Glamping in een Villatent // Camping 't Geuldal


Wij hadden DE ultieme kans om een midweekje het Glamping leven te proeven in een Villatent. Dat is je natuurlijk ook niet ontgaan als mij volgt op Instagram. Er kwamen onwijs veel leuke vragen binnen. De meeste heb ik natuurlijk al beantwoord, maaaaaaaar een blogje naar aanleiding van onze geweldige ervaring in een Villatent mag niet ontbreken. Ik had behoorlijk veel moeite om wat foto's uit te zoeken, dus het zijn er nogal wat geworden zeg. Mocht je na deze blog nog vragen hebben, just ask!


9 September begon onze lange lange reis. Zoals je wellicht eerder voorbij hebt zien komen, is het lange autorijden met kids toch best wel een dingetje. Met 2 was het serieus aanpoten dus ik was erg benieuwd hoe deze achtbaan ging lopen met niet 2, maar 3 kids rustig zien te houden op de achterbank. Daarover later een blog online met onze tips en hoe wij dit hebben ervaren.
We hebben het overleefd as u might see en wat waren die dames blij EINDELIJK uit de auto te mogen stappen.



Op hun über tokkie nep crocks. Behoorlijk ondersteboven van de omgeving. Ze keken hun ogen uit! En wij trouwens ook. Camping 't Geuldal it is! Dit was het eerste seizoen dat Villatent hier 4 safaritenten heeft geplaatst. Schot in de roos als je het mij vraagt. We parkeerde de auto en gingen op pad naar de receptie. We werden vriendelijk te woord gestaan en het inchecken werd zelfs een feestje. De meiden kregen namelijk wat leuke goodies toegestopt. Onder andere zo'n schuifpuzzeltje waar ze beide meteen van in een trans raakte! Annnnnnd there we go.......... wij kregen Villatent nummertje 132 als verblijf voor de aankomende dagen.

Ik liep met de dames alvast rustig naar de plaats van bestemming, terwijl papa met de auto achter ons aan reed. JA HOOR! Daar stond ze ♥ Onze villa(tent)! Natuurlijk hadden we het 1 en ander op Google bekeken, maar toch was dit echt even zo een hysterisch momentje. Snel de tent openen...... En daar vonden we dit:


Een persoonlijk kaartje! Hier ben ik een echte sucker voor hoor. Laf dit soort dingen! Geeft je toch een mega speciaal gevoel? Naast het kaartje stond een fles Chardonnay (O.M.G!) en een zakje met Nespresso cupjes en schoonmaakgerei. Voor ons kon de midweek niet beter beginnen. We kwamen helaas wat laat aan in verband met de ALTIJD hebbende vertraging van ons als gezin. Volgens mij gingen we pas om half 1 rijden. Ik las laatst ergens dat je slim bent als je altijd te laat komt. Nou boffen wij even met zo'n brein!

Eerst ga ik je even rondleiden in "onze" Villatent. Check ook even het filmpje van de de tent tour. Zo ziet het er dus uit wanneer je snel moet filmen want: 2 van 3 kiddies die stonden te springen om de tent in te kunnen duiken. OF hadden ze dat al even stiekem gedaan?!





Dit overtreft toch al je verwachtingen? Ik bedoel come on.... een eigen hangmat in de "voortuin"! Die hebben we thuis niet eens. Oke oke daar ga je natuurlijk voor op vakantie. Touche! Wij hadden bij de veranda een soort trapje. Ik kwam er pas achter dat de eerste tent dit ook heeft, de tweede niet, dan komen wij en de laatste ook niet. Grappig! Totaal overbodige informatie maar hey....

Je hebt je eigen parkeerplaats naast de tent. Dat is een goed begin toch? En inderdaad, de meubels die je buiten ziet staan.... die krijg je er ook bij. Voor het ultieme buiten chillings gevoel tijdens het Glamperen!

Zie je het schaduwdoek? Dat ding ben ik eeuwig dankbaar! Die helden van Villatent weten precies wat ze moeten doen om hun gasten te verwennen. Zo kon Ruby met de kinderwagen toch buiten staan, in de schaduw!



Mocht je denken, heb je je bbq meegenomen? Nein! Ook deze krijg je erbij. Iedere ochtend zelf je broodjes warm maken ♥ Ja en natuurlijk de bbq aanslingeren voor een heuse Glamping bbq!


