1 keer in de week haren wassen met een shampoobar?Al even verdiep ik mijzelf in de wereld van duurzaamheid. Ik probeer mijn gezin hierin mee te nemen, stukje bij beetje en stapje voor stapje! Hoewel het vallen en opstaan is met vooral een lang leerproces (Rome is ook niet in dag gebouwd nietwaar) gaat het ons best goed af. De wederhelft heeft af en toe nog een schop onder zijn bips nodig, maar het gaat de goede kant op. Een groot deel wat een doorn in mijn oog was, de plastic flessen shampoo en conditioner. Ik hoef je gok ik, niks te vertellen over het plastic verbruik in ons land. Naast het plastic verbruik ging mijn haar er steeds slechter en slechter uitzien na het gebruik van shampoo in plastic fles. Wat was mijn eerste stap?


Eigenlijk was het een enorm simpel stap, namelijk het wassen van mijn haren beperken tot 2 keer in de week en niet iedere dag. Ja mensen, ik was er zo eentje die iedere dag haar haren waste. Vre-se-lijk! We weten allemaal dat een zwangerschap je mooie lokken kan geven, maar zodra je klaar bent met het zwanger zijn, dan begint de ellende. Haaruitval noemen we hem. Ik noem het even een hem. Mannen bezorgen je namelijk zo nu en dan ook haaruitval ;)

Haren wassen beperken
Ik begon met 2 keer in de week mijn haren wassen maar als snel merkte ik dat mijn haar het prima kon redden met 1 keer in de week. Laten we voorop stellen dat je haar moet wennen aan het feit dat je ze niet meer iedere dag lekker in sopt. Wat resulteert in snel vet haar. Gelukkig bleef dit bij mij vrij goed achterwegen. Zo niet dan hebben we altijd nog de babypoeder - droogshampoo oplossing.

Voor mij was het beperken van mijn haren wassen al een enorm grote stap vooruit. Zo kocht ik minder shampoo en conditioner EN mijn haren werden er alleen maar beter van. Inmiddels mag ik met trots mededelen dat mijn haren het prima doen op anderhalve week niet wassen. Maar toen...... toen was daar een alternatief voor het gebruik van de shampoo in plastic flessen waar ik tot voor kort niets vanaf wist.
Shampoo BarsEnige tijd geleden mocht ik kennis maken met dit fantastische fenomeen wat een Shampoo Bar heet. Je haren wassen met een blokje in plaats van vloeibaar? Ik was sceptisch, maar na een korte zoektocht werd ik meteen enthousiast. Je kunt je wellicht voorstellen hoe verrast ik was met het gebruik van de Shampoo Bar. Maar daarover vertel ik je natuurlijk zo direct alles. Eerst gaan we even even spieken in de keuken van Shampoobars.nl Wie en wat is het?De wereld een stukje mooier maken, zo begon de kleine groep mensen achter Shampoo Bars. Hun doel? Het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. Wist je bijvoorbeeld dat wij per persoon 165 kilo aan plastic verpakkingen gebruiken per jaar? 165 kilo! Dat moet anders kunnen moet dit groepje mensen gedacht hebben. Ik kan ze dan ook geen ongelijk geven. Iedere bijdrage voor het minderen in plastic is er eentje. Hoe klein ook! En dat is ook precies de reden dat ik zo enorm enthousiast ben over de Shampoo Bars. Ik heb er namelijk tot dus ver 2 in mijn verzameling. Zeker niet de laatste. Ik fantaseer al over een eigen kastje met allerlei verschillende shampoo Bars erin!


Wist je dat: Één Shampoo Bar gelijk staat aan 3! plastic Shampoo flessen? 

Shampoo Bars zijn dus milieuvriendelijker, beter voor je haar EN omgerekend goedkoper dan de meeste reguliere shampoos.

Verzending van Shampoo Bars

Ook niet geheel onbelangrijk is het versturen van het pakketje. Met regelmaat kom ik bizarre situaties tegen op Instagram. Voornamelijk stories waarin er zo ontzettend veel plastic is gebruikt voor het opvullen van de doos. Waarom? Er kan immers ook gekozen worden voor een kleiner doosje waardoor dus de opvulling van het plastic wegvalt. Shampoobars.nl weet precies hoe ze dit moeten oplossen. Mijn pakketje kwam netjes verpakt in kartonnen doosje en was gevuld met een laagje opvulchips. Je kent ze wel, van die groene of witten chips. De chips in dit doosje zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen. Namelijk- Lucht, water en plantaardig zetmeel. TOP! Je kunt ze hergebruiken weggooien of als speelgoed waar je kids bewaren. Want deze chips zijn 100% oplosbaar in water. Leuk experiment met je kid. De zakjes waar de Shampoo Bars inzitten zijn net als de kartonnen doos, recyclebaar. Een verzending van natuurlijke shampoo op een natuurlijke wijze.
Over de Shampoo Bars


Natuurlijk ben je ontzettend benieuwd naar de Shampoo Bars en de werking. Maar nog even dit, de Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype, maar je kunt wel shoppen op bijvoorbeeld Antiroos of vet haar. Laten we het zo verpakken - Er zit voor een iedereen een fijne Shampoo Bar bij. En voor de kosten hoef je het niet te laten. Namelijk € 6,95 en € 9,95. Reken voor de grap eens om hoeveel je kwijt bent aan je normale shampoo in plastic flessen?

