Bevallen volgens Instagram - Het perfecte plaatjeEen paar dagen geleden werd ik wild enthousiast toen een mama-grammer die ik al enige tijd volg, een foto plaatste op Instagram. Het was zo ver. Deze zwangere mama ging bevallen. Ergens brak mij het zweet uit en een soort lichtelijk gestoorde jaloezie. En dat is precies waar ik even op wil inhaken.

Het zit namelijk zo. Oh wacht Misschien heb je ook behoefte om de dame in kwestie zelf te bestuderen? Althans haar Instagram. Kaley Munday it iz. Perfecte feed en voor het oog een perfect gezin. Lichtelijk jaloezie ook hoor voor de prachtige plaatjes in haar feed. Niet wetend dat ze hiervoor gewoon een persoonlijke fotografe aan haar zijde heeft hangen. Ik was altijd in die waan dat Kaley en haar man de foto's zelf maakten met behulp van een statief en self timer. Not dus. Alsnog blijven het kiekjes om bij weg te dromen hoor met ergens een stemmetje in je achterhoofd - Deze foto wil ik namaken. Mission impossible ha.

Naast dit vind ik haar gezin op de plaatjes inderdaad perfectie en volg ik haar met heel veel plezier. Mocht je haar nog niet volgen, doen dus!

Kaley werd niet lang na de geboorte van haar laatste spruitje weer zwanger. Geheel tegen alles in. Zoals zij zelf zegt was het een grote shock. Zou kunnen hoewel je dus blijkbaar wel sex hebt gehad en dit de consequentie daarvan kan zijn 😂 Klinkt natuurlijk zo niet logisch dit Kim! Anyhoe ik heb weer genoten van die mooie zwangere plaatjes en hoe hard ik mijn best ook deed om de buikfoto's een soort van na te maken, leken die van mij meer op een slecht ontwikkeld foto rolletje uit 1980 met daarop een gigantische walrus. Hilarische beelden, dat wel.

Maar goed weer terug naar Miss Munday. Ze plaatste deze foto op Instagram met de tekst: It's go time!Ik heb niet het idee dat ik er zo strak bij zat  tijdens mijn bevalling hoor en die glimlach... damn  ik kon alleen maar moeilijke gezichten trekken en daar hoort absoluut geen glimlach tussen.  Agh ik vind het wel iets schattigs hebben, zo met haar haarbandje, ringetjes en gelakte nageltjes. Hier kwam die lichtelijke jaloezie parten spelen jongens. Want hallo waarom zag ik er zo belabberd uit in de Calvin Klein boxershort van le hubs, bh loos, knot op de kop en wallen tot aan mijn enkels? Oh ik vergeet make-up loos. Als ik zo naar bovenstaande foto kijk van Kaley lijkt het erop alsof een flinke lading nepwimpers heeft aangebracht of laten aanbrengen. Schattig! Vol spanning heb ik die nacht ( ze plaatste deze bewuste foto 's avond laat op Instagram) een aantal keren op mijn telefoon gekeken om even te checken of ze al was bevallen.

En ja hoor, de volgende ochtend... zo een 10 uur later werd de eerste foto geplaatst waar mijn bak letterlijk van op de grond viel.


Dus in een paar tijd drop je je baby eruit om vervolgens in een perfect plaatje op de foto te gaan. Of foto's. Jezus ik lijk wel zo een walgelijke stalker nu. Alsof het niets is, alsof het een poep en scheet is dat bevallen. Haren weer netjes of NOG netjes? Wat denk jij? Net als het mooie make-upje. En toen was het weer tijd voor mijn lichtelijke jaloezie. Want ik kon mezelf er geen voorstelling van maken dat dit allemaal zo makkelijk moest zijn? Ik lag in een bad welke langzaam vol stroomde met bloed, een placenta die bleef plakken en een ritje met de ambu naar het ziekenhuis want: te veel bloed verloren + die stomme placenta wou er niet uit. Niks geen make-up of haren netjes. Goh mijn haren zaten zelf zo erg in de knoop dat ik 2 dagen bezig ben geweest om die klitten eruit te halen. Met een gezicht zo bleek als de witte tegeltjes in de badkamer. Het ene uiterste en het andere uiterste. 

Nogmaals ik vind het een geweldig leuk mens met haar pure perfecte feed enzo hoor maar dit, dit liet mij even nadenken. We schetsen on the gram eigenlijk alleen maar perfectie. Want in een feed als deze kom jij geen foto tegen van haar kids die de woonkamer overhoop hebben getrokken met speelgoed, geplette chips op het vloerkleed.. moet ik nog even doorgaan? 😂

Bevallen is het allermooiste wat een vrouw kan met haar lichaam. Een wezentje op de wereld zetten is een marathon lopen. Voor sommige wel meer dan 1 eens. Laten we dat vooral niet vergeten ♥ Op foto's als deze wordt dus zo een soort perfectie geschilderd en heb ik mede door dit de vraag in mijn hoofd hangen waarom was dit bij mij dan zo vreemd? Terwijl juist deze perfectie vreemd is en mijn bevalling alles behalve vreemd was. Oke weer over die uiterste gesproken ha! Maar snap je wat ik bedoel? 


 Niet vergeten dat de realiteit veel leuker is om in te leven dan het neppe van de social media!