Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Heb jij alles goed geregeld?Het leven zit bomvol met leuke, spannende, grappige, schattige en mooi gebeurtenissen. Een nieuwe auto kopen, je eerste huis, verliefd worden, trouwen en daarna werken aan je huisje-boompje-beestje sprookje. Daarna is het zover! Kinderen! Jullie zijn zwanger!
Het bovenstaande hoeft natuurlijk niet uitgevoerd te worden in de genoemde volgorde, iedereen leeft zijn-haar-het leven zoals dat gewenst is. Eerst kids en dan pas een huisje? Of geen auto nodig? Who cares! Leef het leven zoals je wilt!


Huisje-boompje-beestje...gezinnetje!
Ondanks dat alles kan, is het leven helaas wel een stuk ingewikkelder geworden. Er zijn een hoop zaken waar je aan moet denken, die je moet regelen. Verzekeringen zijn zo'n dingetje... Weet jij eigenlijk hoe dit zit?


Inmiddels ben ik Mama van 3 prachtige dochters, dit is zoals velen van jullie weten niet helemaal zonder slag of stoot gegaan. Helaas hebben wij ook ervaren hoe het is; wanneer een zwangerschap niet succesvol verloopt en je met het verlies van je kindje te maken krijgt. De eerste gedachte was; WOW! Wacht even! Hoe kan ons dit nou overkomen!? Wij wilden alleen maar heel erg graag dat huisje-boompje-beestje...gezinnetje realiseren!


Nu is dit natuurlijk iets waar heel veel mensen mee te maken krijgen op vele verschillende manieren. Maar naast het verdriet dat dit met zich meebrengt, zijner dus ook zaken die je in dit steeds ingewikkelder wordende leven, moét gaan regelen in zo'n situatie. Je verzekering bijvoorbeeld. Hier hebben wij destijds niet mee te maken gehad. Wel is het zo dat wij direct in het oerwoud van verzekeringen zijn gedoken.


Uitvaarterzekeringen
Zo kom je dus onder andere ook bij een uitvaartverzekering. Het feit dat je hieraan moet denken, is haast onmenselijk. Maar dit kun je om die reden niet zomaar negeren.
Bas was destijds zelf al verzekerd bij Yarden, gewoon een simpele uitvaartverzekering die hij al op jongere leeftijd heeft afgesloten omdat hij iemand is die zijn zaakjes goed voor elkaar probeert te hebben. (Dat lukt niet altijd, haha!) Als je jonger bent en een polis afsluit is de premie lager,. Dit komt omdat je in theorie langer premie betaald dan wanneer je op oudere leeftijd een verzekering afsluit. Logisch, toch?


Maar hoe zit dat dan met je kleintje? Of tijdens je zwangerschap? Moge alles in het werk gesteld worden, dat je van dit verdriet behoed blijft! In Nederland is alles omtrent verzekeringen op dit gebied best goed geregeld t.o.v andere landen. Voor iedereen is het verstandig om een uitvaartverzekering te hebben. Vroeger werd een uitvaartverzekering vaak als overbodig gezien. Maar omdat de kosten van een eenvoudige uitvaart tegenwoordig probleemloos op €5000,-, zonder ook maar enige rekening te houden met specifieke wensen van jouzelf. Is dit niet meer zo!


Even een kleine tip waar wij zelf wel achter zijn gekomen: Wanneer je al een polis hebt en deze is afgesloten vóór 2016. Dan is je kindje niet automatisch meeverzekerd! Wij zijn hier dus zelf min of meer onbedoeld mee geconfronteerd omdat het iets is, waar je never nooit bij stil staat. Of wilt staan. Zo hebben wij alles geregeld bij Yarden, waar Bas dus al zijn verzekering had geregeld. Bij Yarden heb je al een uitvaartverzekering (Wat trouwens hetzelfde is als een begrafenis- of crematie verzekering!) vanaf €1,99 en dat is dus ook voor je kindje. Hiermee kom je nooit voor ongewenst hoge uitgaven te staan wanneer je in rouw bent.


Ondanks dat ik hoop dat je dit nooit hoeft mee te maken, is het wel een hele geruststelling dat je weet hoe het zit. Dit was een heel erg serieus onderwerp, maar onderwerpen als deze worden vaak 'vergeten'. 


Ik ben benieuwd wie van jullie dit allemaal goed geregeld heeft. En zo niet, ben je dat nu wel van plan?


#kimmichaelisad

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.