Doorgaan naar hoofdcontent

Krullen zonder hitte

Zolang ik mij kan herinneren gebruik ik zelf heat tools voor mijn haar. Niet iedere dag gezien ik mijn haar zwart verf en dit al een complete aanslag op mijn haar is, grijp ik op die momenten iets minder snel naar een heat tool. Geen stijltangen trouwens. Die heb ik vroeger veel gebruikt vanwege de slag in mijn haar na het douchen. Maar na vier kinderen zijn de haren op mijn hoofd sterk in de minderheid, dus hoe meer volume hoe fijner ik mijzelf voel. Nou is het zo dat je tegenwoordig ook geen heat tools als bijvoorbeeld een krultang hoeft te gebruiken omdat de alternatieven erg interessant zijn. Ik neem je mee naar een paar alternatieven waarvan ik zelf erg enthousiast werd.  Zijde haarkruller (aka hair noodle) Inmiddels is deze haar rol een grote hit op TikTok. Met een clip bevestig je deze op je hoofd en rolt je haar aan beide kanten om de rol. Je moet dit trucje even onder de knie krijgen (lees: Ik stond een half uur voor de spiegel) maar daarna ben je in 10 minuten klaar. Je kunt

Speentje kwijt? Dat is vanaf nu verleden tijd!Soms zijn oplossingen zo ongelooflijk simpel en dat moet Laura Gerson ook gedacht hebben toen zij dé gouden mom hack tip-ish deelde van het bedje van haar dochtertje die eind Januari 1 jaar zal worden. Haar dochtertje werd namelijk 's nachts wakker omdat ze haar speen kwijt was. Moeder Laura bedacht een geweldig idee en inmiddels gaat dit idee behoorlijk viral. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Mama Laura zag op een avond op het schermpje van de babyfoon dat haar dochtertje voor de zoveelste keer opzoek was naar haar speentje en deze niet kon vinden. Veel voorkomend dingetje als je mama bent kan ik vertellen uit eigen ervaring. Mijn beide meisjes werden en worden ook wakker omdat zij hun speen kwijt waren. Ik heb voor Vajèn een extra speentje in haar bedje aan een speciaal speendoekje en Esra heeft een losse speen in haar bedje. Maar toch heeft mevrouw Esra nog wel eens moeite om haar speen te vinden. En dan kan de oplossing zo voor de hand liggend zijn. Echt!

Mama Laura besloot om ook extra speentjes in het bedje van haar dochtertje te leggen de volgende avond. Dit liep alleen iets anders, want 1 van de speentjes viel alsnog uit bed. Laura besloot om nog meer speentjes in het bedje te leggen en wonder boven wonder werkte dit geweldig! In totaal lagen er 9 speentjes in het bedje waarvan haar dochtertje er 1 in haar mond had. BRILJANT if you ask me! 

Laura verteld daarbij dat haar dochtertje heerlijk in slaap viel doordat ze in ieder handje een speentje vasthield. Ik bedoel maar... de oplossing is toch zo easy peasy als wat. Maar kom er maar eens op! Het meisje hoeft niet ver te strekken om een speentje te pakken. Wat een held die mama Laura. 

Wij beginnen meteen aan de speen-shoppings!  

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.