Jaaaaa deze tafel! Iedere ochtend hebben we hier ontbeten en bleven we tot midden in de nacht plakken om spelletje te spelen. Zonder tv, zonder Netflix, zonder wat dan ook! Ja hoor dat kan ik iedereen aanraden. Even Qtime en bijkomen in een geweldige omgeving en met alle luxe die je in een bungalow ook hebt.

Jullie hebben mij om bovenstaande zin best uitgelachen. Maar oordeel zelf:

Note vooraf - De foto's zijn bij daglicht gemaakt, maar omdat ik de sfeer met de "gordijnen dicht" leuk vond, was ik genoodzaakt om de foto's te maken met een flitsje!


DE KEUKEN! Ik bedoel hallo, hier kun je wel een lekker happie klaarmaken toch? Kopjes, bekers, glazen, bestek, pannen en al het andere wat je in een keuken zou moeten hebben vindt je hier. Bizar he, dat dit gewoon kan in een tent? EN YES er staat zelfs een koelkast met een vriesvakje! Oh en een waterkoker (mijn holy grail die dagen voor de Rubster haar flesjes) en een te gek Nespresso apparaat! Die koffie was zo gruwelijk lekker, niet te doen! En zo begon de verslaving. Thanks helden van Villatent!

Zelf was ik ook erg onder de indruk van de houten vloer. Wat jij?


Jaaaaaaaa jongens, er is zelfs een badkamer! Wat veel van jullie ook niet direct geloofden trouwens. Maar toch is het echt waar. Daar kun je terecht voor je plasjes en keuteltjes, een heerlijke douche en über tandenpoetsings. Check ook even die vloer hier. Gewoon een soort zeil. Ik durf niet exact te zeggen wat voor materiaal het is, maar het voelde erg fijn aan de voetjes na het douchen. 



EN DIE DEUR! Of schuifdeur moet ik zeggen. Ik ben er verliefd op en nu nog meer. Wil ik thuis ook! Vajèn en Esra waren iets minder enthousiast ha. Zoals je kunt zien op de foto zit aan de rechterkant de keuken en rechtdoor loop je als het ware tegen een gordijn aan. Dit werkt dus als afscheiding. Bril-jant! Daarna sta je direct in de master bedroom. 



Maaaaar eerste deze, de slaapkamer met 2 stapelbedden. Hier werden de meisjes dan weer meteen verliefd op. Boven slapen werd er geroepen, maar deze schijtluis hield ze liever veilig beneden. Da's achteraf maar goed ook, want Esra is de eerste en tweede nacht uit bed gevallen! Het was dan ook de eerste keer dat ze in een groot bed sliep, dus hey 2 keer uit bed vallen is top! Of nou ja eigenlijk niet! Ook vindt je hier (nacht)lampjes. 2 boven en 2 beneden + een kast voor eventueel je kleding of tassen.


En zie hier, THE masterbedroom! Zo een bed is toch een droom jongens? Ik bedoel.... dit staat dus gewoon in een tent! Besef je je dat wel... in een tent! Je slaapt dus in een ( JA komt ie weeeeer) tent in een bed en wat voor een bed! Nachtkastje en een grote kledingkast mogen trouwens ook niet ontbreken.

Mocht je afvragen hoe wij dit met Ruby hebben gedaan... die sliep de eerste nachten bij ons, maar ze lag zo te woelen in haar wieg dat we haar de laatste nachten toch maar in de "woonkamer" hebben neergezet. Dat ging wel helemaal oke!

Hoe vinden jullie het tot zover? Te gek he?!

De luxe van thuis maar de charme van kamperen. Aldus Villatent zelf! Hier is wat ons betreft geen woord aan gelogen. Ik bedoel, wij hebben een doodsaai badkamer meubel thuis, geen Nespresso apparaat en zeker geen stapelbed voor de meisjes en ook ZEKER geen... nou ja snap je? Wij zaten in een Luxe met sanitair XL Villatent. Je hebt ook de de luxe en de luxe met sanitair variant. Check even de website waar welke tenten te vinden zijn.

Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië, de landen waar je in luxe kunt kamperen met Villatent. Kroatië lijkt mij ook the bom! Ben je benieuwd naar alle campings? Klik dan even hier.

Mocht je dit lezen en heb je geen kids, joehoe no worries! Want de über amazeballs tenten zijn natuurlijk niet alleen voor gezinnen. Nee joh! Wil jij lekker genieten met je wederhelft samen? kan gewoon! Naast ons zat ook een stel die samen een midweekje in luxe gingen kamperen. Ik moest even stiekem lachen, want die mensen zullen gedacht hebben - We gaan buiten het hoogseizoen om, komen we de minste kids tegen en uitgerekend komt er een gezin met 3 kinderen naast je slapen. JEUJ! Ahhhhh.....

