Boeken die ik vroeger heb verslonden


Ik was een echte boekenwurm. Ik leerde razendsnel lezen en schoot met de avi's omhoog op de basisschool Ik vond het namelijk ge-wel-dig om te lezen. EN natuurlijk ben je reten trots als je weer een boek uit hebt gelezen. Vandaag deel ik een aantal boeken die ik vroeger heb verslonden.


Het jammere is dat ik nog maar een aantal boekjes in mijn bezit heb van vroeger. Waarschijnlijk vroeger allemaal zoek geraakt door verhuizingen. Eeuwig zonde! Ik had het namelijk erg leuk gevonden als ik mijn kids zou kunnen voorlezen uit de boeken die ik zelf heb gelezen. Na wat zoeken op het wereld wijde web kwam ik erachter dat eigenlijk alle boeken van die tijd, nog steeds verkrijgbaar zijn. Te leuk!

Lees ik nu nog? Nee! Dus te weinig.. althans ik lees de meiden voor maar daar houdt het ook mee op. Wat ooit normaal was zou nu een heerlijke droom zijn. Drankje in je ene hand en een goed boek in je andere hand. En dan ook pas stoppen met lezen als het boek uit is. Heerlijk toch?!


Om het spits af te bijten; Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten, de persoonlijke naam boeken. Dit bestaat al zolang als ik mij kan herinneren. Tsja, nu alleen in een nieuw jasje. Ooit kreeg ik een klein vierkant boekje van mijn tante. Tante Nel. En guess what? Ik speelde de hoofdrol in dat boekje en dat vond ik toen zo bijzonder, dat ik, Kimberly gewoon in dat boekje voorkwam. Ohja, samen met mijn teddybeer.

 Check vooral even de datum; 1993 Oh wauw! Toen was ik 4 jaar. Dat dit boekje al die verhuizingen heeft overleefd is mij echt een raadsel, maar blij als ik ben dat hij nog in mijn bezit is. Ik bedoel, het is toch een soort nostalgie voor jezelf en eigenlijk een berg emotionele waarde. Heb je het stukje hierboven gelezen uit het boek? Bert en Ernie komen er zelfs in voor ha! Ernie was ook mijn grote vriend. Daar weet mijn mams nog wel wat leuke verhalen over te vertellen. Ik heb zo ongelooflijk vaak dit verhaaltje gelezen en wat is het dan te gek om er nog eens in te bladeren.

Het boek is zo oud dat er allerlei vreemde en vooral smerige vlekken op de kaft van het boek zitten, die ik er zelfs met grof geschut niet af krijg! 

Ha en dan nog zo een echte echte oldtimer met heel veel emotionele waarde. De Wriemelbeestjes. Volgens mij niet echt bekend. Dit boek hoort namelijk bij de reeks van de Sesamstraat boeken. Ik weet niet meer precies hoe dit zat, maar zie het als een soort abonnement en dat je dan van een bepaalde reeks de boeken ontvangt. Iedere week of iedere maand. Zo ook dus met deze te gekke Sesamstraat boeken. Ik weet nog maar te goed dat ik dag in dag uit naar Sesamstraat kon kijken. Vooral Tommy was mijn grote held. Was hij een dag niet geweest dan vloeide de traantjes. Zo wist mijn moeder te vertellen.

Nou goed, de Wriemelbeestjes. Mijn moeder heeft dit verhaal tot in de treuren voorgelezen. Waarnaar ik uiteindelijk het verhaal uit mijn hoofd kende en mijn moeder dacht dat ik al kon lezen haha.


Alle Sesamstraat boeken hebben voor en achterin het complete alfabet staan. Hier heb ik ook heel wat mee geoefend hoor! Briljant bedacht!
De Wriemelbeestjes, ja wat zijn het eigenlijk? Een soort klei-achtige beestjes met vleugels! Geen idee, ik heb ze tot op de dag van  vandaag nog nooit gezien in het echt. Anyways, We hebben meneer en mevrouw Wriemel en hun zoon Wriemeltje en dochter Wriemelientje. Wonend in een koekjes doos in een plantenbak. Zo geobsedeerd dat ik was van het koek doosje! Ze sliepen in luciferdoosjes en hun stoelen bestonden uit kurken van flessen. Oh en ze aten uit dopjes. Uiteindelijk belande ze in een poppenhuis maar dit bleek toch niet echt een succes te zijn. Als ik dit zo vertel krijg ik weer helemaal zo een gevoel dat ik had als klein meisje.Om even in de Sesamstraat sferen te blijven. Mijn moeder heeft namelijk alle boeken hiervan verzameld. Er zitten zelfs nog cassette bandjes bij. Al deze boeken heb ik met zoveel plezier doorgebladerd en gelezen. Ongelooflijk.

Boeken waar ieder kind iets van kan leren. Zoals inderdaad het alfabet, verschillende knutsel projecten, kleuren, woorden en noem de hele mikmak maar op. Blij dat al deze boeken ook nog bewaard zijn gebleven zodat onze meiden ooit ook in deze boeken kunnen bladeren.Ze staan allemaal netjes opgeborgen zodat ik later de meisjes ook kun voorlezen uit deze boeken!

