Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Mijn perfecte dag deel 2

Foto credit

Weetje nog dat ik schreef over mijn perfecte trouwdag? Stiekem heb ik deze al helemaal gepland, nu alleen een schop onder de billen van de meneer aan mijn zijde. Dus lieve wederhelft, lees je dit alvast goed door? Het artikel hoe mijn dag eruit zou moeten zijn werd zo enorm leuk ontvangen dat ik heb besloten om er nog eentje te maken. Ik heb namelijk wat kleine puntjes niet meegenomen in dat artikel. Bijvoorbeeld de trouwschoenen, de lingerie, mijn haar enzovoort.


Ik heb jaaaaaaren gehad om na te denken over mijn grote dag en eigenlijk is er vrij weinig veranderd. De jurk is al vanaf kinds af aan hetzelfde gebleven. De muziek zal ietwat aangepast worden aangezien ik niet met mezelf trouw (HA) maar verder is alles hetzelfde gebleven. Bijvoorbeeld mijn kapsel.

Bruidskapsel 
Ik vind het geweldig als vrouwen zo enorm veel tijd steken in hun bruidskapsel. Oprecht! Ik zou het geduld er niet voor hebben. Prachtige opgestoken kapsels met tig duizend speldjes ♥ Ik ben een simpele ziel en hou het met mijn kapsel dan ook graag simpel.


Foto credit

Wat wel als een huis boven water staat is dat mijn kapsel natuurlijk boho proof moet zijn! Zoals bovenstaand. Gelukkig ben ik gezegend met lange manen. Alleen deze foto is al reden genoeg om geen kort pittig kapsel te laten knippen.Oooooo of deze, met een bloemen haarband en losse waves! I love it! Een combinatie is van beide lijkt mij ook wel wat.


Bruidslingerie

Je staat er vaak niet meteen bij stil, maar bij een prachtige droom jurk hoort natuurlijk ook fijn zittende lingerie. Enne laten we die huwelijksnacht niet vergeten *wink*. Ik vond op Beautifulbrideshop enorme pracht exemplaartjes om je in te hullen. Kun je de jurk nog herinneren die ik dolgraag wil dragen op mijn grote dag? De Guns & Roses jurk. Of nou ja jurk, het is een kort model van voren en lang van achteren. Ik ben er zo onwijs verliefd op! Ik vind bijvoorbeeld jarretels helemaal het einde, maar onder de jurk die ik graag wil is dit niet echt een optie. Wat wel een optie is zijn de 2 onderstaande bruidslingerie setjes.

Het echte plaatje van bruidslingerie is toch wel een bustier en een kanten hipster. Bij wit uiteraard. Ik heb ooit een keer gehoord van de wederhelft dat hij witte lingerie erg mooi vindt. Daar kan ik hem geen ongelijk in geven. EN laten we die kousenband niet vergeten!


Bruidsboeket
Ik vergat vorige keer bijna het belangrijkste, het bruidsboeket. Dit is toch wel een lastige. Eigenlijk zat ik zelf met het idee in mijn hoofd om een nep boeket te proberen. Ik bedoel, het is zo enorm zonde om het boeket naderhand weg te moeten gooien. Gelukkig was daar Google to the rescue en die vertelde mij dat er verschillende bedrijven door Nederland zijn die bloem boeketten drogen zodat het boeket nooit verloren gaat. Kijk, dat maakt het verhaal al heel anders. Mooie witte rozen zouden het voor mij ook kunnen doen ♥ Zoals onderstaande prachtige foto.
De ringen

Waar de één helemaal gelukkig met een ring die een hypotheek heeft gekost, is een ring wat mij betreft maar een ring. Natuurlijk klinkt allemaal wat irritanter dan dat ik het eigenlijk bedoel. Liefde kun je niet kopen, liefde kun je alleen laten zien en laten voelen. Ik ben net zo blij met een ring uit de goedkoopste rij. Zo hebben wederhelft en ik een ring samen die bij Lucardi vandaan komt. Een fantastische ring, net een beetje anders dan anders EN hij ziet er na 4 jaar nog steeds verdomd mooi uit. En het allerleukste? Volgens mij hebben ze iets van € 20,00 per stuk gekost. JA echt! Maar voor de bruiloft..... geen goud! Dat past niet bij ons. Iets van staal vind ik erg mooi. Het liefst zou ik je nu de ringen laten zien. Ik moet toch echt eerst een keer ten huwelijk gevraagd gaan worden ;)


Wederhelft zijn outfit

Ik heb het nog helemaal niet gehad over de wederhelft zijn outfit..... Strak in het pak gaat niet mijn voorkeur naar uit. Ik weet niet, het heeft voor mij niet HET wauw effect, snap je wat ik bedoel? Wat ik wel onwijs super mega awesome vind is een ouderwetse outfit. Of te wel de bohemian stijl. Een pantalon in een bruin achtige kleur, bretels en een blouse eronder. En om de outfit dan af te maken zou ik het geweldig vinden als er een giletje overheen kan! That's my kinda thing! Kijk zoals hieronder.
Inderdaad dezelfde als de begin foto van deze blog. Hoe magisch zijn deze foto's? De sfeer alles! Ik kan je alleen maar aansporen om even een glimpje te vangen van de hele bruiloft shoot. En dat kan hier.Bruidschoenen

We hebben het ook nog helemaal niet gehad over bruidsschoenen. Gek toch dat je daar niet meteen aan denkt. Het eerste waar je veelal direct mee bezig bent is DE perfecte jurk scoren. De rest is bijzaak haha. Grapje natuurlijk! Net als de perfecte bruids lingerie vond ik ook dé perfecte bruidsschoenen bij Beautifulbrideshop!
Wat een plaatje he? Ik moet zeggen dat ik echt helemaal geen hakken chick ben. Vroeger probeerde ik het nog wel eens in een gekke bui, maar ik ben het type vrouw die struikelt over lucht. Snap je?! Omdat je als het goed is maar 1 keer trouwt met de liefde van je leven en die dag extra speciaal is, mogen we best een beetje gek doen. Ik denk dat deze prachtige stappertjes DE kers van mijn outfit zal worden! Voor de zekerheid hebben we natuurlijk wel een paar schoenen mee voor als die hakken echt niet meer te doen zijn. Dan zou ik gaan voor een paar zachte slofjes!


De kids

Het allerbelangrijkste in ons leven, de meisjes! Ik zou de meisjes dolgraag hun eigen taakje geven tijdens onze bruiloft. En hun outfit........


Veel woorden hebben deze geweldige foto niet nodig toch? Heerlijk die bloemenkrans en het jurkje ♥ Love it! Wellicht is er tegen die tijd een lief jongetje aan ons gezin toegevoegd ;) Verder zou ik het fantastisch vinden als de meisjes de ringen komen brengen en bloemetjes strooien voor dat wij aan komen lopen. ja jongens ik heb het helemaal in mijn hoofd. Met van die prachtig gevlochten mandjes. Ik ga het artikel vol bij de wederhelft spammen in de hoop dat hij nu een keer die hintjes gaan snappen! En anders schakel ik jullie hulp in!


Ik ben benieuwd of je mijn dag al helemaal voor je kunt zien? Als je nog niet getrouwd bent, wat zou het thema voor jullie moeten worden? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.