Ruby haar eerste verjaardag's taart


Zaterdag 25 Mei was het dan zover, de eerste verjaardag van onze baby! 28 Mei, vandaag is ze pas voor het echie jarig. 2 keer knipperen met je ogen en zo vier je een eerste verjaardag. I can't! Vandaag neem ik je mee in ons taart avontuur!


Waar ik normaal gesproken al maanden van te voren bezig ben met het plannen van de kids hun verjaardag, deed ik dit nu niet. Misschien was het een soort van vluchtgedrag. Geloof het of niet, maar ook wanneer je 3e dochter haar eerste verjaardag gaat vieren en dus geen baby meer is, maar een dreumes moet ik nog keihard mijn tranen inslikken. Je zou zeggen dat ik inmiddels getraind ben toch.

Normaal heb ik dus een thema en bak ik zelf de taartjes. Het kan ook best een keer anders en daarom riep ik de hulp in van Jeeigentaart.nl  We werden we verliefd op de tweedelige Naked Cake. Inderdaad een butt naakt taartje die je helemaal zelf kunt versieren. Dus een beetje van Jeeigentaart.nl en een beetje van jezelf.

Ik heb een enorme zwakte voor naked cakes. Je kunt helemaal los gaan met versieringen en je creativiteit. Ik maakte voor Esra haar verjaardag ook een naakte taart, maar die viel compleet in het niets bij deze knapperd hoor! Op Instagram vond ik de perfecte taarttoppers! Naar een idee van Sticky Flour. Zij plaatste een taart op haar prachtige feed EN ik kon nergens anders meer aan denken dan aan die taarttoppers. De volgende dag ik ben meteen aan de slag gegaan. Maaaar daar over vertel ik je zo meer. Laten we eerst even de taart uitpakken. De taart kwam namelijk met UPS aan en sceptisch dat ik was, dacht ik de taart nooit heel aan zou komen. Dit was immers mijn taart-online-bestelling-ontgroening. 
  Kijk nou! Gewoon echt een pakket vol met lekkers. De pakketbezorger leverde het pakket af op de dag die wij hadden uitgekozen, vrijdag. Dan had ik nog even de tijd om de taart op te bouwen. Je kunt je eigen afleverdatum uitkiezen tijdens het bestelproces. Wel zo fijn! En als je voor 15:00 uur besteld kun je je taart dus al de volgende dag in huis verwachten. Fijn voor de last minute mensen! Maar goed, het pakket. De pakketbezorger hield de doos op zijn zij. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik spontane buikkrampen kreeg. Dan moest ik ook nog een dag wachten met open maken. Killing! Het mega enthousiasme van mijn kleine beste vriendinnetjes hielp natuurlijk ook niet echt mee he. Die hadden meteen zin om de doos open te scheuren en aan de haal te gaan met de taart. Snap ik! Volkomen!

Weetje wat ook erg fijn is? Je bewaart de taart gewoon bij kamertemperatuur a 20 graden. Je hebt dus geen mega koelkast nodig. En waar ik zelf enorm gelukkig van werd, je kunt de taart dus 7 dagen bewaren! Ja.echt!Een naked cake zonder macarons is geen echte naked cake! Oh mensen deze macarons zijn pure pure pure liefde! En enorm goed ingepakt. Ze waren niet gesneuveld, hoewel ik dat in de eerste instantie wel dacht na de pakketbezorger zo met die doos stond. Je kunt er dus voor kiezen om macarons bij je taart te bestellen! 
De doos eronder.... daar mocht ik dit pareltje uit halen! Het bovenste gedeelte van de naked cake. Ik werd helemaal gelukkig van de inpak service. Alsof de taart persoonlijk afgeleverd was. Niets te zien van het doos scheef houdt momentje. Helemaal niks. Als ik dit aan tikken ben sta ik nog steeds versteld dat je een taart als deze kunt bestellen en er niks aan mankeert. Bizar en magisch tegelijk! Hoor je mijn enthousiasme haha. 

En ook de onderste laag was verdomd goed ingepakt. Inclusief 3 buisjes waar je het bovenste gedeelte van de taart opzet, zonder dat de onderste inzakt! De complete taart kwam dus HEEL aan! Zal ik je vertellen dat ik zo enorm blij was dat ik in al mijn enthousiasme en blijheid ben vergeten om de naked cake in zijn geheel op de foto te zetten? For real! Het is dat mijn hoofd vast zit! Maar eerlijk is eerlijk, ik ging helemaal op in het moment van de taart opbouwen. Dat zegt meer dan wat dan ook!


Ik vind het uitkiezen van de smaak binnen in de taart altijd zo een moeilijke keuze. Wat past waarbij enzovoort. Gelukkig heeft de naked cake een standaard smaken. Expres heb ik niet gespiekt naar de smaken zodat het een echte verrassing zou zijn tijdens het aansnijden. Mocht je dit zelf ook willen, dan moet je nu door scrollen naar de volgende foto. Spoiler alert!!

De smaak is opgebouwd met een overheerlijke vanillebodem, gevuld met frambozenjam en ingepakt in vanillecrème. HEMELS deze combinatie. Niet te gek gewoon fijn!
Onder het mom van, gelukkig heb we altijd de foto's nog! Ik was en ben "stapel" verliefd op de taart. Is het geen plaatje? Naast de overheerlijke macarons besloten we het af te maken met een lading verse aardbeitjes. Dit was overigens een fijne toevoeging in je mond! We waren de blauwe besjes vergeten!

En de taarttoppers? Ha die maakte ik zelf! Zoals ik hierboven al zei, naar een idee van Sticky Flour. Ik zag bij haar een taart voorbij komen met de pompoms. Dat moest het worden! Ik ging naar de Zeeman voor wol in de kleurtjes van Ruby haar outfit en voila, daar waren de taarttoppers. Kind kan de was doen.

De taart was zo enorm dat we de aankomende dagen de leftovers op peuzelen. Ja. heel erg vervelend. ; ) Vooral de kids vinden dit een behoorlijke uitdaging haha!  De taart was zo enorm lekker jongens. Hij smaakte vers en dat was wederom zo een magisch momentje. Want;  vlak voor verzending wordt je taart vers gebakken. Natuurlijk zoet, maar niet mierzoet! Ik kan het je uitleggen, maar ik denk dat je dit echt zelf moet ervaren.

Geen cake smash taartje? Neeee! Ruby kreeg een flinke punt. (lees: een mega stuk!) En at dit met haar ene handje, terwijl ze in haar andere handje een pompom vasthield. 
Ruby was flabbergasted en heeft in de eerste instantie non stop gekeken naar de taart. Kijkend waar ze naar zou grijpen. Een aardbeitje? Een macaron? Nee, ze deed het netjes en pakte een pomppommetje uit de taart die ze daarna overigens weer netjes terug zette ; )

Ik denk dat ik uit volle borst kan zeggen dat deze geweldige Naked Cake van Jeeigentaart.nl Ruby haar eerste verjaardag tot een geslaagd en magisch heeft gebracht.


Bedankt Jeeigentaart.nl voor het mogelijk maken van deze te gekke dag

Psst voor de vragen over haar Ruby haar outfit.
Jurkje: Zeeman
Haarband: Zelfgemaakt
Legging: Oudje geen idee waar hij van is
Slofjes: Zelfgebreid door mijn mutti