Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Mega Vaderdag tip - HOP in the BOX


Nog een klein weekje tot Vaderdag. De dag dat je papa of de papa van je kind(jes) extra in het zonnetje zet, omdat zij dat natuurlijk zo hard verdienen. Het valt niet mee om een leuk en origineel cadeau te vinden en daarom heb ik je deze week al een beetje op weg geholpen. Vandaag heb ik 1 van de leukste tips voor je. Namelijk; Hop in the Box!

Hop in de Box, de naam verklapt het stiekem al een beetje he? Biertjes in een maandelijkse box, gewoon thuis geleverd. Maar nee, niet zomaar de biertjes die je in de lokale supermarkt kunt kopen. Dit is compleet anders. Namelijk; Speciaalbiertjes. En speciaalbiertjes zijn op dit moment gigantisch in opkomst en erg populair. Hop in de Box weet precies hoe zij mannen (en uiteraard vrouwen) moeten verwennen met hun maandelijkse boxen.


Iedere maand verschijnt er een nieuwe box met speciaalbieren van over de hele wereld, maar wel vindt je in iedere maandbox 1 merk van een microbrouwerij, en die maand daarna maak je weer kennis met andere heerlijke speciaalbieren vanuit een ander land.

Hop in de Box vertelt hoe het werkt;

1. Wij selecteren - Wij zijn continu op zoek naar kleine, onafhankelijke brouwerijen om unieke speciaalbieren te ontdekken.

2. Wij leveren - Wij verzenden maandelijks een box met daarin een selectie van 4 verschillende bieren (8 stuks, 2 van elk bier) en een mooi bewaarboekje vol informatie over deze bierselectie.

3. Jij ontdekt en geniet - Jij drinkt, ontdekt, leert en geniet van smaakvolle bieren, en blijft zo op de hoogte van het allerbeste wat de wereld van speciaalbier te bieden heeft!


In plaats van een abonnement op een echt mannentijdschrift, is het stiekem toch veel leuker om le paps een bier abonnement te geven, zeg nou eerlijk?! Je hebt 3 verschillende keuzes wat betreft een abonnement.

3 maanden voor € 88.50 elke 3 maanden. Dat is per box dus € 29.50

6 maanden voor € 166.80 elke 6 maanden. Dat is per box dus € 27.80

12 maanden voor € 318.00 elke 12 maanden. Dat is per box dus € 26.50 

Voor deze prijzen krijg je elke maand 8 bieren. Waarvan 4 verschillenden, dus elk speciaalbiertje krijg je dubbel. DUBBEL genieten of juist samen zoals Bas en ik doen. Bier is gemaakt om samen te genieten nietwaar? En zeker als het gaat om speciaalbier.

Iedere maand ontvang je een mail zodra de box verzonden is. Zo weet je exact wanneer de box aankomt en je dus eigenlijk een goed excuus hebt om die bewuste dag thuis te blijven, de box aan te nemen om vervolgens direct te kunnen genieten van de pareltjes die Hop in de Box die maand weer speciaal voor jou heeft verzameld. En pareltjes zijn het. Ik ben dan wel een vrouw, maar wie heeft ooit gezegd dat een vrouw geen bier zou kunnen drinken? 😉 Ik heb een zwak voor biertjes EN daar komt bij, ik ben ook nog een sucker voor mooie flesjes. Bas blij, de mooiste flesjes blijven dan in huis pronken.


Deze pareltjes van Oostenrijkse Brouwerij; BREW AGE! Alleen de etiketten zijn al fantastisch. We hebben een;

- HOPFENAUFLAUF Pale Ale - 5,4% 330ml 
- DUNKLE MATERIE Black IPA - 6,9% ​​ 330ml 
- AFFENKÖ​NIG Imperial IPA - 8,2%​​ 330ml 
- NUSS KNACKER Barley wine - 10% 300ml

Dus dit soort flesjes bedoel ik, dat is toch eeuwig zonde om ze weg te gooien? Bij iedere nieuwe maandbox vindt je ook een informatie boekje. Hieraan staan de bieren beschreven en het verhaal achter de brouwerij. Erg interessant!

