Geen leven zonder telefoonhoesje meer voor mij

Lompe Leo, zo werd ik altijd genoemd door de mensen die mij goed kennen. Ik ben het type vrouw die al sinds zij kan lopen, kan struikelen over wifi, vallen over een luciferstokje en ga zo maar door. Maar daarnaast hebben mijn telefoons het ook erg zwaar met mij als hun eigenaar. Wanneer je als jong broekie dan ook altijd de nieuwste telefoons moest en zou hebben was dit soms toch wel even heel erg zuur. 

Enige tijd geleden kreeg ik via mijn werk de nieuwste van de nieuwste telefoon om te testen. Zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel. Ik vond het zeer onnodig om een telefoonhoesje aan te schaffen voor deze nieuwe telefoon, ik zou hem echt niet laten vallen hoor. Maaaaaaar de dag dat dit wel gebeurde staat voor eeuwig te boek als één van de zwarte dagen in mijn leven. Ik liep met de hond en tegelijkertijd was ik aan het appen. Gewoon geen goede combinatie. Althans, voor mij niet. Hij viel letterlijk een paar millimeter naast het gras! Ja echt naast het gras! De stoeptegels konden m…

Voorkeur voor het geslacht?Als mensen mij vragen of ik een voorkeur heb voor het geslacht van baby numero 3 dan durf ik bijna niet te antwoorden. Hoewel een super simpel antwoord op mijn tong ligt. Want eigenlijk mag je als je zwanger bent geen voorkeur hebben. Tenminste als je de meerderheid mag geloven. Maar zeg nou eerlijk? Iedere zwangere mama to be heeft toch stiekem wel een kleine voorkeur? Het blijft een taboe om dit uit te spreken, zo blijkt.


Maar niet voor mij, want inderdaad deze mama van al 2 prachtige meisjes en een sterren jochie heeft natuurlijk een kleine mini voorkeur. Mijn eerste zwangerschap was zo nieuw en kon ik niet eens nadenken over het geslacht, laat staan een voorkeur hebben. Als het maar gezond is toch? Mijn 2e zwangerschap voelde ik overduidelijk aan mijzelf en aan alles dat dit een jongetje was. Duidelijk geen voorkeur, maar ik stiekem was een jongetje wel erg leuk. Breekt zo lekker de week zullen we maar zeggen. Bij de geboorte (12 weken) bleek dit inderdaad een mini klein jongetje te zijn. Tijdens mijn zwangerschap van Esra was ik er heilig van overtuigd dat het wederom een jongetje zou zijn. Maar ik zat er compleet naast. Het was een meisje! Blijkbaar mocht ik mezelf een echte meisjes mama noemen en daar was ik dolgelukkig mee. Net zo gelukkig als dat het een jongetje geweest zou zijn.

Nu met deze zwangerschap en 2 kleine meisjes aan mijn zijde heb ik zoals ik net al aangaf, een kleine voorkeur. Heel menselijk en totaal niet iets misselijkmakends! Ik hoop heeeeeel stiekem een jongetje. Ik bedoel, geen roze kleertjes meer, haarbandjes kunnen de kast in. Shoppen op de jongens afdeling... ja! En dat komt natuurlijk omdat ik nu weet hoe het is om een meisjes mama te zijn. Een jongetje breekt (as I said) zo lekker de week. Lekker plat gezegd! Maar lieve allemaal, als het een meisje is ben ik nog net zo blij mee. Ik kan alle spulletjes van onze andere meisjes weer gebruiken voor onze andere Mei baby. Wat wil je nog meer? Het is geweldig en vooral magisch dat ik kindjes op deze wereld mag zetten. Iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Neemt het dan weg dat je geen voorkeur mag hebben voor het geslacht? Ik denk dat wij hierin wat overdrijven.

Wat het ook mag zijn, je bent er ten alle tijden meer dan gelukkig mee. Een jongetje maakt ons gezin compleet net zoals een meisje ons gezin compleet zou maken. Als het maar gezond zeggen we dan! En dat hoop ik met alles wat ik mij heb. Is het dan heel raar dat ik mensen gek aan kijk als zij zeggen "Oh wij hebben geen voorkeur hoor, als het maar gezond is". ABSOFUCKINGLUUT! Dromen over het geslacht hoort erbij en is zo puur menselijk. Laten we eens stoppen met een ander belachelijk maken als zij wel een voorkeur hebben en jij niet. Zo ontzettend onnodig!

Edit: We weten inmiddels het geslacht al! En zijn hiermee dolgelukkig. Morgen komt het blogje hierover online. In the mean time ben ik heel erg benieuwd wat jullie denken. Als je mij op Instagram volgt heb je het misschien al voorbij zien komen en anders.... gok er maar op los! Ik had er eigenlijk een kleine winactie aan moeten koppelen haha!