Maxi -Cosi Adorra // Ultieme reviewJa hoor, daar issie eindelijk - dé ultieme en vooral uitgebreide review van de Maxi-Cosi Adorra. Heb je mijn eerste indruk gemist? Die kun je hier lezen + in het artikel is een leuke unboxing te vinden. Uhu in video vorm. Vandaag neem ik je zoals beloofd mee met mijn eind conclusie van de Adorra. Ik kan je wel alvast verklappen dat de Adorra ons hartje heeft gestolen. En hard ook! Zelfs met 3 kids inderdaad! Ik ga er verder ook geen doekjes om winden. Ik hoop dat je klaar bent voor de big review van de Adorra? Zak pepernoten erbij misschien? Kopje thee? Koffie wellicht? Mocht je na het lezen van dit artikel nog een vraag hebben over de Maxi-Cosi Adorra kinderwagen, voel je vrij om ze te stellen. Dit mag onder de blog, via de mail of natuurlijk via Maxi-Cosi zelf. Ze staan je met liefde te woord. Wat zit er in de doos? 


Let op: De Oria reiswieg koop je los van de Adorra kinderwagen. Hieronder vertel ik je eerst wat je kunt vinden in de doos van de Oria reiswieg en daarna wat er in de doos van de Adorra kinderwagen zit. 

+ Oria reiswieg

+ Matrasje

+ Regenscherm

+ Muggennet

+ Wiegdekje (boot cover)

+ Extra zonnekapje

+ Handleiding


In de doos van de Adorra kinderwagen zit:

+ Chassis

+ Kap

+ Voorwielen


+ Achterwielen

+ Regenscherm

+ Veiligheidsbeugel

+ Maxi-Cosi autostoel adapters

+ Parasolclip

+ Handleiding Kleuren:

De Maxi-Cosi Adorra is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk Nomad Sand, Nomad Blue, Nomad Grey, Nomad Brown, Sparkling Grey en Nomad Black. 


Bijpassende Accessoires:

+ Voetenzak

+ 2 in 1 warme 
voetenzak

+ Parasol

+ Stijlvolle luiertas


Specificaties:

+ Leeftijd - Geboorte tot 3,5 jaar

+ Gewicht - 11,6 kg

+ Afmetingen ingeklapt frame - 44x59,5x67,5

+ Afmetingen uitgeklapt frame - 87x59,5x113 Maxi-Cosi Adorra Frame: 

In mijn vorige blog heb je het al kunnen lezen, de kinderwagen zet je verbazingwekkend snel in elkaar. Ook mama's to be met een hoogzwangere buik kunnen dit. Oke eerlijk is eerlijk - Ik heb hulp gehad van mijn 2 dametjes. Het is klik en go. Ik heb het gedaan zonder het instructieboekje. Geloof mij, dat zegt heel wat!

Wij hebben de kleur Nomad Black met een zwart frame. I just laf it! Op deze manier valt alles samen. En een kinderwagen met een zwart frame ziet er (voor mij persoonlijk) zoveel mooier uit. Maar hey dit is voor een ieder persoonlijk.Over de wielen heb ik het de vorige keer gehad. 4 stuks gevuld met foam. Het mega grote voordeel van deze banden gevuld met schuim? Ze kunnen niet lek raken. Door de foam banden is het comfort van de kinderwagen meteen veilig gesteld. Je hoort de kinderwagen niet rijden op straat en dat vind ik ook een fijn pluspunt. En dit heeft natuurlijk ook meteen weer effect op je kindje in het zitje of reiswieg. Wat voor mij een afweging zou zijn om een kinderwagen links te laten liggen: Het niet kunnen besturen met 1 hand. Onze inmiddels verouderde kinderwagen (Geen Maxi-Cosi) kon ik onmogelijk met 1 hand besturen. Kan dit met de Adorra wel? Ab-so-luut! Ik vind dit erg belangrijk sinds de komst van onze tweede spruit, Esra en nu natuurlijk ook met Ruby erbij is het voor mij van groot belang om een kinderwagen met 1 hand te kunnen sturen. Dat zit wel snor bij de Adorra. Ook dat gaat namelijk verbazingwekkend goed. Opgepast: Op minder vlakke ondergronden is het sturen met 1 hand een kunst en kan ik je alleen maar aanraden om dit wel met 2 handen te doen ;) 

Dan hebben we op het frame nog de rem. Deze zit op de stang in het midden van de 2 achterste wielen. Voor mensen met maatje 50 kan dit lastig zijn met lopen haha. Mijn wederhelft heeft hier geen hinder van ondervonden. Ik zelf trouwens ook niet. Maar werkt de rem? Zonder twijfel! Bas is degene die de kinderwagen ALTIJD op de rem zet. Waar dan ook... zonder dat ik het weet wil ik verder rijden maar vergeet dat maar. Niets mis met dit rem mechanisme. Er zit een klik op zodat je weet dat je de kinderwagen goed op de rem hebt staan.

