Bed verhogen voor de bevalling met iets anders dan klossenThuisbevallen stond bij de zwangerschap van Esra hoog (heel erg hoog) op mijn lijstje. Dit was iets wat ik zo ontzettend graag wou meemaken. Zeker na de bevalling van Vajèn in het UMCG. Het leek even spannend of ik bij Esra wel thuis kon bevallen omdat zij een lange tijd in stuit heeft gelegen, maar toch uiteindelijk na een draai sessie mocht ik gewoon lekker thuis bevallen. Het eerste wat je doet als je de 37e week van je zwangerschap aantikt, is je bed verhogen (minimaal 80cm) Dit kan door middel van de welbekende bedklossen, maar wist je ook dat er een paar alternatieven zijn? Ik deel ze graag met je!


Tijdens het klaarmaken van ons bed voor de thuisbevalling hebben wij gekozen voor (bier)kratjes. In totaal 6 stuks. Ik ben even in mijn foto archief gedoken maar ik heb hier helemaal geen foto van gemaakt. What a shame! Blauwe bierkratje, ha het stond vrij uh..... 😂 Nee zonder dollen. Het stond ontzettend stevig. Misschien niet het mooiste wat je kunt bedenken maar dat zijn bedklossen ook verre van. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor die te leuke kratjes van Evian die tegenwoordig helemaal hot zijn in je interieur. Erg leuk bij een mooi houten bed! Ik bedoel, stel je voor dat er foto's gemaakt worden....Ook al ga je bevallen, dit doe je natuurlijk een beetje classy 😅 Oke voor zover dat kan! 

Een klein extra tipje die ik je wil meegeven als je je bed op kratjes zet; Koop bij bijvoorbeeld Action een antislip matje die je in stukken kunt knippen en tussen de poten en de kratje in kunt leggen voor het schuiven. Eventueel ook op de grond onder de kratjes. Tip van papa Bas! 

Mocht je de plastic kratjes nou net helemaal niks vinden (wat ik mij ergens wel kan voorstellen hoor) dan zijn er ook nog andere opties. Bijvoorbeeld de houten fruitkistjes! Deze kun je in allerlei maten vinden. Je kunt er zelfs nog een likje verf overheen kwasten en hergebruiken als je je bed weer op normale hoogte mag zetten.

Maaaaaaaar soms kom je van die fantastische ideeën tegen die je daarna weer vergeet. Tijdens het bekijken van mijn opgeslagen foto's op Instagram zag ik onderstaande foto (weer) voorbij komen. Mama Talitha die haar bed heeft verhoogd door middel van pallets! Een fantastisch idee. En stabiel! EN het staat ook nog eens te gek!


Ook deze pallets kun je daarna weer hergebruiken! Dit is toch een fantastisch idee? Dit werkt natuurlijk niet onder een bed met pootjes, dan zou je eventueel de pootjes eraf kunnen halen voor die korte tijd dat je besluit pallets onder je bed te plaatsen. Dat is een beetje schroefwerk wel waard toch? Ik zie mijzelf wel bevallen op deze manier 😂 Alle credits voor deze foto zijn voor mama Talitha. Ze is trouwens ook fotograaf en bij haar kun je een prachtige shoot boeken. En je kunt stiekem spieken op haar Instagram.

Last but not least; Naast het verhogen van je bed heb je natuurlijk wel een praktisch en fijn matras nodig! Het liefst een matras die niet al te oud is. En vergeet dit ook niet in je zwangerschap. Zwangere vrouwen slapen het allerfijnst en komen goed aan hun nachtrust op een fijn matras! Binnenkort ga ik je hier alles over vertellen! Stay tuned!