Kindjesdag - Duinen Zathe All inclusive attractieparkVroeger ben ik er vaak geweest met schoolreisjes, Duinen Zathe. Op dit moment kunnen wij er als gezin naartoe rollen. Echt! Het is vanaf ons huis zo een 10 minuutjes rijden. Ik bedoel Hallo pretpark in je tuin. Vandaag ga ik je virtueel meenemen door het park heen. Wat vonden wij van dit pretpark, Duinen Zathe in je tuin?
Het stond al enige tijd op ons lijstje om dit park te bezoeken. Je kent het vast wel, er komt steeds iets tussen, geen tijd, geen zin, even bevallen tussendoor.Ja, ook terwijl het zo ongelooflijk dichtbij is. Mijn moeder nam 2 weken geleden de 2 oudste dametjes mee naar Duinen Zathe. Spannend. Dat was voor beide een groot succes. Vajèn heeft er een week niet van geslapen. Ze was zo in de ban van de rups die door de appel ging en dat ze in die attractie moest huilen. Arm kind. Dus besloten pa en moe om de kindjes zelf mee te nemen en Vajèn te ontdoen van haar huil trauma in de rups en iets met de appel. Ik was benieuwd. Dagen lang hebben wij haar voorbereid. Tot het moment daar was. Ergens zo tegen 11 uur reden wij de parkeerplaats op hoewel, parkeren lukte hier niet. Zo ongelooflijk druk jongens, niet te doen. De weilanden achter het park waren zelfs overvol. Oke rechtsomkeert. Dit was geen goeie timing. Dan maar een lekker stukje wandelen in het bos en een dag later nog eens proberen, maar dan als groupies al vroeg voor de deur liggend.

Duinen Zathe here we come


Yassss vroeg uit de veren, onze favoriet. Ja die van de meisjes. Pa en moe hebben hier toch aanzienlijk meer moeite mee. Maar we hadden er zin in. Alles en iedereen ingepakt. Het scheelt dat je geen eten of drinken mee hoeft te nemen aangezien het in het park All inclusive is. Fijn! Ik nam alleen wat lange vingers voor de nodige suikers mee en natuurlijk de flesjes Roosvicee voor de dames. Die zijn niet echt dol op normale limo. Dus deze mama is de beroerdste niet....De parkeerplaats was nog heerlijk leeg. Whiehaaa! Lekker een plekje vlakbij de ingang. Scheelt straks na het spelen, jezelf niet vooruit te hoeven slepen naar de auto. Dus hier mijn gouden tip: Ga vroeg. Zo vroeg mogelijk. Wel eerst even de openingstijden bekijken voor je voor een nog dichte deur staat. Wel is het zo, als je zo vroeg gaat is nog niet alles open. Dit kun je als een voordeel zien omdat je dan eerst met de kids de speeltoestellen kunt proberen en daarna de attracties. 

Draaimolen voor de kleintjes, altijd een scoreee!!!Het park en de attracties

Ik vroeg mij af of het park nog steeds hetzelfde zou zijn als al die jaren geleden. Her en der zijn er wat dingen veranderd en eerlijk gezegd zat het heel anders in mijn hoofd als dat ik verwacht had. Positief trouwens. Het park ziet er ontzettend netjes en goed onderhouden uit. Dat was iets wat ons als eerste opviel bij binnenkomst. Je komt binnen in een grote hal waar 2 kassa's te vinden zijn. Daarna kom je direct in het eet gedeelte. Ietwat aan de donkere kant, maar het heeft ook wel weer iets van sfeer. Groot en tevens netjes! Althans..... nog wel haha!

Super slechte fotograaf die deze heeft gemaakt jongens, maar zo krijg je een idee van het eet gedeelte. 
Het bekende auto'tje waar Esra omgekocht moest worden om eruit te komen. Anders had ze hier waarschijnlijk de hele dag blijven zitten. Geef der is ongelijk. Tuut tuut! 
Na het eet gedeelte kom je bij een stukje waar de kindjes (of pa en moe) knuffeltjes etc kunnen winnen. In zo een kermis machine weetje wel? Maar dan wat kleiner! Eentje had een auto voorop waar de dames niet uit slaan was. We moesten ze omkopen!

EN daarna.... walhalla voor de ladies! Welke kant gaan we op? Links, rechts, links, rechts. Oh nee, rechtdoor. Het park is ingedeeld in verschillende stukken. Op het eerste stuk stond een spookhuis, schommel, botsauto's, intens hoge glijbaan en vliegtuigjes. Voor ieder wat wils dus. Genoeg voorzieningen om even te zitten als je even moet wachten of in ons geval, luiers verschonen. Hier heb je trouwens ook wel een aparte baby room voor maar als je snel een luier moet verschonen is het toch wel handig dat je plekjes hebt waar je dit kunt doen. Hoewel ik mijn kindjes ook gewoon op een verschoningsmatje op de grond neer leg als de "nood hoog" is. 


Volgens Bas is dit er eentje die niet goed is voor je hoogtevrees ha! 

Zit plekjes, parasolletjes allesEigenlijk is er voor iedere leeftijd wel iets leuks te doen. Zo kun je bijvoorbeeld met de kleintjes ook in attracties die mini proof is. Bijvoorbeeld de vliegtuigjes die je zelf op en neer kunt laten bewegen. Maar ook gewoon een mega groot springkussen en geweldige klimtoestellen + schommels. 

