Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

DIY // Zwangerschapsaankondiging t-shirtjesNa het bekendmaken de zwangerschap heb ik zo enorm veel leuke reactie gekregen, op zowel de zwangerschap zelf als de t-shirtjes die de meisjes aanhadden voor deze foto. En eigenlijk ben ik daar ook best wel een beetje extra trots op hoor. Want: Ik heb ze zelf gemaakt. Jup helemaal zelf! De kids en de shirts ja! Je kunt dit natuurlijk ook doen met de eerste spruit in aantocht ... of de 5e, 6e,7e je past alleen de tekst een beetje aan. Wil je aan de slag? Lees dan gauw verder.


Ik was al weken aan het zoeken naar DE perfecte bekendmaking. Ik maakte een bord op Pinterest en zag een afbeelding voorbij komen van 2 zusjes die een rompertje vast hadden met daarop de tekst "Little little". TOP! Dit moest het worden. Maar hoe kwam ik aan die te gekke shirtjes?

Ik opende Google en begon mijn zoektocht. Op een gegeven moment kwam ik een website tegen die inderdaad shirtjes bedrukte met tekst naar keuzen. Voor 1 shirtje betaalde ik € 24,95. Ik had er 3 nodig en voor de romper moest ik € 32,95 neertellen. Oke, dit was voor mij ietsje teveel van het goede. Ik besloot om de volgende dag, de kindjes in te laden en op zoek te gaan naar witte shirtjes, zwarte leggings en een romper voor een normaal betaalbaar prijsje. Zeeman is je bff kan ik je vertellen. Ik scoorde 2 witte shirtjes voor € 0,99 per stuk. Ruby was de duurste met haar shirtje van € 2,50 en de baby romper was € 1,29. De leggings waren allemaal € 2,99. Dus al met al was ik stukken goedkoper uit.

Bijna zou ik het transfer papier vergeten. Deze zou te koop zijn bij Action. Mooi niet! Althans, hier niet. Vol goede moed ging ik naar de Hema en daar vond ik 7 velletjes transfer papier voor € 7,00. In verhouding een stuk duurder, maar goed.... het was voor iets te geks en we wonen hier in een dorpje met beperkte mogelijkheden. Maaaaaaar dan zijn we er nog niet. Als je thuis een printer hebt staan ben je er bijna. Printen zonder inkt, dat gaat alleen niet lukken!

Ik kwam terecht bij Alleeninkt.nl Je zult net zien dat op dit soort momenten je printer zegt "Cartridge vervangen". Fijne momenten. Je kent ze vast wel. Hoe vaak ik daar nu al wel niet tegenaan ben gelopen. Alleeninkt.nl staat aangeschreven als de goedkoopste van Nederland en BelgiĆ« dus wat dat betreft past dit perfect in mijn DIY project.

Naast de normale cartridges voor je printer viel mijn oog ook op de eetbare inkt en het eetbaar papier. Te gek voor degene onder ons die net als ik, van bakken houden en hun eigen draai hieraan willen geven. Dus bijvoorbeeld een feestje voor je mini met een eigen plaatje. Ook kun je hier terecht voor Toners, batterijen, etiketten, printers en meer! Wat mij trouwens meteen opviel aan het doosje bij binnenkomst, was de volgende tekst: "Als je mij hierin koel en droog bewaart blijf ik 2 jaar houdbaar". Hoe leuk is dat?!

Voor het bestellen van je cartridges is Alleeninkt.nl je bff voor het leven. En voor mij een redder in nood! Want om de shirtjes niet te vergeten.... Ik ben een een avondje bezig geweest met het knutselen aan de tekst voor op de shirtjes. Dit deed ik in Canva. Een ideaal en gratis programma waar je makkelijk teksten kunt maken op bijvoorbeeld posters of gewoon voor Instagram. Ik durf niet meer te zeggen welk formaat ik heb gebruikt, maar hij was precies goed. En daarom kun je de afbeeldingen hieronder opslaan zodat je niet zelf aan de slag hoeft ;) Thank me laterrrrr!
LET OP: Ze zijn dus in origineel formaat!

Zodra je ze hebt opgeslagen kun je aan de slag met printen. Heb je cartridges goed geplaatst? Check www.alleeninkt.nl/gebruiksaanwijzing voor een handig stappenplan.

Voor je gaat printen is het van belang dat je de afbeelding in spiegelbeeld print. Tegenwoordig kun je dit makkelijk aan en uitzetten in de printer instellingen op je pc. Mocht je er schijt aan hebben en niet in spiegelbeeld willen printen, dat gaat niet werken wanneer je de tekst op transferpapier laat afdrukken. Lees trouwens ook even goed de beschrijving van het transferpapier door. Niet elk papier is hetzelfde. Als alles goed staat en je de spiegelbeeld knop hebt gevonden kun je beginnen met printen! Doe voor de zekerheid eerst een proefje op normaal papier. Mijn tip ;)

Is het gelukt? Laat dan alle printjes even een minuut of 30 drogen voor je aan de slag gaat met het strijkijzer. Pak alvast een bakpapiertje. Vouw deze een keer dubbel, want (het is bij mij op de foto niet te zien gelukkig) het ging hier mis met een enkel velletje bakpapier. Het transferpapier werd helemaal geel, waardoor de tekst op het shirt ook. Knip zorgvuldig de tekst uit en laat een paar mm vrij aan de zijkanten. Doe dit echt, anders plakt hij niet goed aan je shirtjes vast.

Lees voor gebruik dus even de gebruiksaanwijzing van het transferpapier zodat je zeker weet het goed te doen. Zoals ik net al zei, ieder papier is anders.

Helemaal ready en je afbeeldingen staan erop? Dan is nu het wachten tot het helemaal goed is gedroogd en dan kun jij ook aan de slag met je fotoshoot ♥ Kind kan de was doen toch? Ik heb de shirtjes echt alleen gebruikt voor de foto. Nu zitten ze in de memorie box van de meiden. Leuk voor later! Ik weet dus niet of je ze kunt wassen enzovoort.

Heb je de teksten gebruikt voor een foto? Ik vind het leuk om het terug te zien, vergeet je mij niet te taggen? @kimmichaelis


*Dit artikel is tot stand gekomen ism Alleeninkt.nl

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.