Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

De tijd van hun levenHet is echt niet altijd makkelijk dat ouderschap. Welke teugels pak ik vast en welke laat ik vieren. Hoe zorg ik ervoor dat mooie herinneringen blijven hangen? Door ze extra mooi te maken? Door ze extra vaak te doen? Wij doen het zo!

We doen maar wat. Jij, ik, zij, hun. Allemaal doen we zoals wij denken dat het hoort. Zoals het zou moeten maar vooral hoe het moederhart het ons verteld. Er is geen goed en er is geen fout. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik het soms best een uitdaging vind om iets leuks te verzinnen voor de meiden. Iets waarbij hun creatieve geest gestimuleerd wordt. Iets waarbij ze zelf de verantwoording mogen nemen. Mogen inderdaad. Alles mag, niets moet. Maar ook iets waarbij wij als gezin zoveel plezier uit kunnen halen dat de herinnering blijft. Want niets is mooier dan een doosje herinneringen die je in je hart bewaard.

Zo kwamen wij op het idee om met de meisjes eens in de zoveel tijd een echt dagje te ervan te maken. Wij hebben bijvoorbeeld een abonnement op de Naturij. Dit is gevestigd in het Friese Drachten. De eerste keer dat wij hierheen gingen is ons als gezin zo goed bevallen dat we meteen een jaar kaart kochten. En zo geschiede. De Naturij is een plek waar de meisjes hunzelf helemaal kunnen uitleven. Van klimtoestellen tot glijbanen en van ballenbakken tot trampolines. Maar ook veel dieren zoals kippen, geitjes, konijnen en ratjes. Ze kunnen hier heerlijk uitrazen terwijl pa en moe genieten van een kopje koffie of thee! Ze noemen dit zelf een "mini vakantie". En wanneer er dan gevraagd word wanneer we op mini vakantie gaan is 1 en 1 twee! Je bent hier gerust een tijdje mee onder de pannen.
Hieraan vast plakken wij het avondeten. Waar wij eerder vaak kozen voor een happie en een sappie bij de grote gele M zijn wij al een tijdje geleden overgestapt naar iets wat velen malen gezelliger is. Namelijk de Pizzarette. Ooit van gehoord? Een pizzaoven voor op tafel. Zie het als gourmetten, maar dan met pizza. Kleine pizza's wel te verstaan. En dat maakt het meteen zo leuk voor kindjes. Je belegd je eigen pizza en daaraan voorafgaand kun je samen met de schaapjes pizzadeeg maken, maar je kunt ook kiezen voor de makkelijke weg, pitabroodjes. Deze snijdt je doormidden en zo ontstaat de bodem van je pizza. De mini's kiezen zelf wat ze erop willen en iedere pizza kunnen ze anders beleggen. Fruitcocktail erbij en het is een avond om nooit meer te vergeten! Je hebt 2 verschillende, eentje met 4 spatels en eentje met 6. Wij hebben die van 4 en dat gaat prima.

Kijk op www.pizarettes.nl voor meer informatie of voor het bestellen van je eigen pizzarette.

Dan heb ik ook nog een extra tip, een tafelzeil is geen overbodige luxe in deze (knipoog) Wij hebben nog niet zo lang geleden gekozen voor een tweedehandse tafel, maar dan nog is het fijn om een beetje bescherming te hebben. En de kids vinden het vaak ook erg gezellig staan. Is ook zo! Je kunt bij Tafelzeilonline.comkiezen uit tal van verschillende printjes, designs en materiaal. Daarbij komt ook nog eens dat ze ook de leukste tafelzeilen hebben voor de kleintjes. Bijvoorbeeld van Woezel & Pip. Hoe leuk!

Wij hebben altijd een vast tijdstip voor het avondeten. hier kun je erg lacherig over doen, maar niets is belangrijker dan structuur en ritme. Wij eten daarom altijd tussen 16:30 en 17:00. Dit voorkomt chagrijnige en hongerige kids waardoor de maaltijd gezelliger verloopt. Vaak zetten wij dan ook de Pizzarette vroeg aan zodat wij daarna nog tijd hebben om een klein spelletje te doen. Dit is elke keer een ander spelletje. Zo hebben we ook wel eens ik zie ik zie wat jij niet ziet gedaan. Dit vinden de meisjes echt te gek. Maar ook bordspelletjes vallen hier erg in de smaak. Hoewel.... bij mama wat minder haha! Zonder gekheid, de laatste keer hebben wij Het kleurenmonster op tafel gezet. Klopt, naar het gelijknamige boek.Waar het boek stopt gaat het spel verder. Het spel helpt jonge kinderen om hun emoties te herkennen en te beheersen. Dit spel is juist leuk omdat spelers moeten samenwerken. Vajèn is er gek op en moest het even doorkrijgen. Esra is nog ietwat jong, net zoals Ruby, maar hey dat mag de pret niet drukken! Het spel is een te gekke aanvulling op onze dag en onze spelletjeskast. ZO leuk om te zeggen, spelletjeskast. Vroeger als ik bij vriendinnetjes ging spelen hoorde ik ook constant het woord spelletjeskast en daar werd ik altijd door getriggerd. Ik wou ook een spelletjeskast. En nu ik zelf kindjes heb, bouwen wij onze eigen spelletjeskast. Snap je?!

Het kleurenmonster is te bestellen via deze link.

Nadat we klaar zijn met ons spel is het tijd om de boel om te ruimen. Hoewel de Pizzarette niet zo ruikt als gourmetten is het wel fijn om de boel schoon te maken voordat we de matrassen naar beneden sjouwen. Hiervoor gebruiken wij de producten van HG. Zo ben ik gek op de spray die nare luchtjes uit de lucht haalt en de spiegel spray is heaven! Wanneer je dit leest, spiegels hebt en als klapper op de vuurpijl ook nog kinderen, dan weetje wat ik bedoel. Kids en spiegels zijn zo geen beste vrienden. Tenminste, dat vind ik ;) Net als met ramen, dat gaat ook gewoon niet samen! Wij hebben al een vrij grote stash van HG. Voor de wc, voor de kalkaanslag, voor de badkamer, de oven... je kunt het zo gek niet bedenken en HG heeft er een middeltje voor.

Check HG.eu voor alle producten.

En dan, last but not least.... de matrassen naar beneden sjouwen! Even dingetje met een reten zwaar matras als die van ons, maar zo enorm gezellig. Zeker wanneer je kids besluiten om om 23:30 nog steeds wakker te zijn ha! Toegegeven, je moet de volgende dag niks inplannen, want allemaal moe en brak. Gelukkig is daar Netflix to the rescue. De laatste keer hebben wij Lady & de Vagebond gekeken inclusief een bak chips, komkommer en droge worst ♥ De echte Lady & de Vagebond film, dus niet de tekenfilm. Aanradertje!

Dit is in grote lijnen onze terugkerende herinnering. Hoewel... ik hoop toch dat elke keer er andere herinneringen blijven plakken.

Ik ben benieuwd naar die van jullie!

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.