De duwstang, eentje van kunstleer. EN ook geschikt voor mensen met kleine handen. Probeer eens verschillende duwstangen uit in de winkel. Het gaat je verbazen hoeveel verschil hierin zit en hoe snel je een voorkeur vormt voor duwstang ook al klinkt dit op het eerste gezicht een beetje raar. Probeer het eens. Dan praten we daarna verder ;) Goed, de duwstang van de Adorra voldoet aan de eis (voor mij). Dit maakt het sturen met 1 hand natuurlijk ook weer prettig! In het midden van de duwstang zit dé knop om de stang te verhogen en te verlagen. Ik heb uiteraard mijn geliefde Bas om zijn mening gevraagd omdat hij een vrij lange man is en niet elke kinderwagen in de categorie: Daar kan Bas achter lopen met zijn lengte komt. De Adorra heeft een erg prettige hoogte en is dus op de hoogste stand ook perfect voor lange mensen. Zelfs vind ik de duwstang op zijn hoogste stand ook erg fijn lopen. Lekker voor het ruggetje!En dan de boodschappenmand ha! Iets waar jullie op Instagram ook massaal om hebben gevraagd - Hoe is de boodschappenmand? Blijkbaar is dit toch een dingetje voor velen. En ik snap 't hoor. Want een kinderwagen met een kleine boodschappenmand heeft ook niet mijn voorkeur. Dat is trouwens iets waar ik meteen naar keek bij de Adorra. En mocht je de Adorra nou helemaal niks vinden dan wil je hem toch dus om die boodschappenmand jongens. Want dat is een lifesaver geweest sinds wij de Adorra in ons bezit hebben. ZO intens veel ruimte, het houdt niet op. Als ik je vertel dat een rondje Action makkelijk in de mand past? Kun je je er dan een beeld bij vormen? Zo niet, check de foto's hieronder.


Maxi-Cosi Adorra zitting: 


Niets is zo fijn om contact te maken met je kindje wanneer je hem of haar in de het zitje hebt zitten. EN dat kan met de Adorra. Want je kunt het zitje naar je toe of van je af plaatsen. Wij lieten Vajèn altijd kiezen: Naar ons toe kijken en kletsen of naar de bomen en auto's kijken. 3 keer raden waar ze vaker voor koos? ;)  De grijze knoppen (hieronder op de foto) aan de zijkant van de Adorra zijn voor mij een perfecte toevoeging op de wagen en wederom een setje life savers deze. Waarom? Je klikt de knoppen in, dit kan 1 voor 1. Op deze manier zit het zitje nog wel in het frame, maar kun je deze makkelijk met 1 hand optillen terwijl je mini-me op je arm draagt. Tevens een vereiste op een kinderwagen als je het mij vraagt. Het zitje is ultiem genieten voor je kleine spruitje onderweg. Hij heeft namelijk een breed zitgedeelte waardoor je kleintje alle ruimte heeft en heerlijk comfortabel zit tijdens een ritje in de Adorra. Ook is het zitje prima geschikt voor een heerlijk dutje, want deze heeft namelijk 3 verschillende standen. Deze bepaal je door middel van de hendel achterop het zitje. Er is ook een complete ligstand welke Esra met liefde heeftt uitgeprobeerd. Goedgekeurd hoor! En en en Vajèn (3) past met gemak ook in het zitje. Vaak komt het hoofd bij een ander willekeurig kinderwagen merk toch wel boven de kap uit. Maxi-Cosi snapt dus exact dat 3,5 ook echt 3,5 is (voor sommige misschien wel 4 jaar).

Het harnas is onwijs zacht, net zoals het hele zitje trouwens. Over comfortabel gesproken ha. Ik ben jaloers op mijn meiden die het zitje mochten testen. Het voelt alleen al zacht aan, dus net zoals het harnas. Welke trouwens vijfpunts is. Bij het vastmaken van de gordel hoor je een klik. Zo weet je wederom dat je het harnas goed hebt vastgeklikt!

