Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Industriële badkamer inspiratieInmiddels zijn we bijna 4 jaar verder sinds wij in ons paleisje zijn getrokken. De badkamer is 1 van de struikelpuntjes waar wij tot op heden nog niet mee zijn begonnen. Er moeten tussendoor steeds babykamers gemaakt worden 😌 Nee zonder gekheid, de badkamer is nog helemaal in de stijl hoe het huis is gekocht. Casco dus. Hoewel wij natuurlijk wel gewoon een badkamermeubel hebben en dat soort dingen. We hebben echt een ruime badkamer, maar stellen het badkamer klusje steeds uit. En we weten allemaal.... van uitstel komt afstel. Zodoende zijn wij nu bijna 4 jaar verder! Tijd voor veranderingen!

Ik vind het heerlijk met de hoofdletter H om prachtige bij-weg-te-dromen plaatjes te zoeken van onder andere badkamers. Pinterest he?! Pin for the win! Een bron van inspiratie verder zijn we dan nu aangekomen bij de echte plan van aanpak. Ik ben er zelfs van in jubelstemming ha. Misschien zijn het de hormonen? 😉 Iets met nesteldrang enzo!

Wat zijn onze plannen? 
Een standaard badkamer is niet voor ons weggelegd. En dan bedoel ik zo eentje die kant en klaar is. Nee, wij doen het liever op een eigen manier. De industriële manier. Want oh-M-G wat zijn die badkamers om daadwerkelijk in en bij weg te dromen. Love it ♥ Wat zijn dan exact onze plannen?

Het aller aller allerliefste zouden we complete badkamer een beton look geven. Je weet wel, van die beton muren wat tegenwoordig helemaal hot is. Te gek! Een paar mooie tegels op de vloer. Zwart? Misschien kleine steentjes? Aka Pebbles? Een zelfgemaakt badkamer meubel. Althans, niet helemaal zelf gemaakt. Zelf geschilderd of geschuurd. Want dit kun je natuurlijk makkelijk doen met een oud dressoir of commode.  2 mooie wasbakken on top en een fantastische spiegel waarbij niet gevochten hoeft te worden wie er aan de beurt is om zijn haar te doen voor spiegel. Daarnaast is een bad toch wel de ultieme droom. Ik heb eerlijk gezegd niks met badderen, maar daar kom je gauw van terug als je kids hebt hoor. Helemaal afgezonderd (als de kids het toelaten), hapje en drankje.... Ik zie mijzelf al zitten! En natuurlijk prime timen'en met mijn geliefde wederhelft, laten we dat ook niet vergeten. Een mooi vrijstaand bad lijkt mij helemaal het einde! Naast dit bovenstaande, staat een stalen douchewand op ons wensenlijstje. Als je nu niet helemaal begrijpt waar ik het over heb..... klik vooral niet weg, maar scrol even door naar beneden! Benieuwd naar je mening. Dan blijft er nog een lamp over, daar had ik nog niet over nagedacht! Maar het totaal plaatje in mijn hoofd is helemaal compleet.

Het lijken wel een soort vlinders wanneer ik erover praat of in dit geval tik.. ik heb namelijk ongelooflijk vet veel mega zin om de badkamer aan te pakken en eindelijk het plaatje af maken zoals wij deze in ons hoofd hebben. Mocht je na mijn woorden nog steeds niet helemaal overtuigd zijn, kijk dan vooral even mee naar de onderstaande plaatjes! Maar let op, een gewaarschuwd mens telt voor 2: De plaatjes hebben allemaal een hoog ik.wil.deze.allemaal.opslaan gehalte!


Bron


Bron

Bron
Garage Loft by Bricks Amsterdam
Bron

Bron


Bron
Maaaaaaar hoe ziet onze badkamer er nu uit? Kaal en saai! That's it 😉 Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van onze badkamer "verbouwing"?  Heb jij nog leuke tips of ideeën? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.