Project poppenhuisMaaaaanden roep ik het al "Ik wil graag een poppenhuis". Ho even... voor de meisjes he? - OK stiekem ook voor mama! Zonder dollen, ik moest en zou een poppenhuis op de kop tikken om daarna helemaal zelf op te knappen en er een prachtig paleisje van te maken. Het eerste gedeelte is (per toeval) gelukt. Check! Nu nog het opknappen.

Ik vond het poppenhuis op de welbekende veiling op Facebook voor hier in de regio. Ik was de hoogste bieder met € 1.50. Weer zo een regelrechte giller van een koopje toch? Ik ben er onwijs blij mee. Mocht je je afvragen wat zo een Facebook veiling inhoudt - Dit is simpelweg een veiling online die 24 uur duurt. Bij ons begint het startbod op € 0.50 en iedereen kan tegen elkaar op bieden. Super leuk en zo scoor je erg leuke koopjes. Bijvoorbeeld deze commode. Die scoorde ik voor maar €0.50. Echt! Toegegeven, je hebt misschien een beetje geluk nodig en je moet de veilingen behoorlijk goed in de gaten houden. Voor je het weet loop je dat ene koopje mis. Maar goed, project poppenhuis it is!

Ik zoek regelmatig op Instagram onder de hashtag #poppenhuis of #dollhouse en kom daar de mooiste creaties tegen. Ik weet niet wat het is, maar op de 1 of andere manier wordt het kleine meisje in mij weer helemaal tot leven geroepen ha. Zie je mij al zitten, meisjes naar bed en mama gaat het poppenhuis "netjes" maken (met een knipoog).Het poppenhuis is niet erg groot. Maar des te leuker.. wie weet komt er dan ooit nog een groter project als deze af is. Het poppenhuis heeft 3 verschillende kamertjes en een "buiten". Dit vind ik denk ik nog wel het leukste gedeelte aan het hele poppenhuis. EEN BUITEN! Ik zie de Sonny Angels al op een handdoekje liggen. Of ga ik nu te ver? Ha!  3 kamertjes om op te knappen dus. En natuurlijk de buitenkant niet vergeten. Die kan namelijk ook wel een opfris beurtje gebruiken. First things first... ik begin met het verven en dat doe ik in de eerste instantie met grondverf.

Natuurlijk zijn er ook de nodige webshops die fantastische (en vooral realistische) maar mini spulletjes aanbieden voor je poppenhuis. Hieronder een leuk lijstje.

Projectdollhouse.nl
Waarschijnlijk 1 van de meest bekende shops uit het lijstje. Kijk maar eens op haar Instagram pagina. Mocht je dan nog geen poppenhuis willen maken... dan weet ik het ook niet meer. De meubeltjes zijn handgemaakt en echt waar... ik smelt bij het zien van al het moois!

Skattich.nl
Alleen de naam van deze webshop al "Skattich". Schattig toch? Niet alleen kun je hier terecht voor fantastisch leuk speelgoed, maar ook voor poppenhuis items. En wat dacht je van die te gekke Maileg muisjes? Zij verkopen zelfs een mini poppenhuis voor in je eigen poppenhuis. Hoe awesome is dat?

Mini-tipi.nl
De tipi is terug van weggeweest.. Vajèn en Esra hebben er ook eentje en die wordt regelmatig ingezet als speelgoed. Deze webshop verkoop zoals de naam als doet vermoeden - Mini tipi's. Heb je een echt poppenhuis hartje? Dan gaat deze waarschijnlijk nog harder slaan bij het zien van al het leuks wat deze dames verkopen. Van kussentjes tot echte Sonny Angels kleding stukjes, van tipi's tot gehaakte mandjes.

Littlesissy.nl
En of je bij Little Sissy blijft plakken. Je ogen weten niet waar ze het eerst naar moeten kijken. Echt niet! Kapstokjes, wandplankje, mini swaddles, lichtsnoertjes, papieren zakjes, niets is hier te gek. Ik ben er niet weg te slaan!

Aliexpress.nl 
Ome Ali, die mag niet vergeten worden in het lijstje. Zoekt en gij zult vinden. Miniatuur flesjes water, hobbelpaardjes, schommelstoeltjes ook hier is wederom niets te gek.

Ook Marktplaats vindt je tegenwoordig trendy accessoires voor in je poppenhuis. Wel moet je er als de kippen bij zijn, want alles is binnen no time uitverkocht. Iedereen wil natuurlijk dat ene wollige kleedje of die muurposter met Unicorn.

Ik ben er vast nog een paar vergeten, maar Google zal je een heel eind op weg helpen. Ik kan er nog uren over door lullen kan ik je vertellen. Misschien leuk om een tweede deel te maken??! Let me know in de comments. Verschillende diy's bijvoorbeeld? You name it!

Ondertussen ga ik nog even een lading inspiratie opdoen. Oh en vergeet vooral niet Instagram uit de pluizen. Hier vindt je namelijk ook een heleboel toffe shopjes die verder geen echte shop hebben, maar hun spulletjes verkopen via Instagram.