!


BabyBjörn is een nieuwe draagzak rijker, namelijk de Move. De draagzak voor de moderne, reizende familie. Dat laatste doen wij helaas nog wat te weinig maar work in progress ;) Designteams van BabyBjörn interviewde families in heel de wereld. En daar was de nieuwe draagzak Move. Het resultaat van een stijgende vraag naar een flexibele, praktische reisdraagzak die ook nog eens veilig is voor je mini en comfortabel voor ons als dragers.

De Move draagzak bestaat uit twee delen. Hierdoor is hij makkelijk om en af te doen. Je wilt je kindje immers niet wakker maken wanneer hij of zij net in een fijne droom is beland. De draagzaak beschikt over een fijne rugsteun en een heupband. Zo wordt het gewicht niet alleen getild door je schouders, maar ook door je rug en heupen. Hiermee wordt ook meteen de mogelijkheid gecreëerd om je kindje langer door te dragen. Je kindje kan tot ongeveer 15 maanden in de draagzak.


De draagzak is gemaakt van een netstof, deze is speciaal voor BabyBjörn ontwikkeld, genaamd Mesh. Dit zorgt voor een betere luchtdoorstroming en dat is weer fijn omdat zowel jij of wij en je kindje niet oververhit raken. Zo blijft het dragen in de zomer ook fijn! Ook erg prettig, je kunt de draagzaak gewoon wassen plus hij droogt enorm snel.


Je hebt tegenwoordig zo enorm veel keuze uit dragers. Let er altijd op dat je een ergonomische draagzak koopt die conform is met de veiligheidseisen voor draagzakken en geclassificeerd als heupvriendelijk door het International Hip Dysplasia Institute. De BabyBjörn Move draagzak voldoet aan die eisen

Wat ook erg fijn is om te vertellen, de Move draagzak is meteen vanaf de geboorte te gebruiken door de hoofdondersteuning voor de allerkleinsten. Zo kan je baby's hoofdje niet naar achter vallen. Je kunt de hoofdondersteuning verstellen net zoals de rest van de draagzak. Het is in het begin even zoeken naar de juiste maten (instellen van alle banden) maar wanneer je de slag te pakken hebt en alles goed zit dan voel je dit. Daarnaast kun je de Move gebruiken met het gezicht van je kindje naar je toe of van je af. Dit laatste kan pas vanaf 5 maanden! Laat je goed informeren of lees je goed in.

De draagzak leek voor mij in de eerste instantie TE moeilijk door de twee losse delen maar zelfs ik had hem meteen door. Het is klik en go. Oke en even op maat maken natuurlijk. Je hebt drie riempjes die je op maat kunt maken. Easy cake dus!

De Move is in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk saliegroen, grijs en antraciet. Zie je het kleurenpalet? Unisex! Zo kunnen mannen en vrouwen de Move dragen. Ooit had ik een roze drager en kreeg toch vaker dan eens te horen... daar gaat je vriend toch niet mee lopen? Haha! Nou he did maar je snapt dat voor man antraciet bijvoorbeeld een leukere kleur is.


Als ik de tijd terug kon draaien dan had ik met mijn andere kindjes ook een draagmama willen zijn. Ze zijn maar zo kort zo klein en om dan de huidhonger van zo een kleintje te voeden en jezelf ietwat meer vrije ruimte geeft. Waar ik eerder koos voor het heen en weer wiegen van de kinderwagen, wieg ik Quinn nu automatisch in slaap terwijl ik haar in de draagzak heb en gewoon het huishouden doe! Mama powerrrrr! Ik zou niet anders meer willen en dat zegt voor mij heel veel!

De BabyBjörn Draagzak Move is online en in de winkel verkrijgbaar en kost € 139,90