Nog iets leuks; Ik weet nog dat ik Bas net leerde kennen en ik aan hem vroeg of hij een stukje chocola wou - Maar MR de Goede zat aan zijn ijskoude biertje en naar zijn zeggen hoort daar geen chocola bij. Ha ok, ik vond hem altijd maar een kleine aansteller. Ik bedoel, chocola kun je toch overal bij eten? Nu moet ik inderdaad de kant van Bas kiezen, normaal bier en chocola gaan niet samen. Wat wel samen gaat met de speciaal bieren van Hop in de Box dat vindt je in het boekje. Zo kun je de Pale Ale van deze maand drinken bij Margarita pizza, Vistacos, licht gekruide kipcurry. De black IPA met Blauwe kaasburger, Chili con carne of een heerlijke chocola-framboos muffin! De Imperial IPA drink je met Kruidige chicken wings, hete vleesburrito, rib gebraden op de barbecue of karamel cheesecake. En de Barley wine met gekonfijte eend, varkensschnitzel met zuurkool. Onwijs gaaf dat dit erbij staat toch? Zo weet ik als de vrouw des huizes ook precies waar ik Bas op het moment van dat ene biertje mee kan verrassen ha!

Oh enne, wat ook erg leuk bedacht is door de mensen van Hop in the Box - op de achterkant van ieder boekje vindt je een invullijst voor de verschillende bieren. Zoals Uiterlijk, geur en smaak! Notities maken om het vervolgens niet meer te vergeten. Als je net zo een grote bierLOVER bent als Bas dan snap je waarschijnlijk waarom!

Credits foto: www.instagram,com/degoedebas88
Credits foto; www.instagram,com/degoedebas88
Ps; Bas plaatst met flinke regelmaat verschillende bieren op zijn Instagram, zo ook van de Hop in the Box bieren. De moeite waard om even een kijkje te nemen. 

Iedere maand wacht je dus vol spanning af wat er voor lekker te vinden is in de maandbox. Het is altijd weer een verrassing. Zo ook deze 2 voorgaande boxen. Voornamelijk de April box als ik Bas mag geloven. Dit was een box met verschillende speciaalbieren in blik van de brouwerij Sixpoint uit Brooklyn. Ik heb ze zelf ook geproefd en stiekem zijn ze inderdaad ERRUG lekker. Ook hier horen natuurlijk weer "food tips" bij. Zo eet je bij de Bengali - Spareribs van de BBQ, gekruide tonijnbroodjes of blauwe kazen. Bij The Crisp hoort Kip, Garnalen of witte kazen, Global Warmer is lekker met Gerookt spek, chili en Cheddar kaas. En zeevruchten, salades en geitenkaas hoort bij de Sweet Action.

Dan hebben we ook nog een leuke box van Mei. Hierin vond je de bieren van Freigeist. Helemaal uit Duitsland vanaf een zigeunerbrouwerij. Dit doordat de brouwerij geen vast adres heeft, maar gebruik maakt van de ketels bij andere brouwerijen. Ik vond vooral de flesjes uit de deze box erg leuk en apart. Zo zie je; Je leert echt allerlei verschillende speciaalbieren kennen waarvan je hoogstwaarschijnlijk het bestaan niet eens wist. Ik denk dat le paps, schoonpaps of de paps van je kind(jes) hier erg blij van wordt. Als je nog geen cadeautje hebt kunnen scoren is Hop in de Box een gigantische aanrader. En het allerleukste; zit er nou een box bij waarvan de bieren echt verrukkelijk zijn? Je kunt zo lang de voorraad strekt deze bieren gewoon opnieuw bestellen. Wij kunnen je alvast verklappen dat je eigenlijk iedere box wel weer opnieuw zou willen bestellen. Dat heeft niet meer uitleg nodig toch?

Als je je aanmeld bij de Hop in the Box club maak je dus je keuze hoeveel maanden je de box wilt ontvangen. Het bedrag maak je over en na bevestiging van de betaling wordt de box naar je toe gestuurd. Je hebt je box met 2 tot 5 dagen in huis. Bestellen voor Vaderdag kan dus nog makkelijk! Ik denk, of eigenlijk weet ik zeker dat er GEEN gaver cadeau bestaat voor Vaderdag. Dat kan Bas natuurlijk beamen 😉 Ik weet namelijk uit betrouwbare bron dat hij iedere maand weer, niet kan wachten tot de box arriveert en meteen foto´s kan gaan schieten.Hop in the Box is ook te vinden op Facebook, Twitter en Instagram

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.