Kinderen stapelen met een stapelbed

Beeld: Instagram Ik krijg regelmatig de vraag als mama van vier kids of ze allemaal een eigen slaapkamer hebben. Nee, dat hebben ze niet. We hebben drie slaapkamers. Proppen for life huh. Het is soms behoorlijk lastig om een beetje orde in de chaos te scheppen met alle kids en hun slaapkamer. Hoe lossen we dit op?  De jongste, Quinn slaapt al bij ons vanaf de geboorte. Het voelde voor ons goed om dit zo te doen. En laten we eerlijk zijn; bij de laatste doe je het net allemaal even iets anders. Dat kan ik nu voor 100% beamen. De één na jongste slaapt af en toe met haar twee jaar oudere zus op de slaapkamer. Deze oudere zus is een vroege vogel en geen van de andere meiden kan dit handelen. 05:30 en mevrouw is klaarwakker en ready voor de dag terwijl haar zussen nog makkelijk tot 07:30 door zouden kunnen slapen. Dit brengt vooral veel chaos met zich mee. Dus eens in de zoveel tijd verbouwen wij de boel en wisselen we het af met slapen. De ene keer slaapt ze bij haar oudere zus en daarna w

Te leuke kinderboeken opberg ideeënIk weet niet hoe het met de andere mama's zit, maar ik vind het leuk om mijn kleine meiden voor te lezen. Sinds kort doen wij dit. Eerder had Vajèn hier totaal geen geduld voor - Lees; boeken uit je handen meppen. Nu lezen wij haar voor als ze naar bed gaat. Dan creëren we een knus plekje en lezen haar voor. Geweldig! Bij iedere bladzijde die je omslaat hoor je een dikke "Waaaaauw"! En daar doe je het voor. Vajèn haar boekenverzameling is flink toegenomen de laatste tijd en daarom was ik opzoek naar leuke ideeën om de boekjes op te bergen in plaats van standaard boven op de kast opgestapeld. En zo doende leek het mij een leuk om de ideetjes die ik vond op het wereld wijde web met jullie te delen.  


Binnenkort verschijnen er ook meerde reviews van onwijs leuke boekjes die Vajèn nu in haar bezit heeft. Stay tuned! 

Op dit moment ben ik mijzelf een beetje aan het inspireren op het oh zo grote platform, Pinterest voor een echte meisjes meisjes kamer. Vajèn slaapt nog in een ledikantje, kan prima hoor maar hoe leuk zou het zijn als haar commode uit de kamer kan verdwijnen, mooi bed en weg met het te hoge baby gehalte. Ze is natuurlijk al  2 😉 Ik kom de meest mooie kamertjes tegen. Ietwat los geslagen met pinnen ha. Naast een leuk boeken opberg systeem moet er natuurlijk ook een super knus plekje komen waar wij lekker met haar kunnen lezen en als ze iets ouder is, zelf ook lekker op der plekje kan lezen aka plaatjes koekeloeren. 

Ik ben benieuwd hoe de mama's onder ons de boekjes opbergen. Let me know in de comments! 

Bron Flickr
 Een oude koffer, te leuk bedacht deze! En laat ik nou net helemaal weg zijn van koffers die je zelf een mooie kleurtje kunt geven zoals ik deed in Esra haar kamer.

Bron 
 Deze zul je ongetwijfeld wel al eens voorbij hebben zien komen, de bekende trolley van Ikea. Hier kun je trouwens alle kanten mee op, maar dit vond ik wel een erg leuk idee om de boekjes van je mini in op te bergen. Enne, mocht je het daarna toch weer willen veranderen kun je hem dus voor eindeloze andere dingen gebruiken.

Bron; unknown

Persoonlijk ben ik verliefd op dit idee geworden. Gewoon simpele fruitkistjes, beetje spelen met de opstelling en misschien een paar leuke en vrolijke kleurtjes aan de kistjes geven.

Bron 
Om nog even in de categorie kistjes te blijven... Dit is wel een geniaal idee toch? De kistjes doormidden zagen en beide kanten ophangen!

Bron
Een goldie, een kistje op wieltjes! De letters schilder je er natuurlijk met gemak zelf op. En mocht je het kistje niet leuk vinden in originele kleur, ook gewoon een likje verf. Deze behoort ook wel tot mijn persoonlijke fav! Dan in een lief licht roze kleur...

Bron
Hoe leuk is dit idee? Een rollende boekenka(r)st! Ik zou de kleuren wel iets anders schilderen zodat het wat beter past in mijn meisjes meisjes kamer. Maar het idee is briljant, toch?

Bron
Ja hoor, daar zijn we weer met een Ikea hack. Waarschijnlijk eentje die je al eerder voorbij hebt zien komen tijdens je rondje in de rondte pinnen op Pinterest? Leuk idee wel! De bekende Ikea foto plankjes. Tsja, uitermate geschikt ook voor het op/in zetten van boekjes. De plankjes kun je natuurlijk ook gewoon een ander kleurtje geven.


Bron; Unknown
Ook leuk, gewoon mandjes aan de muur vast maken! Niet te hoog natuurlijk. Het is veel leuker als je mini zelf een boekje kan uitzoeken om in te bladeren of die papa en mama moeten voorlezen.


Bron unknown
Mandjes aan de muur is leuk, maar nog leuker is dit idee. Mandjes die je eventueel neer kunt zetten op de grond. Staat ook nog erg leuk!

Bron
Zooooooooo leuk dit boekenhuisje! Enne makkelijk zelf te maken ook nog. De how to kun je hier vinden. Leuk ook met het mandje eronder.


Hier ben ik stiekem een beetje verliefd op geworden! Hemels(!) Past natuurlijk in een jongens en meisjes kamer en net als de bovenstaande ook makkelijk te maken als je een paar handige handen hebt en anders je man, vriend, verloofde? De how to kun je hier vinden.


Mocht je nog een leuke aanvulling hebben, shooooooooot!