Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de ├ęchte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Voorkeur voor het geslacht?Als mensen mij vragen of ik een voorkeur heb voor het geslacht van baby numero 3 dan durf ik bijna niet te antwoorden. Hoewel een super simpel antwoord op mijn tong ligt. Want eigenlijk mag je als je zwanger bent geen voorkeur hebben. Tenminste als je de meerderheid mag geloven. Maar zeg nou eerlijk? Iedere zwangere mama to be heeft toch stiekem wel een kleine voorkeur? Het blijft een taboe om dit uit te spreken, zo blijkt.


Maar niet voor mij, want inderdaad deze mama van al 2 prachtige meisjes en een sterren jochie heeft natuurlijk een kleine mini voorkeur. Mijn eerste zwangerschap was zo nieuw en kon ik niet eens nadenken over het geslacht, laat staan een voorkeur hebben. Als het maar gezond is toch? Mijn 2e zwangerschap voelde ik overduidelijk aan mijzelf en aan alles dat dit een jongetje was. Duidelijk geen voorkeur, maar ik stiekem was een jongetje wel erg leuk. Breekt zo lekker de week zullen we maar zeggen. Bij de geboorte (12 weken) bleek dit inderdaad een mini klein jongetje te zijn. Tijdens mijn zwangerschap van Esra was ik er heilig van overtuigd dat het wederom een jongetje zou zijn. Maar ik zat er compleet naast. Het was een meisje! Blijkbaar mocht ik mezelf een echte meisjes mama noemen en daar was ik dolgelukkig mee. Net zo gelukkig als dat het een jongetje geweest zou zijn.

Nu met deze zwangerschap en 2 kleine meisjes aan mijn zijde heb ik zoals ik net al aangaf, een kleine voorkeur. Heel menselijk en totaal niet iets misselijkmakends! Ik hoop heeeeeel stiekem een jongetje. Ik bedoel, geen roze kleertjes meer, haarbandjes kunnen de kast in. Shoppen op de jongens afdeling... ja! En dat komt natuurlijk omdat ik nu weet hoe het is om een meisjes mama te zijn. Een jongetje breekt (as I said) zo lekker de week. Lekker plat gezegd! Maar lieve allemaal, als het een meisje is ben ik nog net zo blij mee. Ik kan alle spulletjes van onze andere meisjes weer gebruiken voor onze andere Mei baby. Wat wil je nog meer? Het is geweldig en vooral magisch dat ik kindjes op deze wereld mag zetten. Iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Neemt het dan weg dat je geen voorkeur mag hebben voor het geslacht? Ik denk dat wij hierin wat overdrijven.

Wat het ook mag zijn, je bent er ten alle tijden meer dan gelukkig mee. Een jongetje maakt ons gezin compleet net zoals een meisje ons gezin compleet zou maken. Als het maar gezond zeggen we dan! En dat hoop ik met alles wat ik mij heb. Is het dan heel raar dat ik mensen gek aan kijk als zij zeggen "Oh wij hebben geen voorkeur hoor, als het maar gezond is". ABSOFUCKINGLUUT! Dromen over het geslacht hoort erbij en is zo puur menselijk. Laten we eens stoppen met een ander belachelijk maken als zij wel een voorkeur hebben en jij niet. Zo ontzettend onnodig!

Edit: We weten inmiddels het geslacht al! En zijn hiermee dolgelukkig. Morgen komt het blogje hierover online. In the mean time ben ik heel erg benieuwd wat jullie denken. Als je mij op Instagram volgt heb je het misschien al voorbij zien komen en anders.... gok er maar op los! Ik had er eigenlijk een kleine winactie aan moeten koppelen haha! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.