Andere manieren om een voedingskussen te gebruikenEen voedingskussen is zo een beetje het item wat iedere mama in spe aanschaft tijdens haar zwangerschap. Gebruik je hem veel? De één wel de ander wat minder. Ikzelf heb bij beide zwangerschappen van de meisjes een voedingskussen gehad. Althans, ik gebruikte tijdens mijn zwangerschap van Esra het kussen die ik bij Vajèn ook had. Ik behoor tot de groep - amper tot niet gebruikt. Hij heeft meer weg liggen stoffen dan dat ik hem daadwerkelijk gepakt hebt. Maar wist je eigenlijk wel dat je een voedingskussen ook voor andere dingen kunt gebruiken?


Tijdens mijn zwangerschappen heb ik er nooit bij stilgestaan dan een voedingskussen wellicht wat fijner zou slapen. Daar kwam ik pas achter toen ik net was bevallen van Esra en het voedingskussen op ons bed lag. Voor de lol slingerde ik mijzelf over het kussen heen en god wat lag dat fantastisch. Dat had ik eerder moeten weten, dacht ik nog. Daarna is het kussen in de kast verdwenen en daar ligt hij eerlijk gezegd nog steeds. Terwijl wij het kussen bij Vajèn wel veel gebruikten. Zo hadden wij een speciale hoes voor eromheen om er een soort poef van te creëren waar je mini-me heerlijk in weg kon dutten. En dat is dan ook iets wat Vajèn maar al te graag deed, naast ons op de bank. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat zelfs een 2 jarige dreumes nog alle kanten op kan met een voedingskussen. Hoe dan? Nou zo dus...

De belangrijkste hoort natuurlijk boven want een voedingskussen heet niet voor niets een voedingskussen. Een fijne ondersteuning voor jou en je mini-me als je borstvoeding of flesvoeding geeft. Als visite je mini-me wil kroelen biedt een voedingskussen natuurlijk ook een uitkomst. Geen gesjouw met kussens e.d. 

1.  Niets is fijner dan kroelen met je newborn en uiteraard zal dit andersom voor je newborn net zo fijn zijn. Geborgenheid en daarbij kan een voedingskussen je ook perfect assisteren door je mini-me tussen het voedingskussen in het te leggen. Je vouwt het voedingskussen als het ware dicht waardoor je een soort nestje creëert.


2. Soms kan het ook fijn zijn als je je handen vol hebt om je mini-me zijn of haar flesje in het voedingskussen te geven. Zeker als je nog een kleine mini rond hebt hobbelen die ook maar al te graag de fles wil geven. Zo hoeft de grote broer of zus de nieuwste aanwinst in het gezin niet zelf vast te houden en kunnen ze alsnog heerlijk kroelen.


3. Als je bent bevallen heeft het gebied daar onderin nogal wat te voortduren gehad tijdens een vaginale bevalling. Een voedingskussen kan je daarbij ietwat verlichting bieden door het kussen op te krullen en erop te zitten. Stukken fijner dan een harde stoel, toch?


4. Hoe fijn het knuffelen met je nieuwe kroostje ook is, het kan eventjes wat zwaar worden na een langdurige knuffelsessie. Door simpelweg het voedingskussen over schoot en onder de bips van je newborn te plaatsen kun je langer genieten van de knuffelsessie zonder lamme of slapende armen.


5. Knuffelen met grote broer of zus, niets leuker dan dat maar ook voor deze kleintjes kan dit best zwaar zijn. Een voedingskussen is dé oplossing!


6. Als je mini-me ietsje groter is kan het heerlijk zijn om hem of haar met schoudertjes en hoofdje - op zijn rug - neer te leggen op het voedingskussen. Dit geeft je mini de ultieme kans om alles om hem of haar heen te bewonderen.


7. Die leuke babygyms, ja super leuk alleen zijn ze allemaal net iets te hoog als je mini op zijn of haar rug ligt en aangezien pas geboren baby's nog niet zo heel ver kunnen kijken is het toch fijn als ze iets van speelgoed zien bewegen en er misschien per ongeluk tegenaan slaan. Leg dan je mini-me op het voedingskussen - dan komt zo een fijne hoes weer heel goed van pas - en zet de babygym eroverheen.


8. Ook mini's vinden het heerlijk om op hun buikje bij je te liggen en lekker te kroelen. Net zoals papa en mama dat vinden natuurlijk. Wat je kunt doen is je mini op zijn buikje neer te leggen op het voedingskussen. Knietjes in het gat van het kussen, hoofdje op het voedingskussen en armpjes eroverheen. Dit werd ons ook geadviseerd door het consultatiebureau doordat Esra niet graag plat op haar buik lag.


9. Als zithulpje als je kindje daaraan toe is, is het voedingskussen je beste vriend. Je hoeft niet te stoeien met een grote hoeveelheid kussens. Je kunt het kussen helemaal op je mini heen vouwen zodat hij stevig kan zitten.


10. Tijdens je zwangerschap gebruik je het voedingskussen natuurlijk als extra steun voor je buik, maar als je ontzettend veel last hebt van maagzuur deze maanden kun je het voedingskussen ook net onder je schouders en hoofd plaatsen. Je maagzuur zakt doordat je met je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.

En natuurlijk niet te vergeten, ook je dreumes zal een voedingskussen geweldig vinden. Heerlijk voor de tv "chillen" en hangen. Stiekem ook erg fijn voor papa en mama als kleintjes in bed liggen ha!


Bron foto