Mijn kennismaking met Emma!Ik heb het al een aantal keren in geur en kleur verteld dat wij lucky ass birds zijn die het Emma matras mochten uittesten. En vandaag is het dan zover om jullie een kleine eerste indruk te geven van het matras so far. Bevalt het matras? Klopte de verwachtingen die ik had met de realiteit?

Ik heb eigenlijk  nooit zo naar een goede nachtrust gekeken als nu. Wellicht omdat ik een mama ben van 2 (bijna 3) kids. Nu pas weet ik wat dit voor een mensenlichaam kan doen, een goede nachtrust. Hiervoor sliepen wij op een boxspring-ish bed. Eentje uit het stenen tijdperk waar je eigenlijk je hond nog niet op wil laten slapen. Ik was gok ik, het slapen ook een beetje verleerd en mijn lichaam lag ik de kreukels. Net zoals die van Bas trouwens! 

Gemiddeld gezien zou een mens het beste functioneren op 8 uur slaap. Nou jongens ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar die 8 uur, daar zou ik een heleboel voor over hebben omdat weer eens te kunnen ervaren. Welkom to the momlife ha! Maar laten we niet teveel afwijken. Ik ga je vertellen over de aankomst van onze nieuwe vriendin Emma.Bezorging van het Emma matras

Vol spanning werd het wachten ingezet toen wij een email kregen dat onze Emma onderweg was. De bel ging, ja hoor daar was ze dan! Een wit met blauwe doos.  Een vrij kleine doos als in: Zou daar een matras van 180x200 inpassen? Onmogelijk dacht ik. Omdat ik zelf hoogzwanger was tijdens de bezorging, sleepte de pakketbezorger de doos naar binnen. Toegegeven, de doos was best zwaar! Het matras wat wij hebben weegt dan ook 40 hele kilo's. 

Waarschijnlijk vraag je je na het zien van de foto hetzelfde af, hoe past daar dat grote matras in. Ja, hij past er echt in. Helemaal vacuüm opgerold! Side note: Ik heb tijdens het uitpakken van het matras een verschillende foto's en gemaakt  maar deze zijn op mysterieuze wijze van mijn SD kaart verdwenen. JANKEN dit #zwangerschapsdementie!! Net zoals het filmpje van het uitvouwen, iets wat je eigenlijk moet vastleggen, omdat het zo leuk is om terug te kijken. Als Emma namelijk helemaal haar normale vorm heeft aangenomen ga je je afvragen hoe dat grote matras ooit in die doos heeft gezet. Probeer hem voor de grap eens op te rollen 😂Emma uitpakken
Bas sleepte de doos naar boven en ik pakte hem uit. Aan de binnenkant staat meteen een  korte uitleg door middel van tekeningen. Handig! Daarnaast vond ik een boekje met een beschrijving en een speciaal mesje om het plastic eraf te snijden zonder dat je ook maar een millimeter in je gloednieuwe matras snijdt. Handig toch?  Het matras zit dus opgerold in de doos. Om het opgerolde matras zit plastic die je er met het speciaal bijgeleverde mesje makkelijk af snijdt. Dan begint het echte werk hoor, het matras neerleggen nu het nog een klein vacuüm matje is, je treft je matras volledig gehuld in het plastic aan namelijk. Deze haal je er pas vanaf als je matras helemaal goed is vol gezogen met lucht. Dat gebeurd trouwens meteen nadat je de eerste laag plastic eraf hebt gehaald. Het is dus wel van belang dat je het matras uitpakt op de plek waar je haar wilt hebben 😉 (althans dat is mijn advies) Emma is namelijk binnen enkele minuten "klaar". Sta je te popelen om je eerste dutje te kunnen doen op Emma? Dat kan dus binnen een paar minuten. Easy as 1, 2, 3. 