Ook is er een verkeerspark te vinden. Deze zit inderdaad nu in Duinen Zathe. (vroeger gevestigd in Assen) Nog steeds exact hetzelfde en je kleintje kan zelfs een rijbewijs halen. Te leuk! 

Het park zelf oogt vrij klein, maar je kunt jezelf hier prima een dag vermaken. Wij hadden maar 1 wagen mee, de enkele variant waardoor het voor ons na een paar uurtjes wel tijd werd om naar huis te gaan. Esra van 1,5 had het gehad met wandelen. Wat ook verdomde logisch is. Dus heb je meerdere kindjes en de beschikking over een dubbele wagen? Neem hem mee. Just in case! Je verkijkt je er ontzettend op, ook al oogt het park niet groot je legt behoorlijk wat afstanden af. Want: Kinderen. 

Eten en drinken

Vanaf 11:30 gaat het buffet open en kun je pakken wat wat je pakken wilt. Ik zou bijna zeggen - wat je pakken kan ha. Sommige mensen zijn namelijk best inhalig wat betreft het eten pakken want jongens stel dat je niets hebt.... Patat wat al in bakjes zit (super handig), kroketten, frikandellen, hamburgers, broodjes, limonade, een appeltje voor de dorst en ergens hoorde ik ook ijsjes, helaas hebben wij niet gezien. Alles is zelfbediening. Zo ook het drinken en de sausjes. Natuurlijk kun je ook frisdranken en ander lekkers halen, maar dit is tegen betaling. Omdat het zo verziekend druk was heb je wel steeds verse patatjes. Erg fijn. En daarnaast sta je niet 10 jaar in de rij voor je eten en drinken. Het is pakken en naar je plek om te eten. Pas wel op voor de loslopende kinders, voor je het weet lig je met kroket en al op de grond. 😉 Netjes geregeld allemaal dus! Naast alle vette hapjes kun je ook gewoon genieten van een zakje churros. Erg lekker. Of een suikerspin, popcorn, slush puppie....


Heb je der weer, die slechte fotograaf... Dametjes wachtend op hun tatjes en delletjes

Deze moet je gewoon even proberen tijdens een dagje Duinen Zathe


Muntje

Bij de entree aan de kassa krijgt ieder kind een muntje. Voor dit muntje kun je een suikerspin, popcorn, slush puppie of churros halen. Die churros zijn trouwens de moeite waard! De dames besloten om te gaan voor de suikerspin. Leuk en lekker. Jammer dat de wespen exact hetzelfde idee hadden. 


Nike gurrrll met der suikerspinnetje! Lekker vond ze hem maar het plakken en smelten vond ze maar niks. Dus.... was er eens een meisje die haar suikerspin op de grond kwakte. 


Wij vonden wij ervan? 

Volgens de dames "Een hele keuke grote speeltuin" = Leuke toch! Dat kunnen pa en moe beamen. Ondanks dat het echt druk druk was, wat erg logisch is in de vakantie is het een park wat je echt een keer bezocht moet hebben. Ik denk dat ik wel kan wennen aan all inclusive parken hoor jongens. Joe! Ook wanneer je met een grotere groep het park bezoekt is dit natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Gewoon patat voor het leven eten en je mond houden ha. Nee zonder dollen, wij vonden dit een fijne leuke dag met de meisjes. Oke, the Rubster heeft dit natuurlijk voornamelijk meegemaakt vanaf de binnenkant van haar ogen. Maar de andere meisjes vonden het fantastisch. 

Wel oppassen voor de "grotere kids" die niet uitkijken voor de kleintjes. Ze springen er zo bovenop 😆


Vooral het trampoline springen was een laaiend succes! Dit is overigens geen grapje. Dus mocht je in de buurt zijn van Appelscha of wellicht sta je vlakbij op de camping dan is Duinen Zathe een must-go! Jong en oud hebben er uren plezier, net als pa en moe met koffie drinken enzo! 👊 Zowel echte attracties als een speeltuin met springkussens en zelfs een echte piratenboot om in te klimmen.   Oh ja deze hebben we ook nog. Tegen betaling kun je de mega grote vissen eten geven. Super leuk! Esra vond het leuker om half over het hekje heen te hangen. Extra in de gaten houden dus die kleine draakjes. 

Joe het is je moe! Met een verstopte Esra.... Lullen als brugman in de rollercoaster hoor. Anders ging ze gillen. 

Lobbi ♥ 


Dit bijvoorbeeld. Oke Vajèn zit erbij als ze haar complete luier heeft onder gepoept. Had ze niet. Was gewoon een beetje verstijfd door de aandacht die ze kreeg ha. Maar dit soort speeltoestellen staan her en der in het park. 

Slechte fotograaf, hoi! Deze keer was het de geliefde wederhelft die deze foto maakte. Een attractie waar ik best in wilde, maar niet alleen en met Vajèn was geen optie. Die was namelijk te klein. Bummer! 


Kijk op www.duinenzathe.nl voor de prijzen en de openingstijden.


Foto materiaal mede mogelijk gemaakt door Bas van www.fiftyshadesofmen.nl