Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Deze dingen moet iedere zwangere vrouw 1 keer gedaan hebbenAls je zwanger bent heb je eigenlijk overal een vrij brief voor, letterlijk voor ALLES!!! Als je zwanger bent en dit leest; Deze onderstaande dingen moet je minimaal 1 keer gedaan hebben in je zwangerschap.
1.In tokkie stijl door de winkel
Als je zwanger bent heb je echt niet altijd zin om je zelf eruit te laten zien om door een ringetje te halen. Want eerlijk is eerlijk, soms voel je je gewoon als een uitgeknepen vaatdoek en maakt het helemaal niets uit als je zo kleed + boodschappen doet. Kloffie makkelijk - à la tokkie stijl.

2. Belly touchings
Iedere zwangere vrouw heeft hier wel eens mee te maken gehad, een compleet vreemd persoon die het zeer nodig vind om je buik aan te raken. Zonder toestemming, zonder ook maar een woord te reppen. Bloedje irritant! En jij als zwangere vrouw staat daar en pikt dit... zonder een woord terug te reppen. Maar zoals ik net al zei, je bent zwanger en als als zwangere dame heb je overal, ja overal een vrij brief voor. Raakt iemand je buik aan? Doe dit terug! Let eens op wat voor reactie je hierop krijgt. Succes gegarandeerd.

3. Me-time
Nog even genieten van alleen jezelf om je heen, niks mis mee. Zonder je helemaal af van de rest, je wederhelft, je hond, je kat.. kortom van alles en iedereen! Behalve natuurlijk het kleine draakje wat in je groeit. Genieten genieten genieten. 

4. In bikini/badpak paraderen
Je mag best pronken met je mooie zwangere buik waarin een wondertje groeit. Winter, zomer.. who cares. Trek je mooiste zwangerschaps bikini of badpak aan en paradeer rond met je buik, hij mag gezien worden. Het is jou trots! Vergeet de love handles, die putjes op je benen, je tijgerstrepen..

5. I scream for ice cream
Je komt er mee weg hoor, een bak ijs naar binnen werken tijdens een avondje binch watchen. Een hele bak ijs alleen voor jezelf!! En natuurlijk in je favoriete smaak!

6. Zwangerschapsmassage
Of het nou je man/vriend is die jou eens even goed "onder handen" neemt door middel van een massage of een echte massage waar je u tegen zegt; Just do it! Iedere zwangere vrouw verdient een heerlijke zwangerschapsmassage. Onze vrouwen lichamen werken hard, heel hard. 

7. Foto's foto's foto's
Ergens in je zwangerschap kom je er waarschijnlijk achter dat je bijna tot geen foto's hebt gemaakt van je zwangere buik. Niet erg, maar wel ERG jammer. Maak in ieder geval 1 mooie en goeie foto. Laat hem desnoods maken door iemand anders. 

8. Die hormonen
Overal een hele dag door - of een week, kan ook - je hormonen de schuld van geven. Heus pregnant women... je komt overal mee weg! Give it a try...Je hebt nu gewoon een verdomd goeie smoes om die pot Nutella leeg te lepelen of je hubs af te snauwen! 


Welke kun jij nog toevoegen aan het lijstje? 

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.