Slapen op de grond
Het meest leuke aan het Emma matras vind ik denk ik nog wel, dat het matras op alle soorten ondergrond neergelegd kan worden. Bijvoorbeeld op de grond. Het matras is zo dik dat je dit eigenlijk niet eens door hebt. Wellicht maakt je hoofd wat kortsluiting, want een matras hoort niet op de grond. Maar het kan dus wel. Wij hebben dit natuurlijk eerst uitgeprobeerd voor Emma op ons bed zou komen. Dit deed mij een beetje denken aan vroeger. Matras op de grond - want je was een eigenwijze keutel dohhh! En dan doen alsof je op een boot zat a la titanic maar dan het stuk hout aan het einde van de film. Weetje wel, met Jack en Rose? Zo dus. Ik ging dus weer even helemaal terug naar mijn vroegere jaren. Wij hebben ongeveer 2 weken op de grond geslapen. Zelfs ik, met mijn hoogzwangere belly kon dit makkelijk handelen. Je kunt dus het Emma Matras op iedere ondergrond plaatsen maar zorg wel dat het een schone en droge ondergrond is. Wel of geen hoeslaken om Emma? 
De meningen zijn nogal verdeeld over een hoeslaken om je Emma matras heen vouwen. Emma zegt zelf dat dit niet nodig is doordat het matras al met een zachte bekleding wordt geleverd. True story! Daarnaast kun je het boven en onderste gedeelte wassen in de wasmachine. Emma zonder hoeslaken ligt inderdaad onwijs zacht. Met hoeslaken is ook geen probleem maar dit ligt net even anders. Ook kun je ervoor kiezen om een extra hoes aan te schaffen, de Emma Smartsleeve. Deze is waterdicht en kun je met een gerust hard een me-time avondje inplannen op je nieuwe matras. Drankje + hapje. Misschien je als wederhelft lief is dat hij zich ook mag begeven op het matras! Best geteste matras
Het is dan ook vast niet ontgaan dat het Emma matras als beste uit te test komt. Emma verteld dat zij in 12 Europese landen actief zijn. In 6 landen is Emma bekroond met beste koop of beste matras. Emma scoort hoog op de levensduur en de ondersteuning. Daarom geven ze 10 jaar garantie op je matras. 10 jaar!! 

Hoe is Emma opgebouwd?
De hoes - Deze is gemaakt van uniek vochtregulerend materiaal. Hierdoor voelt je matras nooit klam aan. 

De toplaag - Deze is gemaakt van Airgocell. Dit past zich perfect aan aan het lichaam en verlicht drukpunten. Daarnaast ademt deze laag en blijft hij koel en droog. 

Het traagschuim - Of wel Memory Foam is zoals Emma zegt, de perfecte tussenlaag, In welke houding je ook slaap, deze laag zorgt ervoor dat je lekker ligt. En het verdeelt je gewicht op de best mogelijke manier! 

Het koudschuim - Omdat de meeste mensen afwisselend slapen biedt het koudschuim de ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft. Hierdoor blijft je wervelkolom in zijn natuurlijke positie. 

De hoes - De mooiste stijlvolle grijze hoes past als je het mij vraagt in iedere slaapkamer. En niet geheel onbelangrijk; De hoes heeft fijne handgrepen waardoor je Emma een stuk makkelijker kunt verplaatsen. Ook heeft de hoes anti slip vlakken waardoor het matras op elke ondergrond blijft liggen.

Nu ik bovenstaande weet snap ik niet dat wij zo lang op een waardeloos matras hebben geslapen! Want of je er nu aan toe wil geven of niet, een goed matras doet wonderen voor je lichaam. Zeker wanneer je dus een groot deel van je leven in bed doorbrengt. Met of zonder slaap. 😄 Een fijn en goed matras kan een wereld van verschil maken voor jezelf en je lichaam. Hierover ga ik later meer in detail treden bij de volgende blog over het Emma Matras. Hierin neem ik je mee in de wondere wereld wat slapen heet en duiken we nog verder in de Emma wereld. 

Ons oordeel so far
Natuurlijk kost het wat tijd om echt een goed oordeel te kunnen vellen over een matras. Juist omdat je ook je lichaam de tijd moet geven om te wennen aan een nieuw matras. Voor ons is dit laatste niet van toepassing want alles leek na het proberen van Emma wel beter dan ons eigen doorgezakte matras(je) ha! So far so good. Tijdens onze eerste nacht op het Emma matras wilde ik alleen maar wakker blijven. Genieten van het omdraaien wat easy cake was, genieten van de fijne ondersteuning en vooral genieten van een overheerlijk matras! Alsof je op wolken danst ♥ Terwijl je ligt!

Uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen. Vraag me niet hoe maar I did it! Normaal gesproken kwam ik met moeite in slaap en kon ik mijn houding niet echt vinden. Ik ben een buikslaper, maar met een dikke toeter op je buik slapen is natuurlijk niet een optie. Een rugslaper ben ik absoluut niet. I hate it, maar op de 1 of andere manier lig ik ook heerlijk op mijn rug. Ook ben ik niet wakker geworden voor de zoveelste plasbeurt - lees ZWANGER! En werd ik 's morgens wakker met een ongelooflijk fijn gevoel. Hoe bizar?! Eerlijk is eerlijk, ik vond het minder prettig om op te staan.Waarom? Omdat ik Emma direct als mijn Mff (matras friend forever) heb bestempeld en ze veel te lekker lag. Daarnaast bestaat er niets lekkerders dan in de ochtend wakker worden met springende kinderen op je bed. Want ja, ook dit behoort tot 1 van de mogelijkheden 😉

Volgende keer nog meer Emma! Mocht je in die tussen tijd vragen hebben, stel ze gerust!


Ps: Deze blog schreef ik toen ik nog zwanger dus. Even een kleine disclaimer dus.

Wil je meer informatie - www.emma-matras.nl