We gaan nog even terug naar de camping....





Want naast de GE-WEL-DIGE omgeving is het op de camping zelf ook erg goed te doen. De camping staat aangeschreven als familiecamping. Wij gingen natuurlijk buiten het hoogseizoen, dus kindjes hebben we weinig gespot. Enne eerlijk gezegd heb ik genoeg aan 3 kids om mij heen HA!  Maar zo hadden de dames wel de complete speeltuin voor hun alleen! Fietsen, skelters, auto'tjes, scheppen en noem al dat speelgoed maar op, was te vinden. Vajèn was vooral erg nieuwsgierig naar de skelter... leuk voor de sier. Die bril ook trouwens!

Maar jongens jongens wat een speeltuin! Het is eigenlijk in twee delen! Genoeg keuze voor de kids. En zelfs mama heeft nog even geschommeld. Ook vonden de meiden de air trampoline TE GEK! Hier spring ik zelf ook liever op ha. Het leukste was misschien nog wel de plek van de speeltuin en onze tent..... wij konden namelijk de meisjes gewoon zien spelen vanaf de tent. Dat was wel even een fijne bijkomstigheid! Hoewel ze eigenlijk niet alleen geweest zijn. Maar snap je?!

In het hoogseizoen is er een ook professioneel animatie team ter plaatse. Van grottentochten, knutselen tot danspret. Genoeg te doen! Naast dit leuks hebben ze in het hoogseizoen ook verse broodjes en enkele keren per week is de snackbar of pizzeria geopend. Wij piesten net naast de pot. Gelukkig is er om de camping heen ook veel te veel leuks en lekkers. Zo hebben wij bijvoorbeeld de eerste avond een patatje gehaald net buiten de camping. Dat hoort er toch wel bij... even lekker snacken om de kilo's in controle te houden.



Wij gingen in September. Dan is het seizoen bijna ten einde, maar wij pikte mooi nog even wat prachtige daagjes mee hoor. Zo mooi dat wij om 08:00 buiten aan het ontbijt zaten en de zon helemaal konden zien opkomen. Soort van! De meisjes hadden natuurlijk wel wat vestjes over elkaar heen.... laagjes 4life! En dikke sokken. Want jongens die nachten.... Hoewel het prima te doen is, was het voor ons niet meer dan logisch om 2 dagen eerder de stekker uit het midweekje te halen. Hoe beroerd wij zelf ook van deze beslissing werden. De oudjes hielden het 's nachts goed warm. Zelfs Vajèn met extra dikke dekens, maar Ruby en Esra waren 's morgens zo ontzettend koud! Ruby was nog maar 3 maandjes, dus we deden er voor haar goed aan om eerder naar huis te gaan. Janken jongens janken! Nee niet Ruby, maar wij! We hadden die 2 daagjes nog wel mee willen pakken om nog wat mooie bezienswaardigheden te ontdekken of gewoon om heerlijk te genieten van de laatste zonnestraaltjes! En eerlijk is eerlijk.... we waren er niet op voorbereid zo die koude nachten. Want dan kun je er toch meer rekening mee houden. Mocht je dus in die periode een Villatent boeken..... neem extra dekens en truien mee. Het doet je als mens wel ontzettend goed om in die koude buitenlucht te slapen!




Wanneer je je dochter vraagt om even leuk bij de steen te gaan staan voor de foto........ "raak de steen maar aan" zei ik tegen der.. snap je?! 




Nog even een extra über tip van deze mutti aan jullie. Mocht je super mega intens enthousiast zijn geworden na het lezen van deze blog en sta je op het punt een Villatent te boeken? YAS!! Vergeet dan ook niet om een Stokke Flexi bath te hosselen. Deze hadden wij meegenomen, je weet maar nooit! En echt waar, die meiden vonden het te gek om op de veranda of op het gras in het water te spelen. Het badje neemt in ieder geval in je auto geen extra ruimte in  want: opvouwbaar! Ja, wij zijn blij dat we deze hadden meegenomen. Achteraf was 2 nog leuker geweest!  


