Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeau tip: Little Dutch Poppenhuis speelset

Wat geef je je kind van 2 jaar wanneer ze 3 grote zussen heeft met een speelgoed collectie waar ik jaloers op ben? Een vraag die sowieso 3 keer per jaar terug komt, met een verjaardag, sinterklaas en kerst. Dan heb ik zelf iets verzonnen, maar dan wil de familie natuurlijk ook cadeau tips....Ik kwam de houten speelsetjes voor een poppenhuis tegen van Little Dutch , die moest ik hebben. Of nou ja mijn kind dus ; )  De meiden hier hebben een gezamenlijk poppenhuis. Er staat nog eentje in de schuur om op te knappen, maar daar heb ik inmiddels een tien jaren plan van gemaakt. Er staan poppenhuis meubeltjes in het poppenhuis, maar de poppetjes ontbreken. Dus voor Sinterklaas besloot ik dat dit wel een mega goed cadeau zou zijn voor de jongste.  Ik stuitte dus tegen de Little Dutch speelsets voor in het poppenhuis. Je hebt verschillende soorten. Ik koos in dit geval voor het setje met de hond en de kat waar een hondenhok bij zit, twee bakjes voor het botje en de vis. Helemaal leuk. Daarnaast

Waarom wij niet nog een keer kiezen voor dé IKEA commodeNaast het genieten van je zwangerschap staat er ook een lange to-do list voor je klaar als kersverse mama to be. Bijvoorbeeld de babykamer. Stiekem is dat toch wel het allerleukste van het complete lijstje. Toch? Ik vond het fantastisch om tot 2 keer toe een babykamer in te richten. En nu natuurlijk nog een keertje. Een commode is 1 van de meubels die niet kan ontbreken in de babykamer. Zoveel keuze, maar deze keer gaan wij niet nog een keer voor dé IKEA commode. Waarom? 

Toen ik zwanger was van Vajèn was het mijn plan om de babykamer zo budget mogelijk in te richten. Een te gekke uitdaging welke ook nog eens meer dan geslaagd is. Lees hier maar eens. De commode was namelijk de "duurste" aankoop. Namelijk € 0.50 en van IKEA. Ik heb even rond gekeken in de webshop van IKEA en daar vond ik hem helaas niet meer dus welk model het precies is zal voor mij even een raadseltje blijven. Wel zag ik 2 andere modellen die er bijna hetzelfde zijn. Dus nemen we die even voor het gemak. 

De commode van Vajèn pimpte ik zelf met plakplastic en 2 kleuren verf. Mandjes erin en klaar. Alhoewel.... het stond leuk, maar hoe hou je zo een open commode netjes? Dat ging in het begin best goed hoor, maar na loop van tijd hield ik er geen rekening mee of alles wel netjes lag. Zeker niet toen Vajèn begon met lopen. 

Voor Esra pimpte wij tevens een IKEA kast, de welbekende IKEA ladekast. Het pronkstukje van haar kamertje en wat een ongelooflijk fijn verschil met de andere IKEA commode. De open variant. Ik had ineens ruimte om mandjes neer te zetten OP de commode in plaats van eronder. Ik had opberg ruimte voor allerlei losse prulletjes. Heerlijk! Al snel was ik om dat de next baby in the making geen IKEA commode krijgt. Hoe budget en leuk ze dan misschien ook mogen zijn. 

Je hebt ruimte voor mandjes. Check! Maar wat doe je erin? Wij deden hier de verzorgingsspulletjes in zoals luiers, crème e.d. En verder? Misschien wat speelgoed? Hydrofiele doeken leg je toch liever in de kast zodat je ze niet hoeft te strijken?! 

Dan het aankleedkussen... hartstikke leuk om een aankleedkussen ertussen te proppen maar echt een aanrader is het niet. Wij gebruikte het IKEA aankleedkussen erop maar al snel merkte ik dat er gewoon geen ruimte was om luiers te verschonen. Ja als ze klein zijn kan het prima. Maar baby's blijven geen baby's. Al gauw was het een behoorlijke kunstje om Vajèn op haar aankleedkussen te leggen zonder haar hoofdpijn te bezorgen 😉 Dat was natuurlijk een grapje mocht er nu massaal naar Veilig Thuis gebeld gaan worden! 

De commode is oprecht een handig klein ding. Vooral voor kleinere ruimtes en met hier en daar een handige DIY kun je er iets moois van maken. Ik miste vooral wat ruimte eromheen. Leuk de planken eronder, maar dan zou ik zelf een plankje moeten maken boven de commode. Absoluut een optie, maar voor ons was er al een plekje gereserveerd boven de commode! 😃 

De IKEA commode is absoluut iets jou als: 

- Je je kindje weinig tot nooit op de commode verschoont of aankleed

- Je het geen probleem vindt om een plankje op te hangen voor eventuele verzorgingsspullen of je vindt bukken geen probleem

- Je niet een grote ruimte hebt als babykamer

- Je een budget bedrag wilt uitgeven

- Je zelf een handige harry bent en er nog iets leukers van kunt maken

- Je totaal geen waarde hecht aan de uitstraling of ruimte van een commode 

Dus dat! 

Ondanks dat wij er erg veel plezier van hebben (gehad) gaat hij nu toch echt een andere baas krijgen. Mocht je toch enthousiast zijn over de commode mag je hem voor € 0.50 ophalen 😉 Dit is overigens geen grapje. Wie maakt me los en komt deze leukerd ophalen? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.