Heb jij alles goed geregeld?Het leven zit bomvol met leuke, spannende, grappige, schattige en mooi gebeurtenissen. Een nieuwe auto kopen, je eerste huis, verliefd worden, trouwen en daarna werken aan je huisje-boompje-beestje sprookje. Daarna is het zover! Kinderen! Jullie zijn zwanger!
Het bovenstaande hoeft natuurlijk niet uitgevoerd te worden in de genoemde volgorde, iedereen leeft zijn-haar-het leven zoals dat gewenst is. Eerst kids en dan pas een huisje? Of geen auto nodig? Who cares! Leef het leven zoals je wilt!


Huisje-boompje-beestje...gezinnetje!
Ondanks dat alles kan, is het leven helaas wel een stuk ingewikkelder geworden. Er zijn een hoop zaken waar je aan moet denken, die je moet regelen. Verzekeringen zijn zo'n dingetje... Weet jij eigenlijk hoe dit zit?


Inmiddels ben ik Mama van 3 prachtige dochters, dit is zoals velen van jullie weten niet helemaal zonder slag of stoot gegaan. Helaas hebben wij ook ervaren hoe het is; wanneer een zwangerschap niet succesvol verloopt en je met het verlies van je kindje te maken krijgt. De eerste gedachte was; WOW! Wacht even! Hoe kan ons dit nou overkomen!? Wij wilden alleen maar heel erg graag dat huisje-boompje-beestje...gezinnetje realiseren!


Nu is dit natuurlijk iets waar heel veel mensen mee te maken krijgen op vele verschillende manieren. Maar naast het verdriet dat dit met zich meebrengt, zijner dus ook zaken die je in dit steeds ingewikkelder wordende leven, moét gaan regelen in zo'n situatie. Je verzekering bijvoorbeeld. Hier hebben wij destijds niet mee te maken gehad. Wel is het zo dat wij direct in het oerwoud van verzekeringen zijn gedoken.


Uitvaarterzekeringen
Zo kom je dus onder andere ook bij een uitvaartverzekering. Het feit dat je hieraan moet denken, is haast onmenselijk. Maar dit kun je om die reden niet zomaar negeren.
Bas was destijds zelf al verzekerd bij Yarden, gewoon een simpele uitvaartverzekering die hij al op jongere leeftijd heeft afgesloten omdat hij iemand is die zijn zaakjes goed voor elkaar probeert te hebben. (Dat lukt niet altijd, haha!) Als je jonger bent en een polis afsluit is de premie lager,. Dit komt omdat je in theorie langer premie betaald dan wanneer je op oudere leeftijd een verzekering afsluit. Logisch, toch?


Maar hoe zit dat dan met je kleintje? Of tijdens je zwangerschap? Moge alles in het werk gesteld worden, dat je van dit verdriet behoed blijft! In Nederland is alles omtrent verzekeringen op dit gebied best goed geregeld t.o.v andere landen. Voor iedereen is het verstandig om een uitvaartverzekering te hebben. Vroeger werd een uitvaartverzekering vaak als overbodig gezien. Maar omdat de kosten van een eenvoudige uitvaart tegenwoordig probleemloos op €5000,-, zonder ook maar enige rekening te houden met specifieke wensen van jouzelf. Is dit niet meer zo!


Even een kleine tip waar wij zelf wel achter zijn gekomen: Wanneer je al een polis hebt en deze is afgesloten vóór 2016. Dan is je kindje niet automatisch meeverzekerd! Wij zijn hier dus zelf min of meer onbedoeld mee geconfronteerd omdat het iets is, waar je never nooit bij stil staat. Of wilt staan. Zo hebben wij alles geregeld bij Yarden, waar Bas dus al zijn verzekering had geregeld. Bij Yarden heb je al een uitvaartverzekering (Wat trouwens hetzelfde is als een begrafenis- of crematie verzekering!) vanaf €1,99 en dat is dus ook voor je kindje. Hiermee kom je nooit voor ongewenst hoge uitgaven te staan wanneer je in rouw bent.


Ondanks dat ik hoop dat je dit nooit hoeft mee te maken, is het wel een hele geruststelling dat je weet hoe het zit. Dit was een heel erg serieus onderwerp, maar onderwerpen als deze worden vaak 'vergeten'. 


Ik ben benieuwd wie van jullie dit allemaal goed geregeld heeft. En zo niet, ben je dat nu wel van plan?


#kimmichaelisad