Zie je het uitzicht achter Esra? Man man man wat hebben wij hiervan genoten. Grotten en rotsen waar je zelfs doorheen kunt wandelen. Zo liepen er ook later op de avond (dus in het donker) een hele rits mensen tussen de bomen door. Ondanks dat je gewoon in Nederland bent, doet de plek je iets anders denken. Een prachtige omgeving waar je gewoon niet uitgekeken op raakt! 




Hun perceptie van de ochtend! Dit is toch heerlijk? Krentjes eten op de veranda! De 2 foto's hierboven zijn trouwens vlak na elkaar gemaakt. De bovenste eerst, toen was het nog aan het bijtrekken van de regen. En vlak daarna kwam toch de zon door! Wat trouwens ook HEMELS was: Knetter harde regen op de tent!


Tsja, when je met je gezin weg bent. Doen ze anders nooooooit! En geloof mij.... dit viel nog mee! 


Oh ja en deze buiten lamp wil ik nog even laten zien! Wij konden de eerste avond het lichtknopje niet vinden. Ja hoe stom toch! Uiteindelijk toch gevonden. Ik was eigenlijk een beetje bang voor extreem vies ongedierte en vooral veel muggen in de avond, met de lamp aan. Maaaaar we hebben er gewoon geen 1 gezien! Geen 1!!!! 



Wanneer je le bebe meeneemt, neem dan ook een dik kleed mee! Ruby vond het heerlijk om te chillen met haar speelgoedjes, in de schaduw op de veranda!





Familie selfie portret 2.0! 


Kijk, deze grotten jongens... dit is toch allemachtig prachtig?! Je zult er maar vlakbij wonen. JALOERS! We konden tijdens een stukje wandelen Vajèn en Esra wijs maken dat er aapjes wonen hahaha. Die gaan hier later zelf heen en praten nooit meer tegen hun ouders.

Vergeet vooral niet extra geheugen voor je telefoon (als in SD kaartjes) mee te nemen of een camera met genoeg geheugen. Je kijkt hier namelijk je ogen uit. En ondanks dat alles opgeslagen is als herinnering, is het fijn om iets tastbaars te hebben voor later.




Auto verschonings! 



 Natuurlijk when in Limburg....dan ga je naar Valkenburg. The place voor alle terroeristen a la wij! Heerlijk om in dit soort straatjes te wandelen. Zo enorm veel tentjes waar je heerlijk buiten kon zitten. Het was stamp vol overal, maar alleen de sfeer die er hangt is al genoeg.


EN when in Limburg doe je echt even de toerist stijl op het 3 landenpunt. Check vooral Vajèn en Esra. Ik ga zo stuk om deze foto! HEERLAK! Je kunt hier trouwens ook onwijs lekker eten en drinken! Genoeg te doen voor de kids!



Dit was zo een ontzettend leuk tentje en super kindvriendelijk!! Ik vergeet de naam steeds......

Natuurlijk zijn er nog veeeeeel meer bezienswaardigheden, maar dan zou er geen einde komen aan deze blog. Dit stukje van Nederland heeft meer dan mijn (ons) hart veroverd. Echt waar! Wij wonen in Friesland en hoewel je hier ook enorm mooie gebieden hebt, valt dit in het nieuws. Ja hoor het gras is altijd groener aan de overkant, maar snap je! Je raakt gewoon niet uitgekeken. Wellicht hebben wij makkelijk lullen omdat wij er niet wonen, maar de omgeving alleen is al reden genoeg om a la minute je spullen in te pakken en te verhuizen.

Ook voor de bier drinkende man zijn er natuurlijk genoeg leuke dingen te beleven.. Check maar eens op Google welke brouwerijen je kunt vinden in Limburg. En naast dit zijn er nog tal waarom's, waarom je een uitstapje zou maken naar Meersen en alles daaromheen. Zo hebben wij ook enorm genoten van alle kleine weggetjes en de mooie borden met geweldige betekenissen langs de weg. We zijn stiekem nog even gestopt om een potje zelfgemaakte jam te kopen. Want when in Limburg..... Oh ja en verse peren! Dat is toch geweldig om dit langs de kant van de weg te kunnen kopen? Heerlijk ouderwets!

Wil je meer weten en of je vakantie plannen? Bekijk hier alles over camping 't Geuldal. Wil je direct je Villatent boeken? Of gewoon wat meer informatie over de tenten en alle campings? Klik dan hier!

Wij hebben als gezin Enorm genoten met inderdaad de hoofdletter E!! Een geweldige nieuwe belevenis van kamperen. Bedankt Villatent voor deze prachtige ervaring ♥