En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

DIY // Super mega snelle kerstkaartjes (MET KIDS)


Kerstkaartjes sturen dat is iets wat we lang niet allemaal meer doen. Nee, we doen liever een berichtje via Facebook messenger. Zo een doorstuur ding weetje wel. Hatelijk! Stuur dan niks ofzo. Maargoed ieder zijn ding toch. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met dit soort dingen. Vorig jaar maakte ik kerstkaartjes via Kaartje2go met een foto van mijn 2 mooie keutels. Ik was er zo enorm trots op, niet te doen. Dit jaar wou ik iets anders. Geen cliché fotokaartje, hoewel dat natuurlijk wel über persoonlijk is en I laf persoonlijke stuffies. Daarom maakte ik onze kerstkaartjes dit jaar zelf - met de meiden.

Naast het feit dat deze kaartjes super mega geweldig snel klaar zijn, is het ook nog eens leuk om te doen met je kid(s). Deed ik ook. Oh en laten we voor het gemak het excuus voor een ordinair rondje Action niet vergeten. Want joehoe niemand verlaat de Aceetieon met alleen het nodige. Precies!Alles waar ik de kaartjes mee heb gemaakt, kocht ik bij Action. De washi tape was even zoeken maar er ligt genoeg moois verstopt.Uiteraard nam ik er veel te veel mee maar hey die tape kun je ooooooveral voor gebruiken. Bovendien vinden de kids dit ook enorm leuk. Lekker plakken!De kartonnen kaartjes + envelopjes waren een bundeltje van 8 per verpakking. Dus 8 kaarten en 8 enveloppen. Natuurlijk ook voor een habbekrats. Hoeveel precies durf ik je niet te zeggen. Je kunt kiezen uit verschillende maten. Ik nam de meest vierkante mee. Ik wil namelijk wel een beetje opvallen met onze zelfgemaakte kaartjes.


De stempels kreeg Vajèn van haar oma. Die hebben we op deze manier dus meteen even kunnen testen. Waar ze vandaan komen durf ik ook niet te zeggen. Maar deze heb ik ook gespot bij Hema en vaak hebben ze dit soort leuke knutsel items ook bij Kruidvat. Anders vast online bij bijvoorbeeld Bol.com. Waar je wellicht ook de nodige leuke tapes kunt vinden. Ja washi tape he?!

Oh en de  gelpennen komen ook bij Action vandaan. De meiden zijn er gek op. Jup guess what... die zijn ook van hun ha. Super handig die kiddies hoor.


Dus ja een kind kan inderdaad kerstkaartjes maken. Die was doe ik liever zelf. Wat hebben we gedaan? Washi tape in de vorm van een kerstboompje. Dat kun je er wel uit halen toch? Ik kwam het idee een tijdje geleden tegen op Pinterest en ik was meteen verkocht. En handmade in samenwerking met de meiden. Toch te leuk dit!

Je kunt je helemaal uitleven met de stempels. Ik maakte er een paar met Xmas merry. Niet omdat ik niet wist dat het eigenlijk Merry xmas is. Nee, omdat ik het te leuk vind staan. Ik hou van apart en nog aparter dan apart. Beetje speels stempelen en klaar ben je.

En de tekst aan de binnenkant... ook zo'n leuke opgave ieder jaar. Wat zet je in een kerstkaart. Ik weet van vroeger dat mijn mutti er zelf ook niet veel bijzonders in zette. Behalve toen ik uit huis was ha. Toen kwam er veel meer op de kerstkaart. Mijn Omi bijvoorbeeld houdt van kort maar krachtig. Zo zijn haar kerstkaart teksten ook ieder jaar weer een verrassing. Liefs oma, groetjes oma en ik heb er zelfs 1 met alleen "oma". Hysterisch toch! Nou goed ik wil er iets leuks in hebben. Ging opzoek en vond. "Merry everything and a happy always". Nou jongens ik was meteen verkocht kan ik je vertellen! Beetje handletteren a la Kim (en een beetje van Bas) en klaar is kees.

Ik maakte de enveloppe dicht met washi tape waarop stond "best wishes" oh en een hartje at the end! Leuk om de flap dicht te plakken in plaats van mijn speeksel hiervoor te gebruiken. Juk! Je zult maar knoflook gegeten hebben joh!

Dit was de knutseltip van kip. Leuk om te doen nadat Sint weer op zijn boot is gestapt met de kids!
Wanneer je de kaartjes gaat maken.... let me know #vindikleuk


Disclaimer: De foto's zijn eigendom van Kimmichaelis.nl en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. De foto's zijn gemaakt met een Olympus PEN E-PL9