Ohjee, Sex na je bevallingAhhhh een gevoelig onderwerp onder de dames die bevallen zijn. Of misschien hik je er nu al wel tegenaan terwijl je nog zwanger bent en je al verder vooruit kijkt. Er is een watermeloen door een donut gat gekropen en eerlijk is eerlijk.. als je dit net als vrouw hebt doorstaan (GIRLPOWER) dan sta je echt niet te springen om je geliefde alle hoeken van de kamer te laten zien nu je buik niet meer in de weg zit. Nou zul je ongetwijfeld vrouwen om je heen horen die na een aantal dagen direct hun partner weer willen bereiden maar echt.. hoe dan???

Laten we eerst even die taboe doorbreken... waarom is het zo raar om daarover te praten? En dan bedoel ik natuurlijk die sex na de bevalling. Iedereen die een kind op de wereld heeft gezet of gaat zetten heeft er mee gedeald of moet er nog mee dealen. Want tsja, het is toch best wel een beetje erg spannend, die eerste keer na je bevalling... 

Regelmatig kreeg ik de vraag tijdens mijn beide zwangerschappen "Heb je nog wel gewoon sex? Kan dat wel?" Maar natuurlijk kan dat. Dat is wel een ieder voor zich uiteraard, maar ik ondervond geen problemen alhoewel het de laatste weken niet echt prettig was met een dikke buik. Ja hoe doe je dat?! Soort van acrobatische toestanden in bed. Maar goed, die vraag wordt niet gesteld als je bent bevallen, ik bedoel zou dat niet veel logischer zijn? 

Inmiddels heb ik 2 bevallingen achter de rug en de ene bevalling is de andere niet. Mijn eerste bevalling was snel en mag ik zeggen pijnloos? Tenminste, dit heb ik zo ervaren. Ik was niet uitgescheurd en had geen knip. Hooray!!! Voor het herstel van mijn rommeltje down under was dat natuurlijk een prettige bijkomstigheid. Na 3 weken dacht ik weer klaar te zijn om even een potje los te gaan met Bas.  Ik was stront zenuwachtig.. maar het verliep allemaal erg fijn en uiteindelijk ben ik er zonder "kleerscheuren" vanaf gekomen! Maar spannend was het zeker.  Deze keer na mijn bevalling dacht ik er heel anders over.. ik moest er echt helemaal niks van weten. Althans de eerste weken. Ik heb zelfs geroepen dat ik nooit meer kinderen op de wereld ga zetten hahaha! Oke, dat terzijde.... 

Deze keer duurde het allemaal iets langer. Ik had nu wel 2 kleine hechtingen en die bleven er ook verdomd lang in hangen. Dit maakt dé daad er ook niet prettiger op natuurlijk. Hét bewuste moment was ook ergens tussen de 3 en 4 weken in. Ja, dit vertel ik je gewoon in geur en kleur. Omdat het zo verdomde belangrijk is dat JIJ juist jij je er prettig bij voelt en dat het echt normaal is om weer sex te hebben nadat je bent hersteld van je bevalling. Daarom heb ik mijn beide - sex na de bevallingen - met elkaar vergeleken en deze lijken in de verste verte niet op elkaar, echt totaal niet! En daarbij komt ook nog, de één is de ander niet. Zo zijn er dames die na een paar dagen alweer van bil willen en andere dames wachten liever tot het complete zaakje weer helemaal genezen is. Ik denk dat ik mijzelf kan aanschuiven in het rijtje ergens tussen deze 2 in. Misschien kunnen we die hormonen de schuld geven? 😏 Anyway, beide keren was reten spannend. Daar ga ik geen doekjes om winden. Zie je er echt als een berg tegenop? Dan heb ik hieronder een aantal tips voor je verzameld. 

Doe het pas als je er zelf helemaal achter staat, anders voelen jullie je beide niet erg prettig tijdens de daad en pakt het zeker voor de vrouw niet even fijn uit. 

Doe alsof het je aller eerste keer is. Hoe zie jij die perfecte eerste keer? Romantisch? Lief en teder? Je kunt hem zelf helemaal invullen. Misschien zelfs wel met een leuk setje om het toch op een andere manier iets van spannend te maken. 

Praat er ook vooral over met je geliefde. Hij zal er hoogstwaarschijnlijk eerder zin in hebben dan jij. Blijven praten is the key. Als je er echt nog niet aan toe bent maar je hebt wel de behoefte om je geliefde eens goed te verwennen? Dan zijn er natuurlijk ook andere hulplijnen die je in kunt zetten, je hand bijvoorbeeld 😉

Zorg voor rust. Ik bedoel, jullie zitten er beide niet op te wachten als het moment daar is en de kleine mini begint te huilen omdat hij of zij honger heeft. Even een beetje plannen. Want tsja... jullie zijn tenslotte ouders. 

Geef je over aan het moment. En daarmee bedoel ik.. niet verkrampen. Ja dat klinkt lekker makkelijk he? Maar als je het gevoel hebt dit wel te doen.. stoppen! Dan ben je er nog niet klaar voor en ga je de boel alleen maar forceren. Daar hebben jij en je partner helemaal niks aan. 

Laten we vooral de anticonceptie niet vergeten in dit artikel en het lijstje van tips. Tenzij je direct na je bevalling natuurlijk weer zwanger wil worden, dan is het een ander verhaal. Maar men weet over het algemeen dat je zeer vruchtbaar bent nadat je bent bevallen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 nietwaar?! Dit is mij ook flink in gepeperd door de verloskundige. Stel dat je een week of 2 na je bevalling zin hebt in sex, gewoon even in het gekste geval en uiteindelijk loopt het ook uit op sexy time... dan weten we ook allemaal dat de pil nog niet voldoende in je lichaam is opgenomen om je überhaupt te beschermen tegen hetgeen wat zaadcelletjes heet. Dus, dan neem je uiteraard een alternatief. Het is maar een tipje.. 😉

Mag ik je dan nu erg fijne tip meegeven? Als je helemaal nog geen zin hebt in al die polonaise aan je lichaam, misschien is het dan een fijne tip om te beginnen met een beetje "friemelen" zoals dat vroeger wel eens genoemd werd. Aan de hand daarvan maakt het voor jou die keuze misschien iets makkelijker of je wel of niet klaar bent voor the real deal. 

Ga pas sex hebben als je helemaal bent gestopt met vloeien. Doe je dit niet, dan loop je mogelijk infectie gevaar. Jaja, ook dit is er ingepeperd door de verloskundige. 

Welk standje ga je aannemen tijdens die eerste keer? Als ik zo een bemoeial mag zijn en je daarover een tip mag geven, neem jij het voortouw en ga on top. Zo kun jij namelijk bepalen wat er gebeurt. Wel zo prettig, zeker als je wat meer gespannen bent. 

Maar dames, bovenstaande zijn slechts een paar tips uit de velen. De allerbelangrijkste tip heb ik natuurlijk al genoemd. Zorg dat jij je er goed bij voelt en misschien moeten we de man in dit verhaal niet vergeten. Praat vooral met hem over je gevoel, hoe je erin staat, wat jij wil of juist niet wil. Mocht je bij dit alles toch niet helemaal oke zijn.. knuffelen met je partner doet wonderen. Echt waar!