Vajèn haar babykamer voor € 0.50


Wow, dat mocht even duren. De babykamer hoefde niet meer gemaakt te worden hoor haha! Al weken, of wat zeg ik... maanden beloof ik om jullie een kijkje te geven in Vajèn haar babykamer waar wij € 0.50 voor hebben betaald! Ja echt, een 50 hele eurocent! Inmiddels is Vajèn haar kamer "bejaard", om er maar even een naam aan te geven. Haar kamer is nog exact zo als wij hem hebben gemaakt voor haar geboorte. Nou ja, na haar geboorte haha. Ze is alleen verhuisd naar een grotere kamer om te plek te maken voor Esra. Zij een grotere kamer met oog op de toekomst en Esra dé babykamer. Zoals ik al zei, alles is nog hetzelfde. Daarom staat er ook een -van babykamer naar meisjes meisjes kamer makeover- op de planning. En uiteraard geen ledikant meer, maar een echt grote meiden bed! Op hoop van zegen ha! 

Het eerste item is de commode. Als je fan bent van Ikea, zal het je vast opgevallen zijn dat dit een Ikea commode is ha! Maar hoooo, niet zo snel. Wij hebben hem namelijk niet bij Ikea gekocht. Nee, dit is de beruchte commode waar wij € 0.50 voor hebben betaald. Yes! En dat is eigenlijk het enige wat wij aan de babykamer hebben gespendeerd. Oke, met een klein beetje vals spelen. De commode won ik namelijk via een Facebook veiling voor ons dorp en omstreken. Niemand had verder een bod gedaan waardoor ik dus had gewonnen. Bas geloofde het eerst nog niet zo haha. Maar toch was het echt waar. Het is namelijk zo op die veiling, dat je mag beginnen met € 0.50 bieden. Misschien zit dit ook bij jou in de omgeving? Super handig in ieder geval. En dus ging wij vol goede moed de commode ophalen. Hij was praktisch nieuw. Maar omdat het een echt Ikea kleurtje had, wou ik hem wel een mooi kleurtje geven welke ook in Vajèn haar kamertje paste.

Zo gezegd zo gedaan. De commode maakt ik met de greywash verf grijs en ik liet het bovenste randje van de commode wit om hem daarna roze te maken. Zo kwam toch het roze van de kast ook weer terug in de commode. En de plankjes, die heb ik beplakt met plakplastic. Deze had mijn moeder nog liggen. Het past toch perfect bij het memobord? Toeval!

Wij hebben vooral veel spulletjes mogen krijgen van de mensen om ons heen. Zoals dit memobord. Die heeft Vajèn gekregen toen zij nog in mijn buik zat van haar oma - mijn moeder-. Leuk verhaal wel, want wij hadden een echo en zouden dan eventueel al kunnen zien wat het zou worden, een jongen of een meisje. Mijn moeder was er heilig van overtuigd dat het een meisje zou zijn en zodoende kocht zij een echt meisjes memobord. Heeft niet meer uitleg nodig toch? 

Op het bord hangen voornamelijk speldjes voor in Vajèn haar haren. En wat niet mocht ontbreken zijn de sokjes waar wij dé bewuste Facebook foto mee hebben gemaakt, om te wereld te laten weten dat wij zwanger waren. Een item wat je echt voor altijd koestert. En de andere sokjes? Dat zijn 4 verschillende waarvan de andere op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Dit moest vast heel herkenbaar zijn?! Op het eerste haakje onder het memobord hangt Vajèn haar eerste echte "mee naar huis" pakje! EN daarnaast de speen die Vajèn heel lang in heeft gehad, tot het tijd werd voor een nieuwe. Ook zoiets dierbaars! Tenminste... voor mij! Het groen-achtige bordje met tekst hebben wij wederom van mijn moeder gekregen. Het allereerste item wat wij kregen nadat wij vertelde zwanger te zijn. De tekst, ik was meteen verliefd. De hanger "It's a Girl" kregen wij na de geboorte van Vajèn, hier hingen allemaal cadeautjes aan. Erg leuk! Ook die moest natuurlijk een plekje krijgen in haar  babykamer. Oh enne, zie dat roze rokje in het midden? Weer zo een item die ik voor altijd koester en never nooit, met geen haar op mijn hoofd ga weggooien haha. Het rokje waar Vajèn haar cake smash mee heeft gedaan voor haar eerste verjaardag. 


Het krukje en het kussentje met het super lieve konijntje kreeg Vajèn van haar tante, die haar kamer aan het ombouwen was naar een echte grote dames kamer! Vajèn weer een mazzeltje! Deze twee leukerds zijn er trouwens pas later bijgekomen. Maar het is te leuk om het niet even aan jullie te laten zien. 


