Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Sudocrem alleen voor kids? No way!


Iedereen die een kleintje heeft of heeft gehad weten allemaal dat een pot Sudocrem onmisbaar is in de luier attributen stash. Hier zijn er er al een aantal potten doorheen gevlogen. Niet omdat wij het alleen op de rode bips van de meisjes smeren, maar wist je dat je Sudocrem ook voor tig andere dingen kunt gebruiken? Vandaag een paar handige tips. Ook voor als je geen mama bent kan het geen kwaad om een pot in huis te hebben staan. You never know! 

  ► Gezichtsmasker
Dit klinkt waarschijnlijk heel erg bizar, maar wist je dat deze beauty hack al een tijdje rond zwerft in het land der sterren? Uhu.. die bekende gezichten weetje wel?! Die dus. Nog niet heel erg bekend bij de meesten, maar je kunt deze witte pasta crème perfect gebruiken als gezichtsmasker. Niet te hard van stapel lopen, 1 keer per week is genoeg hoor. Maak met de Sudocrem een masker op je gezicht. Dit gaat iets moeilijk dan het nu misschien klinkt. Een beetje handigheid is wel "handig". De Sudocrem laat je de de hele nacht in je gezicht trekken en wast het de volgende ochtend van je gezicht af. Fris en fruitig wakker worden doen die sterretjes dus zo. Oh enne, wel met een handdoek op je kussen slapen.

Pukkeltjes
Oftewel pukkels, pukkeltjes or what so ever! Als je last hebt van die vervelende rode aanhangsels met eigen hartslag vind je het vast niet vervelend om het Sudocrem trucje toe te passen? Nee? Ok! Smeer een beetje Sudocrem op je pukkeltjes. meteen verminderd het de roodheid en je pukkel krijgt op deze manier geen schijn van kans om verder te "groeien". Maarre, verwacht niet meteen dat je pukkels als sneeuw voor de zon verdwijnt he? Anders was Sudocreme geen Sudocrem maar een rete dure anti pukkel crème.

Na het scheren
Voor de papa's en de mama's of de juist nog niet mama's en nog niet papa's. Na het scheren hebben wij vrouwen vooral last van roodheid. Niet altijd, maar zo nu en dan besluit ons lichaam even te protesteren tegen het leed wat scheren heet. Maar ook de mannelijke versie van de ons kamt vaak met ditzelfde probleem. Ja dames en heren, Sudocrem to the rescue!!

Rimpels
Tsja, of dit echt werkt? Wie wil proefkonijn zijn? Ik heb hier en daar wel wat kraaienpootjes, ouderdom komt met gebreken heb ik mij wel eens laten vertellen. Maar dan ben ik dus mooi te laat met smeren van Sudocrem onder mijn ogen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Dus mocht je dit lezen en zit je nog in de bloei van je leven? Sudocrem voor de aankomende rimpels!

Muggenbeet
Ogh, die jeuk van die muggenbulten. Waaaardeloos! Vorig jaar zomer werd Vajèn helemaal lek geprikt door die rot beesten. Ik merkte gauw dat eigenlijk niets hielp tegen de jeuk, behalve sudocreme. God, dit is onze redding geweest om het open krabben van hoofd, schouders, knie en teen tegen te gaan.

Primer
Nog zo een geweldige beauty hack die razend populair is. Mocht je deze nog niet hebben gehoord; Sudocrem werkt perfect als primer onder je make-up. Niet teveel uiteraard. Gewoon een klein beetje. Dit zorgt voor een extra matt laagje op je huid. Ook prima te gebruiken als Oogschaduw basis. Nogmaals, niet teveel!!!

Haarverf 
Als je je haar verft heb je vaak langs de haarlijnen de klodders verf zitten. En als je deze niet snel genoeg weghaalt zit je dus mooi gebakken met een paar mooie extra verf vlekken op plekken waar je ze liever niet wilt zien. Dus, een beetje sudocrem langs je haarlijn smeren. Beschermlaagje!

Verkoudheid
Dit probleem overkomt de beste, een droge en vooral schrale neus tijdens de verkoudheid. Non stop je neus snuiten/afvegen. Geweldig zo een rooie dop, NOT! Beetje Sudocrem onder je neus doet wonderen. Het ziet er misschien niet stijlvol en classy uit, maar hey dat is verkoudheid ook niet.

Na het plukken van je wenkbrauwen
Deze pas ik sinds kort toe en het werkt! Hooray! Na het plukken/epileren van je wenkbrauwen is je huid rondom dat gedeelte vrijwel altijd rood. Een mini beetje Sudocrem doet dat laten verdwijnen.

Verbrand
Nu de zomer weer in aantocht is, althans.. het zonnetje laat anders nog best even op zich wachten helaas. Maar zodra de zon zich weer volop laat zien gaan wij massaal bruin bakken. Niet voor iedereen zonder slag of stoot. Ik verbrand vrij snel voordat ik uiteindelijk bruin ga worden. Ben je verbrand? Geen nood! Ook hier is je good old friend Sudocrem weer. De zink in de deze crème verricht magische wonderen voor je huid, zo blijkt. Je kunt de pot Sudocrem ook in de koelkast laten staan voor extra verkoeling na het verbranden.

Droge voeten
Deze heb je vast wel eens eerder gehoord. Er zijn namelijk een tal van producten die je op je voeten kunt smeren, je je sokken aan moet doen tijdens je nachtelijke schoonheidsslaapje en de volgende dag zijn je voeten herboren. Ooit heb ik dit een keer geprobeerd met Vicks, burn burn burn! Het deed niet veel voor mijn voeten. Maar ik was toen ook zwanger, dus waren mijn hormonen misschien TEveel aanwezig?! Geen idee! Er word beweerd dat je dit ook kunt doen met Sudocrem voor droge hielen/voeten. Proberen waard!

Wondjes/schaafplekken
Eentje waarbij ik zelf ook zweer! Namelijk, Sudocrem smeren op wondjes en schaafplekken. Door de zink zou je huid sneller herstellen. Ook fijn als je mini is gevallen en een schaafwondje heeft. Sudocrem does it.

Droge plekken
Ik heb vooral droge scheenbenen. Hoe vaak ik ze ook insmeer, het maakt niets uit. Babyolie, voedende crème? Noop! Het werkt niet voor mij. Maar Sudocrem daarin tegen doet uitstekend zijn werk tegen die droge plekken. Of bijvoorbeeld je ellebogen? Dat zijn van die bloedje irritantje plekken die snel droog worden.

► Speelgoed
Last but not least, heb je nou helemaal niks aan de tips hierboven? Dan kun je altijd nog je kleine spruit met een pot Sudocrem laten spelen. Hartstikke leuk en plezier gegarandeerd. Tenminste, voor je spruitje!  😉 En dit laatste is natuurlijk een grapje met een knipoog! Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.