Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de ├ęchte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Vlooien? Zo kom je er ECHT vanaf!Terwijl ik dit wil typen krijg ik weer overal jeuk! Vlooien, niemand maar dan ook niemand kan hier vrolijk van worden. Van die vieze mini beestjes die vooral op dieren zitten, maar er ook niet vies van zijn om mensen te bijten. Internet staat letterlijk vol met tips hoe je deze smerige dingen zou kunnen bestrijden. Vaak zonder resultaat. Maar......met mijn eigen brouwseltje ben je er met een beetje doorzettingsvermogen zo vanaf!


Ik ga je het lesje biologie besparen hoor, we weten allemaal waar vlooien vandaan komen en hoe snel deze dingen zich voortplanten, hoe lang ze kunnen overleven en hoe lang de "eitjes" kunnen blijven liggen zonder uit te komen.Wel is het hoogtijd om deze gouden tip met je te delen!


Wat heb je nodig? 

- Flesje alcohol (70%) - Te koop bij drogisterijen.
- spiritus
- Azijn
- Afwasmiddel (het liefst een dikke afwasmiddel)
- Water
- Lege spuit flacon (bijvoorbeeld van glasex)

En nu?
Giet in de lege flacon een flinke laag alcohol, daaroverheen giet spiritus. Je moet zelf even stoeien met de hoeveelheden. Daarna vul je de flacon af met azijn en afwasmiddel. Eventueel kun je ervoor kiezen om wat water toe te voegen om het geheel te mengen. Naderhand goed schudden zodat alles door elkaar gemengd wordt. Dan kan het echte werk beginnen. Maar eerst - iets wat meer dan noodzakelijk is - ALLES stofzuigen. Het liefst werk je van boven naar beneden en vergeet je geen hoekjes, kiertjes etc. Een stoffen bank mag ook absoluut niet vergeten worden. Goed langs de plintjes en alle andere plekjes waar vlooien zich graag nestelen. Natuurlijk gooi je na het stofzuigen de stofzuiger leeg. Handig om een paar kleine propjes nat te maken met het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt en deze op te zuigen. Herhalen, net zo lang tot er geen vlo meer te bekennen is. Daarom - Doorzettingsvermogen want het vergt best wat inspanning iedere dag weer.

Als je overal bent geweest met de stofzuiger kun je beginnen met het inspuiten. Dit doe je door langs ALLE kanten van het huis te gaan. Dus de plintjes, kozijnen, drempels - ALLES!!! Laten opdrogen en dus zeker niet dweilen. Is misschien even vervelend voor de schoonmaak marietjes onder ons, maar zodra je een dweil neerzet is al je werk voor niks geweest. Herhaal deze stappen iedere dag opnieuw. Je kunt er eventueel voor kiezen om 's morgen te en 's avonds voor je naar bed gaat te spuiten. Naderhand kun je ook alleen alles inspuiten wanneer je naar bed gaat en sla je het ochtend ritueel over. Je zult zien dat de vlooien eigenlijk direct weg willen springen, maar door het mengsel een soort van verdoofd raken waarna ze uiteindelijk hun laatste adem uitblazen in het mengsel. Ze drogen dus op met dit goedje en de volgende dag kun je ze rustig stofzuigen! YEAH!

Het is echt een mega klus maar ondanks dat - het is de inspanning meer dan waard want binnen no time zul jij geen vlo meer in huis zien! De aanhouder wint en daar heb je ook echt geen dure middeltjes voor nodig, zo blijkt.


Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.