Dit vind ik ook een leuk item uit de babykamer. Het bedje! Deze mochten wij na een oproep op Facebook gratis ophalen. Gratis inderdaad! Alles zat erbij. Gelukkig dat ik was, want ik wou een ouder bedje die ik zelf helemaal zou gaan opknappen. Bingo dus!!! Dit heeft echt heel wat werk en tijd gekost. Poeh, bloed zweet en tranen. Nee, echt hoor. Ik heb het bedje helemaal met de hand geschuurd en laat ik vooral even niet vergeten te benoemen dat het bedje spijltjes heeft aan de zijkanten, geweldig haha. Maar uiteindelijk heb ik er - al zeg ik het zelf - wel een uniek en mooi exemplaartje van weten te maken. Nadat ik het bedje geschuurd had, ben ik met de greywash verf van Action aan de gang gegaan. Dat heeft het bedje echt helemaal afgemaakt. En de verf heb ik bij mijn moeder uit de schuur gevist.

Ik zou bijna de klamboe vergeten! Die was ooit van mijn zusje geweest en lag maar te verstoffen. Oh enne de piekstok hebben wij wel zelfs aangeschaft. Beetje vals spelen haha.


Unicorn liefde ♥ Mag natuurlijk niet ontbreken in Vajèn haar kamer. En Olaf, oh uiteraard! Olaf is Vajèn haar favorietje. De getekende Olaf heeft mijn zusje voor Vajèn gemaakt. Super lief. Iedere avond moet ze altijd even zwaaien naar Olaf voor ze naar bed gaat. 


Oehh de kast! Dat is stiekem ook wel het echte pronkstukje van de kamer. En het meest leuke is dat ook deze gratis was. Haha, bizar he? Er zetten iemand hier bij ons in het dorp, de kast op Facebook in een weggeefhoek-groep. Misschien kennen jullie dit wel? Een groep waarmee je spullen gratis weggeeft. Je zet dan in de reacties dat je mee doet. En wie weet wordt je dan uitgekozen. Dit deed ik en vervolgens mocht ik de kast komen ophalen. Zielsgelukkig, want wij hadden nog geen kast voor Vajèn. Het was een flinke klus om de kast boven te krijgen, uit elkaar en eigenlijk was dit voor mij ook een stuk praktischer met verven. Want, de kast was groen. Niet een erg vreemde of lelijke kleur, maar het paste niet bij wat ik in mijn hoofd had. Als ik al wat in mijn hoofd had haha. 

Ik verfde de kast met de greywash verf die ik ook gebruikte voor de commode en het ledikantje. De kast heb ik een aantal keren moet verven, ik was namelijk zo stom om de kast niet eerst af te schuren. Om de kast helemaal af te maken heb ik gekozen voor deco verf van Action.. roze. Ook deze vond ik trouwens bij mijn moeder in de schuur. En uiteraard knopjes voor de deuren. Die zaten er natuurlijk wel al op, maar dit waren houten knopjes. 


De vogel kapstokjes verkochten ze bij Wibra. Deze vond ik zoooo leuk. Ik kreeg ze van mijn zusje. 
En daarmee is er ook een einde gekomen aan dit "budget babykamer" artikel waar wij al heel wat enthousiaste reacties op heb gehad. Ik vind persoonlijk geen bal aan om naar een babywinkel te stappen en daar een babykamer uit te zoeken. Klinkt misschien vreemd, maar ik hou van unieke dingen die niemand anders heeft. En ben ik daarbij ook nog eens een echte koopjesjager. Alles moet zo mooi mogelijk, maar voor zo weinig mogelijk. Raar trekje? Misschien! Maar des te meer money penny erover blijft voor andere leuke dingen voor de babykamer(uitzet). Het geeft mij in ieder geval een geweldig gevoel als zoiets als dit, met eigenlijk niets toch iets onwijs moois is geworden. 

Een paar tips van mij: 

- Marktplaats is de key. Daar kun je erg veel leuke spulletjes opsnorren voor bijna niks. Kijk dan vooral even naar de advertenties die er al wat langer op staan. Grote kans dat je dan de prijs nog verder naar beneden kunt krikken. 

- Kringloop winkels zijn ook zoiets. Spullen waar die bewuste mensen niks meer aan hebben, maar jou misschien wel heel blij mee kunnen maken voor een prikkie. 

- Snuffel eens bij je ouders/grootouders in de schuur of zolder. Misschien kom je nog wat leuks tegen wat je kunt gebruiken. 

- En natuurlijk Facebook. Tegenwoordig wordt dit medium zoveel gebruikt voor verschillende verkoop doeleinden dat je hoogstwaarschijnlijk ook hier het 1 en ander vandaan kunt toveren. 

Creatief denken doet wonderen, zo blijkt maar weer!