Stiekem zou ik dit willen veranderen aan mijzelf

Je bent perfect zoals je bent. Iets wat ik met enige regelmaat probeer mezelf wijs te maken. Het heeft twee kanten, niemand is perfect maar voor jezelf kun je je wel perfect voelen. Ik struggle al jaaaaaren met een aantal zaken waar ik behoorlijk onzeker van kan worden. Sommige momenten is het up top en andere momenten valt het weer en kan ik prima met mijzelf door 1 door. Alles valt en staat met zelfliefde. Goed, dat is ander verhaal. Wel ga ik je meenemen in mijn onzekerheid wat betreft mijn lichaam en de dingen die daarbij horen.

Mijn lovehandles om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zolang ik mij kan herinneren zitten die dingen daar. Toen ik veel sportte waren ze aanzienlijk geslonken. Maar 5 zwangerschappen heeft ook niet erg veel goeds gedaan voor dit stukje van mijn lijf. Working on it. Maar neemt niet weg dat ik ze het liefst het raam uit zou gooien. Ze gewoon super onhandig. Een high waisted jeans? Schrijf dat maar op je buik. Past net niet. Nou zijn bepaalde oefenin…

Lief kraambezoek...Dat zijn de eerste 2 woorden waar kersverse vader Jan Versteegh zijn brief voor het kraambezoek mee begint. Beloofd veel goeds zou je denken, dat is is ook zo! Ik zag de brief al vaker voorbij flitsen op Facebook, maar ik had hem nog niet eerder gelezen. Tot nu net. Mag ik dan meteen een groot applaus voor deze papa Jan?


Waarom vraag je je af? Lees en huiver. Je kunt papa Jan zijn brief hier lezen. Ik ontving hem trouwens in mijn email- zo gaan die dingen als je bent geabonneerd op alle soorten en maten nieuwsbrieven die te maken hebben met kids en zwangerschap. Kleinigheidje!

Maar goed, die brief dus. Zal ik je eerlijk vertellen dat ik na mijn thuis bevalling van Esra best wel op keek tegen kraambezoek? Dat schijnt dus normaal te zijn voor kers verse gezinnen, hoewel vaders er iets minder moeite mee hebben. Of toch niet Jan? Ha! Anyway... ik ben in staat om duizend buigingen te maken voor deze Jan en zijn brief aan het kraambezoek. Hij slaat de spijker op een ieder z'n kop. Hij heeft verdorie gewoon gelijk en hoe!

Kraambezoek blijft vaak langer hangen dan jij en je verse gezinnetje voor ogen hadden. Ik heb hier zelfs een gesprek over gehad met onze kraamverzorgster, Henny. Ik moest er even over praten en vroeg mij af of meer moeders op keken tegen het kraambezoek. Oh ja, dit was een dingetje hoor vertelde Henny. Inderdaad omdat het bezoek veeeeeel te lang blijft plakken en misschien even vergeten dat de kersverse mama een gigantische (lees: GIGANTISCHE) marathon achter de rug heeft en moe is. En haar wederhelft oh en de baby natuurlijk! Het is ook gewoon zo gezellig. Beschuitjes eten, kopjes koffie drinken, lekker klessebessen over de bevalling enzovoort enzovoort. De tijd vliegt zomaar voorbij. Net als het middagdutje van mama en kind.

Henny vertelde dat er veel kraamverzorgende bepaalde "geheimtaal" afspraken maken met de kersverse papa en mama. Bijvoorbeeld: Als je wil dat het kraambezoek weggaat maar dit zelf niet goed kunt zeggen (wat verdomde logisch is trouwens), spreek je met de kraamverzorgende af - Zodra jij vraagt om water met citroen wil je dat de gasten weggaan. Ha! Briljant! Natuurlijk een klein voorbeeldje van zovelen. 3 keer hoesten is er ook eentje van.

Natuurlijk is deze te leuke geheimtaal niet voor iedereen weggelegd. Als het je geen reet interesseert om het zelf aan je kraambezoek door te geven dat het hoog tijd is om te gaan... tsja...

Ik ben er zo eentje die nooit het kraambezoek de deur zou wijzen. Simpelweg omdat ik mijzelf daar niet erg prettig bij voel. Ze komen immers je kleine trots bekijken. Hoewel het absoluut meer dan normaal is om dit wel te doen. Denk aan je rust  enzovoort enzovoort! Daarom is de brief van papa Jan zo ongelooflijk sterk. Hoe leuk het ook is om met een nieuwe baby in het midden te knuffelen en te kroelen..

Dan nog zo een leuke....

"Zeg alsjeblieft niet hoe moe vader en/of moeder eruitzien. Ze zien het zelf ook wel, ze weten het, ze voelen het en kunnen bijzonder weinig met deze weinig opbeurende mededeling" 


Exact dit en niet anders dan dit!

Dus ga je binnenkort op kraamvisite? Neem de gratis tips van papa Jan mee in je binnenzak. De papa en mama zullen dit meer dan waarderen! 😉