Dan hebben we ook nog een complete serie van luister sprookjes waar ook cassette bandjes bij zitten. ook deze complete serie heb ik nog allemaal netjes in een kratje zitten. De boeken op zich had ik niet heel erg veel mee. Dat was meer voor als je wat ouder was. Maar omdat dit ook zo een regelrecht jeugdsentiment is mag deze niet ontbreken in het rijtje.
Jaaaaaa Jip en Janneke, gosh! Wat een fijn jeugdsentiment is dit zeg. Helaas heb ik deze mini boekjes niet meer waar ik echt om zou kunnen janken, maar gelukkig zijn deze nog steeds te koop bij o.a Hema.nl en Bol.com. Vandaar ook geen eigen foto helaas. Oh jongens wat was ik gek op deze 2 en die verhaaltjes. Ieder boekje had meerdere verhaaltjes. Vooral het eerste en tweede deel vond ik geweldig. Meerdere keren gelezen en eigenlijk ook gewoon stuk gelezen. Er was niet veel over meer van de kaft. Ik  ben zo benieuwd wat mijn meiden hiervan vinden! Ha die Pluk! Pluk van de Petteflet. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze ook gewoon geen uitleg nodig. iedereen kent dit ventje en waarschijnlijk heeft iedereen dit boek thuis dan wel gehad. Uhu, ik behoor tot de 2e categorie. Ooit op de basisschool kwam of de meester of juf aanzetten met dit boek. Er werd uit voorgelezen en nadat het boek uit was moest en zou iedereen dit boek hebben. Yes ook ik! Wat ik mij vooral nog kan herinneren is dat ik verliefd was op de kaft van het boek en de bladzijdes die zo heerlijk nieuw roken. Ik heb trouwens geen flauw idee wat er gebeurt is met het boek...

In dezelfde categorie hebben we natuurlijk ook nog de vrolijke Otje! Er is zelfs een serie van het boek gekomen. Deze heeft net zo min uitleg nodig , toch?! Vooral de plaatjes kijken vond ik erg fascinerend in dit boek. Net als de voorgaande pareltjes heb ik deze ook niet meer in mijn bezit. Maar die goeie oude tijd he....


Oooohhhh Pinkeltje! Deze mag absoluut niet ontbreken in mijn lijstje! Goh wat heb ik hier veel boeken van verslonden zeg! Samen met moeders hebben wij heel wat kringloopwinkels uitgespit om nieuwe exemplaren te bemachtigen. Ik had er echt ontzettend veel. Op verjaardagen ontving ik ook altijd een aantal Pinkeltje boeken. Geweldig vond ik het! 


Nog een oldie but goldie! Barbie. Sjonge jonge, hier heb ik er ook ontelbaar van gelezen en overigens ook gehad. Zelfs dubbele. Iedere maand of week(?) kreeg je dan zo een fantastische roze doos in de brievenbus met daarin een Barbie boek met een nieuw verhaal. Ik was er zo dol op. Zonder twijfel was ik een echt barbie meisje en wat was ik blij dat ik samen met mijn zusjes - zelfs op oudere leeftijd met barbies kon spelen haha! Nu met weer 2 meiden in huis heb ik ook weer een goed excuus om met barbie poppen te spelen, oke samen met de meiden dan he?! 


Ha, de boze heks! Ik heb geen idee meer welke ik vroeger heb gelezen. Er zijn er namelijk meerdere. Maar toen ik dit boek had gelezen ben ik zelf begonnen met het schrijven van een eigen verhaal. In dezelfde trant, maar dan ietsje anders. Dit schreef ik in een notitieblok. Ik bleef schrijven en schrijven en schrijven. Uiteindelijk is dit notitieblok ergens anders beland en heb hem nooit meer teruggezien. Wat zou het leuk geweest zijn als ik dit nog een keer door had kunnen lezen. 


Een groot fan, een heel groot fan was ik van de Kippenvel boeken. Ik heb elk boek in mijn bezit gehad en net als Pinkeltje kreeg ik met verjaardagen, sinterklaas of kerst de Kippenvel boeken. Geweldig!! De boeken waren ook binnen een mum van tijd uit. 

 


Carry Slee, tsja wie kent haar niet en vooral haar boeken uit de jaren '90 als Spijt en Afblijven. Fantastische boeken die je stuk voor stuk gelezen moest hebben. Ik werd er altijd erg door gegrepen en las de boeken ook vaak in 1 ruk uit. Snelle lezer 😉 Ik heb Afblijven zelfs vaker gelezen. Spijt, ook een onwijs mooi en vooral verdrietig boek. De verfilming ervan heb ik ook meerdere keren gekeken. Blijft ontroerend en hoe vaak je deze film ook kijkt, iedere keer weer breekt je hart in duizenden stukjes. 

Goh, ik besef mij ineens dat ik nog wel uren doorgaan kan met boeken die ik vroeger heb verslonden. Het zijn er teveel. Misschien leuk om nog eens een extra blogje van te maken? Er komen ook een aantal onwijs leuke blogjes aan over de kinderboeken van dit moment. Making new memories with the girls! 

Welke boeken las jij vroeger?