Diy - Zwangerschapsfoto's at homeAls je trouw mijn zwangerschapsupdates hebt gevolgd dan weetje ook dat ik alle foto's die je daarin kunt zien, zelfgemaakt zijn. ♪ All by myself...... ♫ Maar dan weetje ook dat ik het erg moeilijk vind, of nou ja moeilijk - Ik weet even geen andere benaming. Hoe dan ook, moeilijk vind ik het om trouw iedere week foto's te maken van mijn zwangere buik. Zo leuk om dit later van iedere week terug te kunnen zien. Dat deed ik bij Vajèn absoluut niet. Nou was die zwangerschap ook ietsje ander ingedeeld dan deze haha. Vandaag deel ik mijn tips over je eigen zwangerschaps shoot thuis... all by YOURself!


Alle spullen verzamelen!
Bedenk van te voren hoe je exact foto's wil gaan maken.. wil je iets silhoutte achtigs? Of juist iets totaal anders? Pinterest in je beste vriend in deze. Daar haal ik ook de nodige inspiratie vandaan. Of natuurlijk gewoon Instagram. Wat heb je exact nodig? Voor mijn standaard buik foto's had ik eigenlijk een zwart jurkje nodig, maar hoe vreemd of gek genoeg ook, ik had geen zwart jurkje in mijn kast. Althans, niet eentje die ik voor ogen had. Dus een beetje improviseren was een must. Ik had nog een zwart rokje en een bijpassend zwart hemdje. Ready! Daarbij had ik - voor de foto's die ik maakte - een soort gordijn nodig.. iets wits in ieder geval. Toevallig had ik nog een H&M gordijn over welke, jawel wit was of is. Met een motiefje, maar door het bewerken van de foto's zie je deze bijna niet. Verder is het vast handig om te bedenken nadat je voor jezelf hebt besloten wat voor foto's je wilt maken, welke plek in huis je hiervoor gaat gebruiken. Ik heb voor mijn foto's het witte gordijn aan het raam gehangen met plakband. De andere 2 gordijnen deed ik zo goed als dicht.. zodat er echt een soort wit vlak ontstond.

Dé onbewerkte foto! Zie je wat een wereld van verschil tussen de eerste en deze foto? Simpel met een paar bewerkingen. Zo krijg je een beetje het idee van het gordijn wat ik ophing.


Camera?
Ik mag mezelf gelukkig prijzen met een goeie en duurdere camera, maar als je dit niet hebt... no worries! Een normale compact camera functioneert net zo goed. Of misschien heb je een telefoon moet een erg fijne camera. Deze kun je namelijk beide ook op timer zetten waardoor je in alle rust zelf je foto's kunt maken. Tenminste, ik maak mijn foto's meestal als Bas aan het werk is en als kleine spruit in bed ligt. Zo heb ik alle rust en ruimte om normale foto's te kunnen schieten.

Statief
Bij gebrek aan een grote statief voor mijn camera, heb ik Vajèn haar kinderstoel gebruikt met daarop een doosje. Voor mij was dit dé prefect hoogte. Dit kun je dus ook doen met telefoon, maar daar heb je ook weer kleinere statiefjes voor, even een rondje Action en tada! Of gewoon een stoel met daarop een doos.. met een beetje creatief denken kom je een heel eind.

Foto's schieten
Meestal ben ik zo een half uurtje kwijt aan foto's schieten. En eenmaal bezig vind ik het jammer om weer te stoppen. Vooral als je lekker op dreef bent. Verschillende poses aannemen wordt ineens een stuk makkelijker ha! Ook omdat ik het in alle rust doe, kan ik van alles proberen. Alhoewel de echte buikfoto's gewoon standaard zijn. Het is even heen en weer lopen en spelen met de instellingen kwa licht etc, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt ga je als een tierelier!

Bij deze foto heb ik dus de foto zelf niet bijgesneden. Het effect hiervan vind ik persoonlijk erg gaaf geworden. Geen clean foto, maar een beetje rommelig. Dit ging overigens geheel per ongeluk hoor ha! 


Foto's bewerken
Ik maak de foto's met mijn camera waarin een SD kaartje zit. Zo kan ik de foto's makkelijk op de laptop zetten. Voor iedere week maak ik een apart album aan. En nu komt het... het leukste gedeelte. De foto's uitzoeken, welke zijn gelukt en welke echt niet zijn gelukt. En uiteraard het bewerken. Dit doe ik op mijn telefoon... ja echt. Ik knip de foto's vanaf het sd kaartje naar de laptop. Dan neem ik het sd kaartje uit mijn telefoon en kopieer ik ze ook weer daarop. Zodat ik ze snel op mijn telefoon heb. Het bewerken!  Oprecht vind ik dit het leukste gedeelte haha. Ik bewerk al mijn foto's met VSCO. Dit is een gratis fotobewerkings programma die je kunt downloaden via de Play Store. Daarna is het simpelweg spelen met de kleuren, eventueel de foto's bijsnijden en misschien een filtertje. Easy as 1, 2, 3. Een kind kan de was doen! Als ik klaar ben met alle foto's kopieer ik ze vanaf mijn VSCO mapje naar mijn sd kaart in mijn telefoon en via de sd kaart weer naar de laptop. Zo heb ik ze in ieder geval dubbel, mocht er iets gebeuren. Slim!

Eigenlijk waren dit de meest belangrijke punten die ik toepas. Laatst had ik zin in iets anders... omdat mijn buikje nu lekker hard groeit vind ik het des te leuker om een beetje te spelen met foto's. Zo trok ik wat blousejes uit Bas zijn kast die mij te groot zijn voor een des te leuker effect. En natuurlijk mocht mijn zijde badjas niet ontbreken. Die nu eigenlijk ietwat aan de krappe kant is haha! Maar zo kwam wel mijn buik mooi uit. Daarbij trok ik een mooie bh aan.. en goh.. ik voelde mijzelf ineens sexy terwijl ik mijzelf altijd bijzonder vettig voel de laatste tijd haha! Zo kan het dus ook! Een soort sexy zwangerschaps foto's zijn het uiteindelijk geworden. Geen rare gekkigheid maar gewoon mooie zwart/wit foto's. Onwijs leuke herinnering aan je zwangerschap toch?

Zo simpel kan het zijn! Daarvoor hoef je echt niet perse naar een fotograaf toe hoor 😉 Als je jezelf een beetje laat inspireren op Pinterest dan kom je al een heel eind. Ik wou zelf heel erg graag iedere week dezelfde foto maken in dezelfde stijl en dat moest een soort silhoutte-achtig iets worden. Ik maakte de mooiste en betere foto's als ik echt het rijk alleen had. Dit is natuurlijk persoonlijk, maar ik zelf zat er niet op te wachten dat ik werd bekeken tijdens het shooten van mijn buikfoto's. Ik weet niet, dat voelde toch een soort van ongemakkelijk!

Dit artikel stond al een tijdje op de planning, ik was zelfs nog zwanger toen ik dit aan het tikken was. Helemaal vergeten in een hoekje gedrukt vond ik hem weer terug.