De zonnekap is HUGE! En dat maakt de Adorra nog leuker jongens. De kap biedt ultiem genieten zonder het gezichtje in de zon. De grootste mom struggle die er bestaat: Zon in de kinderwagen grrr! Dat probleem heeft Adorra binnen een handomdraai opgelost. Dus alle moedertjes die doeken voor de kap hangen.... koop die Maxi-Cosi Adorra maar gewoon. Een stuk veiliger! De kap kun je trouwens met een gerust hart omhoog en naar beneden klappen als je mini een heerlijk dutje doet. De kap maakt namelijk geen herrie. en gawt wat is dit fijn joh! Normaal gesproken hoor je klik klik klik klik oh sjit te ver en weer klik klik klik. Snapje? Het zijn de kleine dingen die het 'm doen he?!

De veiligheidsbeugel is ook voorzien van hetzelfde kunstleer als de duwstang en is wederom ook weer met 1 hand te "bedienen" om je kindje makkelijk in en uit de kinderwagen te halen. Maxi-Cosi Adorra in en uit klappen: 

Ook 1 van de belangrijkste dingen als je opzoek gaat naar dé perfecte kinderwagen is het in en uitklappen ervan. Gaat dit makkelijk? Soepel? Neemt hij veel ruimte in? Of juist niet? Ook een vraag die ik veel kreeg via Instagram. Het inklappen van de Adorra gaat easy as 1, 2, 3 en verdorie met 1 hand jongens. Ik bedoel 1 hand?! That's awesome-ness als je het mij vraagt. Zeker wanneer je meer dan 1 kind hebt is het inklappen met 1 hand een fijne bijkomstigheid. Want vaak heb je je handen VOL met kinderen haha. Daarnaast klapt de Adorra snel in met het zitje als zonder. Handig, je weet namelijk nooit wanneer en waar je je kinderwagen in moet klappen.

Er is een haakje aan de kinderwagen te vinden. Hiermee kun je het frame vastzetten. Een soort slot dus. Op deze manier kun je de wagen overal neer zetten zonder dat hij om valt omdat je hem ergens tegen aan moet zetten. Ik heb het net al gezegd - Het zijn de kleine dingen.... Uiteraard is het kinderwagen pakketje wat groter als je hem met het zitje inklapt dan zonder, maar hij tilt net zo makkelijk en voor het gewicht hoef je het niet te laten! Ja zelfs ik tilde de wagen 2 dagen voor mijn bevalling omdat hij echt een scheet en twee knikkers weegt. Uitklappen kun je dan natuurlijk ook met 1 hand doen. Even het haakje losmaken en (met 1 hand) en ready om de wagen uit te klappen! Het lijkt allemaal veel te makkelijk he? Maar dat is het ook echt!
Oria Reiswieg:

Ahhhh de Oria Reiswieg. 1 van de meest fijne reiswiegjes die ik ooit in mijn handen heb gehad en zal krijgen I guess. De Oria reiswieg is natuurlijk van Maxi-Cosi en past daarom op de Stella, Adorra en Nova kinderwagens van Maxi-Cosi. Hoe handig is dat? Hier ben ik zelf al erg enthousiast over, maar hoe enthousiast ga je ervan worden als ik je vertel dat je de wieg in kunt klappen? JA ECHT! In een handomdraai klap je het wiegje in en neemt hij amper nog ruimte in. Zo maakte de Oria reiswieg onze vakantie erg fijn. Zeker wanneer de auto bepakt en bezakt is, is het handig om het wiegje in te kunnen klappen. En zo snel als je het wiegje inklapt, klap je hem ook weer uit. Kind kan de was doen hoor!

Het wiegje heeft een ergonomisch matrasje waardoor je kindje waar dan ook een heerlijk dutje kan doen. En dat kan ik alleen maar beamen. Althans ik als de mama van Ruby. Ha hoewel ik zelf ook best zo een lekker ruim wiegje voor mijzelf zou willen. Ruby slaapt in de wieg als een roosje. Althans dat heeft ze gedaan haha. Ze heeft zelfs enige tijd 's nachts bij ons geslapen in het wiegje omdat dit voor haar de bescherming gaf die ze op dat moment nodig had. Dus ja, voor dutjes maakt niet uit waar of wanneer, is hij goedgekeurd. Oh het matrasje hebben wij trouwens omgedraaid. Dus de bovenkant onder en visa versa. Ruby werd vrij snel wat groot voor de wieg maar ze lag er nog wel heerlijk in. Met het matrasje omgedraaid kon ze wiebelen met die billen maar kon ze niet naar beneden zakken.

