Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Halleluja voor de mama met zieke kids - TEGELIJK!Zeur mama vol.2 meldt haarzelf weer deze dag. Het moederschap gaat nou eenmaal niet over rozen, hoewel social media tegenwoordig anders doet vermoeden... trap er niet in, het moederschap is namelijk niet altijd appeltje eitje. Echt niet. Wanneer je kinderen inclusief jijzelf  the momma of the house) ziek zijn, berg je dan maar.


Guilty; Ik kon ongelooflijk "zeuren" op die mama's met kids (meerdere kinderen dus) die tegelijkertijd ziek werden of waren. Tientallen Insta stories moesten er aan te pas komen want moeke had het even pittig met haar zieke kids. En eerlijk..... ik dacht altijd - wat zeur je nou mens? Lekker met je kids onder een dekentje op de bank hangen, een filmpje kijken, lekker knuffelen de hele dag, wat wil je nog meer? Ha dat dacht ik toen. Ik snapte het punt niet zo.

Tot ik het zelf "mocht" ervaren. (Zie het als een review) Mama ziek, peuter ziek en dreumes ziek. Papa ontsprong de dans even, goddank. Anders kwam er nog een peuterpuber bij op mijn verzorgingslijstje. Maargoed, dé girl squad werd ziek. Mama begon met de spuitpoep en je kent het gezegde, als er 1 schaap over de dam is...........precies!

Wat ben ik inmiddels van een ijskoude kermis thuis gekomen joh! Ik heb meer respect dan e.v.e.r voor die mama's met kids die tegelijkertijd ziek zijn. Het is niet te doen. Maar gewoon echt niet te doen. Misschien als je zelf niet ziek bent op dat moment dat het er iets makkelijker aan toe zou kunnen gaan, maar laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat de mama's in dit verhaal loyaal zijn naar hun kinderen en dus in dit geval ook ziek. Tha mom flu!!!! Al die grappige meme's die gewoon nog verdomde waar zijn ook.

Ik ben van die roze.mijn.kids.zijn.ziek = chill dagen wolkje afgevallen, behoorlijk hard en daarom even een dikke vette peace voor alle mama's die ik heb afgezeken. Oke niet in het openbaar, maar netjes in mijzelf. Jullie zijn stuk voor stuk power mommy's en dat mag ook best eens gezegd worden. Want.......

Kind 1 - Spuitluier = Kind 2 spuitluier = Mama spuitslip 

Kind 1 - Hoestaanval = Kind 2 hoestaanval = Mama hoestaanval = urineslip (iets met sluitspieren enzo)

Kind 1 - Huilen = Kind 2 huilen = Mama nog harder huilen

Kind 1 - Kotsen = Kinds 2 kotsen = Mama kokhalzend kots opruimen

Kind 1 - Slapen = Kind 2 slapen = Mama snel proberen te slapen, te laat = Kind 2 wakker

Enzovoort enzovoort enzovoort

Dusssss PEACE! ✌


Bron foto

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.