DIY - Sushi luiertaartLuiertaarten zijn 1 van de meest gegeven kraam of babyshower cadeaus. Niet zo gek ook want wie wil er nou geen taart gemaakt van luiers? Daar hebben de kersverse mama en papa erg veel aan toch? Toen mijn zusje zwanger werd wist ik dat ik iets origineels aan haar wilde geven als wij op kraambezoek gingen. En dat origineels moest een sushi luiertaart worden. Hartstikke leuk die echte luiertaarten hoor, maar ik ben niet zo van de standaard haha! Vandaag ga ik je uitleggen hoe je zelf een sushi luiertaart kunt maken. Easy as 1, 2, 3.
Wat heb je nodig?

 - Een pak luiers ( ik koos voor een grotere maat luiers in plaats van maat 1, vaak hebben de kersverse ouders hier al een hele grote stash van in huis)
 - Vilt in de kleuren zwart, roze & groen
 - Bijt visje van Kruidvat
 - Sokjes
 - Rompertjes
 - Dekentje of gastendoekje als spuugdoekje
 - Knuffeltje
 - Slab
 - Slofjes (je kunt het zelf wat cadeautjes betreft zo gek maken als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld           geen sokjes? Doe dan slofjes of een leuk speendoekje.
 - Cellofaan papier
 - Een zwart dienblad
 - Optioneel: eet stokjes

Aan de slag!
Pak 2 gelijke stapeltjes met luiers. Knip 2 stroken uit zwart vilt. Heb je geen vilt? Je kunt eventueel ook een zwart plaid gebruiken. Leg het bijtvisje op de ene stapel en het (spuug) doekjes/dekentje op de andere stapel. Knoop de 2 stroken vilt eromheen. Vastmaken aan de onderkant. Deze zie je namelijk niet. Van roze vilt kun je een staartje knippen zoals een vis die heeft. Deze leg je tussen het doekje in. Hier kun je natuurlijk ook een roze plaid voor gebruiken. Dan is het eerste deel van de sushi luiertaart af.

Rol 6 luiers op met daarin de sokjes of zoals ik heb gedaan een leuk haarbandje, doekjes etc. Hierbij kun je dus je creativiteit de vrije loop laten. Ik koos voor 2 rompertjes, sokjes en haarbandjes. Zorg er in ieder geval voor dat alle opgerolde luiers dezelfde grote hebben. Om de 6 luiers rol je een stuk vilt wat eruit ziet als zeewier om een sushi. Deze kun je vastplakken met textiel lijm, alles lijm of de luiertjes goed tegen elkaar aan zetten.

Omdat ik koos voor grotere luiers had ik aan de zijkant geen ruimte meer over. Als jij nou wel voor de kleinere luiertjes gaat hou je als het goed is nog een klein plekje over waar je een leuk knuffeltje kwijt kunt.

Last but not least het echte groen mag natuurlijk niet ontbreken in deze sushi luiertaart. Knip als het ware een soort gras uit groen vilt of groen plaid. Maak dit de afscheiding van je verschillende "sushi's". Inwikkelen in cellofaan papier, lintje eromheen en als leuke finishing touch kun je ervoor kiezen om 2 eetstokjes door het lintje te steken! Issie leuk of issie leuk?