De wieg heeft een hoge zonnekap wat ik een ieder kan aanprijzen. Je kunt op deze manier veel makkelijker bij je baby zonder de kap naar beneden te hoeven klappen. Oh en het kiekeboe raampje (ja zo heet het echt) vind ik ook ge-wel-dig. De meisjes maken hier maar al te graag gebruik van om even te gluren naar hun kleine zusje ♥

EN last but not least wat iedereen natuurlijk wil weten, het wassen van alle materialen? De wiegbekleding (binnenkant) is afritsbaar. Deze kun je net als de hoes van het matrasje wassen op 30 graden. BRILJANT! Waar was de Adorra de afgelopen 4 jaar?Voor de actuele prijzen van de Adorra kinderwagen en de Oria reiswieg spoor ik je aan om deze pagina te bekijken met online winkels voor actuele prijzen. Maxi-Cosi Adorra conclusie: 

Wij hebben de Adorra op verschillende oppervlakten getest. Het bos, de stoep, het strand en wij kwamen tot de conclusie dat al deze oppervlakten te bewandelen zijn met de Adorra. Het strand vergt wat meer inspanning dan een dagje shoppen bijvoorbeeld, maar je neemt dan ook niet iedere dag je kinderwagen mee naar het strand. Toch?

Het sturen van de Adorra is voor mij een gigantische 10 waard. Sturen met 1 hand is gewoon een pre als je meerdere kinderen hebt. Ook het klaarmaken van de Adorra heeft behoorlijke indruk gemaakt. binnen een kwartier heb jij je kinderwagen in elkaar gezet zonder boekjes. Dit vertel ik dan ook met veel liefde door aan een ieder die vraagt naar de kinderwagen die wij rijden.

Met de ergonomie van de Adorra en de Oria reiswieg zit het ook meer dan snor. Het zitje biedt genoeg ruimte en is comfortabel in elke stand. Ik zou bijna de voeten stand vergeten. Deze is namelijk ook te verstellen. Omhoog en naar beneden. Omhoog is ideaal voor het dutje van kindje als hij helemaal plat ligt. Wij hebben het zitje kunnen testen met kinderen van 2 verschillende leeftijden 1,5 en 3 jaar en zo meteen met Ruby zodra zij niet meer in de wieg past ( ik ga janken als dat moment aanbreekt)Maar zodra wij met Ruby het zitje ook geprobeerd hebben ga ik jullie natuurlijk een kleine update geven. Wel zo eerlijk! Zo hebben we de kids van alle leeftijden gehad en kun je hiermee je eigen oordeel maken. Heb ik trouwens de zachte stof van zowel het de wieg aan de binnenkant als het zitje benoemd? 
De bekleding van het zitje is makkelijk los te ritsen waardoor je de stof kunt wassen. In de wasmachine! Maar de stof laat zich ook makkelijk afnemen met een doekje hoor. Dit doen wij mama's natuurlijk gewoon met billendoekjes en die heb je uiteraard altijd bij je onderweg ;)


Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan is er geen reden om de Maxi-Cosi Adorra niet aan te schaffen. Juist de Adorra is geschikt voor dit soort tripjes. Het is een lichtgewicht kinderwagen die zich prima leent voor het openbaar vervoer omdat hij daarnaast ook niet erg breed is. EN het inklappen is een peulenschilletje. Zelfs een ritje naar de Primark kan de Adorra aan (lees: Roltrap) De Maxi-Cosi Adorra is in onze Audi A6 makkelijk mee te nemen in de kofferbak. Geen hoedenplank die uit de auto gehaald moet worden. Inklappen en gaan met die banaan. Mocht je een kleine auto hebben kun je de wielen makkelijk en snel van de Maxi-Cosi afklikken. En nu we het toch over wielen hebben... de voorste wielen kun je los en vastzetten, had ik dat al verteld?

Ja het is je vast niet ontgaan dat ik meer dan enthousiast ben over de Adorra. De beste keuze wat betreft kinderwagens die wij tot nu toe hebben gemaakt. Waar ik eerder bij Maxi-Cosi dacht aan autostoelen zoals wellicht jij ook deed, denk ik nu bij Maxi-Cosi aan Adorra! Een geweldige kinderwagen waarbij overal rekening mee gehouden is en ik hou ervan!

Laat de informatie even goed tot je doordringen. In die tussentijd kun je alvast een kijkje nemen op de Adorra pagina en een kleurtje uitkiezen. Klik! Ik kan je natuurlijk nog veeeeel meer vertellen over de Adorra maar dan ben ik bang dat ik er nooit een einde aan zou kunnen breien. Mocht je vragen hebben kun je deze altijd stellen aan mij of aan Maxi-Cosi. Maxi-Cosi is via Facebook goed bereikbaar. EN snel antwoord!

Volg je mij nog niet op Instagram? Doe dat dan zeker even want: Ik deel hier met regelmaat mooie kiekjes van de Adorra. Zo krijg je nog een leuker beeld bij de kinderwagen.Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Maxi-Cosi. Mijn dank aan de lieve mensen achter Maxi-Cosi ♥


www.maxi-cosi.nl