Wist je dat: Een Shampoo Bar gemiddeld 80 wasbeurten mee gaat? 

Zoals ik net al zei, ik heb op dit moment 2 stuks in mijn bezit. De Lavendel en Jasmijn variant. Ik gok dat de postbode haar hele route aan het doosje heeft gesniffeld. Ik had dat wel gedaan als ik in haar schoenen zou staan. Beide hebben ook al kennis mogen maken met mijn haar. Ik bleef het gebruik uitstellen, omdat ik het zo enorm "spannend" vond om het de eerste keer te doen. Maar eigenlijk is het nog leuk ook. Je wrijft namelijk de Shampoo Bar tussen je natte handen of je sopt je haar rechtstreeks met de Shampoo Bar in. Ik probeerde beide en het is maar net wat je fijner vind. Er is hierin dus geen goed of fout. Nu zul je je ongetwijfeld afvragen...... schuimt het? Dit was exact mijn skeptische struikelblokje. Een Shampoo Bar kan lekker ruiken en dan heb je mij voor 50% maar een beetje schuim op m'n koppie vind ik geen straf. Ik denk dat ik hierin kan zeggen dat ik never een shampoo in mijn handen heb gehad die zo enorm veel schuim in mijn haren bracht aan deze Shampoo Bars!! Dus schuimen? Yes! Tot the max!

Maar naast de heerlijke schuimparade op je koppie, moet de Shampoo Bar natuurlijk wel doen wat hij moet doen - Onze haren reinigen! Ook hiermee is de bar met vlag en wimpel geslaagd. De Lavendel variant Deze bar werkt goed tegen roos en is een prima alternatief voor Zilvershampoo. De ingrediënten van deze bar:

Natrium palmolie, palmpitolie, natrium lauryl sulfaat, glycerine, water, shea olie, olijfolie, lavendelolie, citroenolie, limoen olie, jeneverbesolie, wierook extract, C151319.

De Shampoo Bar Jasmijn is perfect voor de gevoelige hoofdhuid en laat mijn hoofdhuid sinds mijn zwangerschappen ultra mega über gevoelig zijn. Ik kon ook nooit zomaar op de pof een shampoo aanschaffen. Deed ik dit wel dan liep ik weken aan één stuk door te krabben op mijn hoofd. Tot bloedens aan toe! De ingrediënten van de Jasmijn Bar:

Natrium palmolie, palmpitolie natrium, natrium lauryl sulfaat, glycerine, water, shea boter, olijfolie, cypres bladolie, jasmijnolie, jasmijn extract, reticulata extract, ylang ylang extract, macadamia notenolie, cacaoboter, jojobaolie. CI11680.

Mocht de palmolie wat vragen oproepen. Shampoobars.nl geeft hier zelf uitgebreid antwoord op.

Ik ga het niet onder stoelen of banken schuiven dat de geuren van de Shampoo Bars magisch zijn! Ze ruiken heerlijk en de geur blijft vrij lang in je haar hangen. Het is inmiddels 3 dagen geleden dat ik voor het laatste de Jasmijn Shampoo Bar heb gebruikt en nog steeds ruik ik de geur van de bar. Voor mij heel veel waard. Ze zijn fijn in gebruik en je hebt maar zo weinig van je bar nodig. Bijna niet voor te stellen. Inderdaad ook voor een reuze schuimparty!Ik heb zelf erg lang haar, zonder conditioner ben ik nergens. Shampoo Bars heeft 4 verschillende Conditioner Bars in haar assortiment. Doe moet ik hebben om mijn haar enig zins te temmen!

Lang verhaal kort: Ik ben om! Om als in ik wil niets anders meer dan een Shampoo Bar(s) in mijn badkamer. Leuk ook om cadeau te geven (of te krijgen! Zoek je nog een leuk cadeautje dan is dit een aanrader + je draagt meteen je steentje bij aan een schonere wereld met minder plastic. heb je een aantal redenen nodig om over te stappen op Shampoo Bars nodig? Komt ie:

1. Minimale tot geen verpakking

2. Zoveel beter voor je haar

3. Goedkoper

4. Reis vriendelijk

5. Je doet met een bar ontzettend lang

6. Ze nemen weinig ruimte in

7. Multifunctioneel. Bijvoorbeeld voor het wassen van je kleding op de camping. 


Welke Shampoo Bar(s) gaan er op jouw lijstje?