Vlooien? Zo kom je er ECHT vanaf!Terwijl ik dit wil typen krijg ik weer overal jeuk! Vlooien, niemand maar dan ook niemand kan hier vrolijk van worden. Van die vieze mini beestjes die vooral op dieren zitten, maar er ook niet vies van zijn om mensen te bijten. Internet staat letterlijk vol met tips hoe je deze smerige dingen zou kunnen bestrijden. Vaak zonder resultaat. Maar......met mijn eigen brouwseltje ben je er met een beetje doorzettingsvermogen zo vanaf!


Ik ga je het lesje biologie besparen hoor, we weten allemaal waar vlooien vandaan komen en hoe snel deze dingen zich voortplanten, hoe lang ze kunnen overleven en hoe lang de "eitjes" kunnen blijven liggen zonder uit te komen.Wel is het hoogtijd om deze gouden tip met je te delen!


Wat heb je nodig? 

- Flesje alcohol (70%) - Te koop bij drogisterijen.
- spiritus
- Azijn
- Afwasmiddel (het liefst een dikke afwasmiddel)
- Water
- Lege spuit flacon (bijvoorbeeld van glasex)

En nu?
Giet in de lege flacon een flinke laag alcohol, daaroverheen giet spiritus. Je moet zelf even stoeien met de hoeveelheden. Daarna vul je de flacon af met azijn en afwasmiddel. Eventueel kun je ervoor kiezen om wat water toe te voegen om het geheel te mengen. Naderhand goed schudden zodat alles door elkaar gemengd wordt. Dan kan het echte werk beginnen. Maar eerst - iets wat meer dan noodzakelijk is - ALLES stofzuigen. Het liefst werk je van boven naar beneden en vergeet je geen hoekjes, kiertjes etc. Een stoffen bank mag ook absoluut niet vergeten worden. Goed langs de plintjes en alle andere plekjes waar vlooien zich graag nestelen. Natuurlijk gooi je na het stofzuigen de stofzuiger leeg. Handig om een paar kleine propjes nat te maken met het mengsel wat je zojuist hebt gemaakt en deze op te zuigen. Herhalen, net zo lang tot er geen vlo meer te bekennen is. Daarom - Doorzettingsvermogen want het vergt best wat inspanning iedere dag weer.

Als je overal bent geweest met de stofzuiger kun je beginnen met het inspuiten. Dit doe je door langs ALLE kanten van het huis te gaan. Dus de plintjes, kozijnen, drempels - ALLES!!! Laten opdrogen en dus zeker niet dweilen. Is misschien even vervelend voor de schoonmaak marietjes onder ons, maar zodra je een dweil neerzet is al je werk voor niks geweest. Herhaal deze stappen iedere dag opnieuw. Je kunt er eventueel voor kiezen om 's morgen te en 's avonds voor je naar bed gaat te spuiten. Naderhand kun je ook alleen alles inspuiten wanneer je naar bed gaat en sla je het ochtend ritueel over. Je zult zien dat de vlooien eigenlijk direct weg willen springen, maar door het mengsel een soort van verdoofd raken waarna ze uiteindelijk hun laatste adem uitblazen in het mengsel. Ze drogen dus op met dit goedje en de volgende dag kun je ze rustig stofzuigen! YEAH!

Het is echt een mega klus maar ondanks dat - het is de inspanning meer dan waard want binnen no time zul jij geen vlo meer in huis zien! De aanhouder wint en daar heb je ook echt geen dure middeltjes voor nodig, zo blijkt.