En dan ben je ineens toch een draagmama

Wanneer je meerdere kids hebt doe je het moederschap bij elk kind weer anders. Althans, dat is mijn ervaring. Zo moest het bijvoorbeeld bij de eerste drie volgens de regeltjes. Eigenlijk regeltjes tussen haakjes, want het moederschap heeft geen regeltjes. Iedere mama doet maar wat. Dit klinkt overigens veel minder lief dan dat ik bedoel (knipoog). Verwen je kind nou niet teveel las ik op het internet, want ze wennen eraan en daarna willen ze niet meer anders. Bij de eerste heb ik nachtenlang over de vloer gedwaald. Zij in mijn armen en al wiegend viel ze in slaap en kon ik haar als een echte ninja mama in haar eigen bedje terug leggen, waarna hetzelfde riedeltje al snel weer volgde. Zo ging dit bij de tweede en ook bij de derde dochter was dit niet veel anders. In tegendeel zelfs. Als ik er nu op terug kijk voel ik mijzelf wel eens schuldig. Waarom moest mijn meisje per se in haar eigen bedje slapen? Toen wist ik niet beter. Het hoorde zo. Want dat deed toch iedereen?

Nu ben ik inmidd…

Speentje kwijt? Dat is vanaf nu verleden tijd!Soms zijn oplossingen zo ongelooflijk simpel en dat moet Laura Gerson ook gedacht hebben toen zij dé gouden mom hack tip-ish deelde van het bedje van haar dochtertje die eind Januari 1 jaar zal worden. Haar dochtertje werd namelijk 's nachts wakker omdat ze haar speen kwijt was. Moeder Laura bedacht een geweldig idee en inmiddels gaat dit idee behoorlijk viral. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Mama Laura zag op een avond op het schermpje van de babyfoon dat haar dochtertje voor de zoveelste keer opzoek was naar haar speentje en deze niet kon vinden. Veel voorkomend dingetje als je mama bent kan ik vertellen uit eigen ervaring. Mijn beide meisjes werden en worden ook wakker omdat zij hun speen kwijt waren. Ik heb voor Vajèn een extra speentje in haar bedje aan een speciaal speendoekje en Esra heeft een losse speen in haar bedje. Maar toch heeft mevrouw Esra nog wel eens moeite om haar speen te vinden. En dan kan de oplossing zo voor de hand liggend zijn. Echt!

Mama Laura besloot om ook extra speentjes in het bedje van haar dochtertje te leggen de volgende avond. Dit liep alleen iets anders, want 1 van de speentjes viel alsnog uit bed. Laura besloot om nog meer speentjes in het bedje te leggen en wonder boven wonder werkte dit geweldig! In totaal lagen er 9 speentjes in het bedje waarvan haar dochtertje er 1 in haar mond had. BRILJANT if you ask me! 

Laura verteld daarbij dat haar dochtertje heerlijk in slaap viel doordat ze in ieder handje een speentje vasthield. Ik bedoel maar... de oplossing is toch zo easy peasy als wat. Maar kom er maar eens op! Het meisje hoeft niet ver te strekken om een speentje te pakken. Wat een held die mama Laura. 

Wij beginnen meteen aan de speen-shoppings!