Stellingkast in de babykamerStellingkasten, you hate or you love it. Ik love it!! ♥ Toen wij opzoek gingen naar een kast voor Esra haar babykamer kwamen wij er niet echt uit. Als je mij al iets langer volgt dan snap je waarschijnlijk wel waarom. En anders; Ik hou niet van standaard dingen. Echt absoluut niet! Het moet altijd net iets anders zijn dan anders.Onze zoektocht naar een kast voor in de babykamer ging maar verder en verder. Diep in mijn hart wou ik zelf iets opknappen. Maar er kwam gewoon niets op mijn pad waarvan ik dacht -Jaaaaa die kast wil ik hebben om te schilderen. Toevallig stond er nog een kleine dressoir in de garage die opgeknapt moest worden. Dus sleepte Bas deze kast met man en macht naar boven. Ik begon vrolijk met schilderen - Mintgroen moest hij worden. Maar sjonge, het was het gewoon niet! Esra had namelijk al een commode dressoir van Ikea welke ik zelf helemaal opgepimpt had en dit kleinere dressoir paste daar totaal niet bij. Zonde, schilderwerk voor niets. Uiteindelijk hebben we deze kast verkocht. Wij kochten hem voor € 0.10 cent ha en verkochten hem weer voor € 10.00. Anyways, we hadden dus geen kast.... 

En nu? Ergens tijdens een rondje Instagram kwam ik en Instastory tegen van iemand met een webshop en liet haar opberg methode zien. En die Instastory had ik nou net nodig. Haar opberg methode was namelijk in een houten stellingkast. Ik was meteen verliefd en deze moest in Esra haar babykamer komen. Dus Bas ging op pad naar de bouwmarkt. Gelukkig niet zoveel keuze ha! Uiteindelijk kwam hij terug met een dubbele waardoor de witte wand in de babykamer ineens een hele andere look kreeg. Love it! 

Het is zo een simpele en ook budget oplossing. Dat ik daar nooit eerder aan gedacht had met mijn zwangerbrein. We zette de kast in elkaar en het was gewoon perfect, precies als hoe ik het in mijn hoofd had. Soms kan het allemaal zo makkelijk zijn he? En laat nou net de bekende stellingkasten ook een trend zijn in je interieur. Het leukste aan deze houten stellingkast is dat je hem ook nog een leuk kleurtje kunt geven als je het hebt gehad met het hout. Wij hebben hem niet geschilderd, puur omdat hij mooi is zoals hij is. Maar mochten wij haar kamertje ooit gaan veranderen dan is een likje verf zo gepiept. 

Je kunt ook eindeloos combineren met de indeling. Verschillende mandjes, fotolijstjes, knuffeltjes enzovoort. Ik ben nog steeds opzoek naar dé perfecte mandjes voor in de kast. Tot nu toe nog geen mandjes kunnen vinden die mij dat X factor gevoel geven. De zoektocht gaat verder. Dat is ook het leuke van deze kast, hij is eigenlijk tijdloos en je kunt steeds opnieuw blijven inrichten en wisselen met leuke items. Win win situatie hier. 

Maar natuurlijk zijn deze te gekke stellingkasten niet alleen leuk in een babykamer, je kunt ze ook gebruiken in je interieur. Zo hebben wij voor onze woonkamer gekozen voor de stellingkasten van ijzer met hout Staat geweldig en ook hiermee kun je weer eindeloos variëren wat betreft de indeling. Mocht je het hout in de stellingkasten niet erg mooi vinden kun je er natuurlijk een likje verf overheen gooien of een leuk stukje plak plastic. Tegenwoordig heb je deze in zoveel leuke kleurtjes en motiefjes. 

Bij ons staat hij nu in de keuken, half half. Ik wil er wat leuke gevlochten mandjes in zetten voor de uien en aardappels. Misschien hier en daar wat leuke kookboekjes op de kop tikken en deze opstapelen? Genoeg ideeën dus! Ook leuk is - als je een kantoortje aan huis hebt, om in je kantoortje een stellingkast te plaatsen. De planken kunnen behoorlijk wat kilo's dragen. 

Het was niet de bedoeling om dit blogje zo mega lang te maken haha. Het moest gewoon een snelle maar leuke tip zijn die ik met je wou delen ter inspiratie. 😉 Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad! De stellingkasten zijn te koop bij de bouwmarkt. Hou de foldertjes dan goed in de gaten want daar verschijnen ze regelmatig in met te gekke aanbiedingen. Zo kochten wij 2 stellingkasten voor de prijs van 1! 


Is dit iets wat jij in je interieur zou neerzetten?