Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

DIY // Super mega snelle kerstkaartjes (MET KIDS)


Kerstkaartjes sturen dat is iets wat we lang niet allemaal meer doen. Nee, we doen liever een berichtje via Facebook messenger. Zo een doorstuur ding weetje wel. Hatelijk! Stuur dan niks ofzo. Maargoed ieder zijn ding toch. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met dit soort dingen. Vorig jaar maakte ik kerstkaartjes via Kaartje2go met een foto van mijn 2 mooie keutels. Ik was er zo enorm trots op, niet te doen. Dit jaar wou ik iets anders. Geen cliché fotokaartje, hoewel dat natuurlijk wel über persoonlijk is en I laf persoonlijke stuffies. Daarom maakte ik onze kerstkaartjes dit jaar zelf - met de meiden.

Naast het feit dat deze kaartjes super mega geweldig snel klaar zijn, is het ook nog eens leuk om te doen met je kid(s). Deed ik ook. Oh en laten we voor het gemak het excuus voor een ordinair rondje Action niet vergeten. Want joehoe niemand verlaat de Aceetieon met alleen het nodige. Precies!Alles waar ik de kaartjes mee heb gemaakt, kocht ik bij Action. De washi tape was even zoeken maar er ligt genoeg moois verstopt.Uiteraard nam ik er veel te veel mee maar hey die tape kun je ooooooveral voor gebruiken. Bovendien vinden de kids dit ook enorm leuk. Lekker plakken!De kartonnen kaartjes + envelopjes waren een bundeltje van 8 per verpakking. Dus 8 kaarten en 8 enveloppen. Natuurlijk ook voor een habbekrats. Hoeveel precies durf ik je niet te zeggen. Je kunt kiezen uit verschillende maten. Ik nam de meest vierkante mee. Ik wil namelijk wel een beetje opvallen met onze zelfgemaakte kaartjes.


De stempels kreeg Vajèn van haar oma. Die hebben we op deze manier dus meteen even kunnen testen. Waar ze vandaan komen durf ik ook niet te zeggen. Maar deze heb ik ook gespot bij Hema en vaak hebben ze dit soort leuke knutsel items ook bij Kruidvat. Anders vast online bij bijvoorbeeld Bol.com. Waar je wellicht ook de nodige leuke tapes kunt vinden. Ja washi tape he?!

Oh en de  gelpennen komen ook bij Action vandaan. De meiden zijn er gek op. Jup guess what... die zijn ook van hun ha. Super handig die kiddies hoor.


Dus ja een kind kan inderdaad kerstkaartjes maken. Die was doe ik liever zelf. Wat hebben we gedaan? Washi tape in de vorm van een kerstboompje. Dat kun je er wel uit halen toch? Ik kwam het idee een tijdje geleden tegen op Pinterest en ik was meteen verkocht. En handmade in samenwerking met de meiden. Toch te leuk dit!

Je kunt je helemaal uitleven met de stempels. Ik maakte er een paar met Xmas merry. Niet omdat ik niet wist dat het eigenlijk Merry xmas is. Nee, omdat ik het te leuk vind staan. Ik hou van apart en nog aparter dan apart. Beetje speels stempelen en klaar ben je.

En de tekst aan de binnenkant... ook zo'n leuke opgave ieder jaar. Wat zet je in een kerstkaart. Ik weet van vroeger dat mijn mutti er zelf ook niet veel bijzonders in zette. Behalve toen ik uit huis was ha. Toen kwam er veel meer op de kerstkaart. Mijn Omi bijvoorbeeld houdt van kort maar krachtig. Zo zijn haar kerstkaart teksten ook ieder jaar weer een verrassing. Liefs oma, groetjes oma en ik heb er zelfs 1 met alleen "oma". Hysterisch toch! Nou goed ik wil er iets leuks in hebben. Ging opzoek en vond. "Merry everything and a happy always". Nou jongens ik was meteen verkocht kan ik je vertellen! Beetje handletteren a la Kim (en een beetje van Bas) en klaar is kees.

Ik maakte de enveloppe dicht met washi tape waarop stond "best wishes" oh en een hartje at the end! Leuk om de flap dicht te plakken in plaats van mijn speeksel hiervoor te gebruiken. Juk! Je zult maar knoflook gegeten hebben joh!

Dit was de knutseltip van kip. Leuk om te doen nadat Sint weer op zijn boot is gestapt met de kids!
Wanneer je de kaartjes gaat maken.... let me know #vindikleuk


Disclaimer: De foto's zijn eigendom van Kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. De foto's zijn gemaakt met een Olympus PEN E-PL9

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.