Doorgaan naar hoofdcontent

Quinta Alma Ecologische Retreat Boerderij in Aljezur Portugal

We hebben allemaal wel dromen en ik ben van mening dat iedere droom tot werkelijkheid gebracht kan worden met de juiste mindset en middelen. Dat moeten de eigenaren van de Ecoligische Retreat Boerderij Quinta Alma in Aljezur ook hebben gedacht. Wij kwamen dit pareltje tegen en werden opslag verliefd. Alle teugels los laten, stekkers uit het stopcontact en weer even terug naar jezelf omringt door natuur. Geloof ons, dat wil je. Nu! Middenin de berglandschappen vind je Quinta Alma . Een boerderij omringt door 50 hectare grond. Ondanks dat je omringt bent met natuur is er op 3,7 kilometer het Kasteel van Aljezur te bezichtigen. Dit middeleeuwse kasteel verdient zeker een plekje in je must see notitieboekje. Op 8 kilometer van Quinta Alma vind je Arrifana Beach . Voor de échte surfers onder ons zeker de moeite waard om je surfplank uit te gooien. Maar heb je niets met surfen is dit eveneens een fantastische plek om te bezoeken tussen de hoge rotsen en gebergten. Maar om te zwemmen hoef j

Te leuke kinderboeken opberg ideeënIk weet niet hoe het met de andere mama's zit, maar ik vind het leuk om mijn kleine meiden voor te lezen. Sinds kort doen wij dit. Eerder had Vajèn hier totaal geen geduld voor - Lees; boeken uit je handen meppen. Nu lezen wij haar voor als ze naar bed gaat. Dan creëren we een knus plekje en lezen haar voor. Geweldig! Bij iedere bladzijde die je omslaat hoor je een dikke "Waaaaauw"! En daar doe je het voor. Vajèn haar boekenverzameling is flink toegenomen de laatste tijd en daarom was ik opzoek naar leuke ideeën om de boekjes op te bergen in plaats van standaard boven op de kast opgestapeld. En zo doende leek het mij een leuk om de ideetjes die ik vond op het wereld wijde web met jullie te delen.  


Binnenkort verschijnen er ook meerde reviews van onwijs leuke boekjes die Vajèn nu in haar bezit heeft. Stay tuned! 

Op dit moment ben ik mijzelf een beetje aan het inspireren op het oh zo grote platform, Pinterest voor een echte meisjes meisjes kamer. Vajèn slaapt nog in een ledikantje, kan prima hoor maar hoe leuk zou het zijn als haar commode uit de kamer kan verdwijnen, mooi bed en weg met het te hoge baby gehalte. Ze is natuurlijk al  2 😉 Ik kom de meest mooie kamertjes tegen. Ietwat los geslagen met pinnen ha. Naast een leuk boeken opberg systeem moet er natuurlijk ook een super knus plekje komen waar wij lekker met haar kunnen lezen en als ze iets ouder is, zelf ook lekker op der plekje kan lezen aka plaatjes koekeloeren. 

Ik ben benieuwd hoe de mama's onder ons de boekjes opbergen. Let me know in de comments! 

Bron Flickr
 Een oude koffer, te leuk bedacht deze! En laat ik nou net helemaal weg zijn van koffers die je zelf een mooie kleurtje kunt geven zoals ik deed in Esra haar kamer.

Bron 
 Deze zul je ongetwijfeld wel al eens voorbij hebben zien komen, de bekende trolley van Ikea. Hier kun je trouwens alle kanten mee op, maar dit vond ik wel een erg leuk idee om de boekjes van je mini in op te bergen. Enne, mocht je het daarna toch weer willen veranderen kun je hem dus voor eindeloze andere dingen gebruiken.

Bron; unknown

Persoonlijk ben ik verliefd op dit idee geworden. Gewoon simpele fruitkistjes, beetje spelen met de opstelling en misschien een paar leuke en vrolijke kleurtjes aan de kistjes geven.

Bron 
Om nog even in de categorie kistjes te blijven... Dit is wel een geniaal idee toch? De kistjes doormidden zagen en beide kanten ophangen!

Bron
Een goldie, een kistje op wieltjes! De letters schilder je er natuurlijk met gemak zelf op. En mocht je het kistje niet leuk vinden in originele kleur, ook gewoon een likje verf. Deze behoort ook wel tot mijn persoonlijke fav! Dan in een lief licht roze kleur...

Bron
Hoe leuk is dit idee? Een rollende boekenka(r)st! Ik zou de kleuren wel iets anders schilderen zodat het wat beter past in mijn meisjes meisjes kamer. Maar het idee is briljant, toch?

Bron
Ja hoor, daar zijn we weer met een Ikea hack. Waarschijnlijk eentje die je al eerder voorbij hebt zien komen tijdens je rondje in de rondte pinnen op Pinterest? Leuk idee wel! De bekende Ikea foto plankjes. Tsja, uitermate geschikt ook voor het op/in zetten van boekjes. De plankjes kun je natuurlijk ook gewoon een ander kleurtje geven.


Bron; Unknown
Ook leuk, gewoon mandjes aan de muur vast maken! Niet te hoog natuurlijk. Het is veel leuker als je mini zelf een boekje kan uitzoeken om in te bladeren of die papa en mama moeten voorlezen.


Bron unknown
Mandjes aan de muur is leuk, maar nog leuker is dit idee. Mandjes die je eventueel neer kunt zetten op de grond. Staat ook nog erg leuk!

Bron
Zooooooooo leuk dit boekenhuisje! Enne makkelijk zelf te maken ook nog. De how to kun je hier vinden. Leuk ook met het mandje eronder.


Hier ben ik stiekem een beetje verliefd op geworden! Hemels(!) Past natuurlijk in een jongens en meisjes kamer en net als de bovenstaande ook makkelijk te maken als je een paar handige handen hebt en anders je man, vriend, verloofde? De how to kun je hier vinden.


Mocht je nog een leuke aanvulling hebben, shooooooooot! 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.