Doorgaan naar hoofdcontent

Zo onderga jij een oxytocine boost

Gaat er een belletje rinkelen bij het horen van het woord Oxytocine? Ook wel liefdeshormoon, knuffelhormoon of bindingshormoon genoemd. Dit zijn bijnamen die gegeven zijn aan oxytocine . En zoals deze bijnamen doen vermoeden speelt oxytocine een belangrijke rol in de menselijke binding. Dit stofje komt onder andere vrij tijdens de bevalling en borstvoeding. Dit maakt dat oxytocine de sleutel is tot de band tussen ouder en kind.  Seksuele intimiteit, knuffelen, zoenen, het zijn allemaal activiteiten die de productie van oxytocine aansturen, wat tegelijkertijd ook de banden tussen volwassenen kan versterken. Je lichaam produceert van nature oxytocine, maar we kunnen er altijd een schepje bovenop doen om je oxytocine aanmaak te vergroten.  Yoga In 2013 is er een onderzoek geweest waaruit blijkt dat yoga kan helpen om de productie van oxytocine te verhogen.  Naast de hogere productie van oxytocine heeft yoga op veel meer manieren invloed op je happy hormonen. Zoals Dopamine. Die beter beke

Musthave voor je mini - De KipKep Blenker PonchoIk ben een grote sucker voor handige, trendy en leuke items voor mijn mini's. Zodoende heb ik sinds kort kennisgemaakt met KipKep. Een merk wat staat voor liefdevolle luxe. Producten die meehelpen het leven van jonge ouders makkelijker te maken. Misschien ken je KipKep wel van de Woller. Een erg bekend product voor de kleine mini's. Hierover volgt later een aparte post. Want ik wil je natuurlijk wel uitgebreid vertellen over de producten. Vandaag onze ervaring met de KipKep Blenker Poncho


"Het begin
KipKep is ontstaan vanuit eigen wensen en ervaringen van de oprichters Saskia en Janneke. Tijdens een gesprek als jonge moeders onder elkaar, vertelde Saskia enthousiast over een voedingsdoek om beschut borstvoeding te geven. Janneke bekeek de doek met haar productontwerpers-oog en zag kansen voor verbeteringen. Zo ontstond de Feedi en werd KipKep geboren. De Feedi was het begin van een reeks mooie producten als de Bib, de Blenker en de fantastische Woller. Alle producten worden van A tot Z zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Er wordt gekeken naar de praktijk in combinatie met uiterlijk, kwaliteit en liefdevolle aandacht voor je baby. Alles wordt gegarandeerd kinderarbeidvrij (wel zo fijn) en zoveel mogelijk natuurvriendelijk geproduceerd. Het trendy design wordt nooit uit het oog verloren!"Ik vind het prachtig dat 2 jonge mama's vanuit een fantastisch idee als een voedingsdoek, zoiets moois hebben opgezet, KipKep! Een bedrijf wat alleen maar groeit en groeit. 


Tijd voor de verpakking, want jeetjemina wat is deze onwijs leuk ingepakt. Bovenop zie je de Woller die dus in een andere post voorbij komt en ik jullie hier uitgebreid over ga vertellen. Het is in ieder geval een groot feestje om dit met je kleintje uit te pakken. Vajèn was zo enthousiast dat ze verpakking van de Poncho er direct afscheurde. Van wie zal zij dat toch hebben!

Laat ik je eerst wat leuks vertellen over deze poncho. Dit is de navolger op de Blenker doeken. Een multidoek kun je het wel noemen. Als je het mij vraagt ook een musthave voor deze zomer. De Blenker Poncho is gemaakt van Hydrofiel katoen. Veel fijner als badstof, dit wil namelijk nog wel eens gaan jeuken op die tere huidjes van onze mini. Omdat de poncho gemaakt is hydrofiel katoen maakt het de poncho licht in gewicht en super zacht ♥Er zijn 2 maten beschikbaar; Maat S (1 tot 3 jaar) en maat M ( 3 tot 5 jaar). Vajèn kreeg maatje M. Deze is nog ietwat ruim, maar ze kan er in ieder in groeien = langer plezier van deze poncho! Je kunt alle kanten op met deze poncho. Mee naar het strand, tijdens een picknick, na zwemles, maar ook gewoon voor in de tuin. Zoals wij hier hebben gedaan op de foto's. De Blenker Poncho is echt een uitkomst. Heerlijk tijdens het spelen in de tuin en af en toe een plonsje in het badje. En die plons natuurlijk wel zonder Poncho! Uit het badje, snel de poncho om en drogen maar. Ik vind het trouwens geweldig dat hij wat groter is, op deze manier word Vajèn nog extra beschermd tegen de zon.  

Luchtig mag je wel zeggen. Ze wou hem namelijk niet meer uit doen haha! Hoewel de mouwtjes nog wat lang zijn voor haar, vermaakte zij haarzelf prima in de tuin met de poncho. Lekker zwieren! En mama vind hem ook geweldig. Hij is namelijk licht, wat voor je mini op zich al een groot pluspunt is natuurlijk. EN het design. Daar ben ik echt verliefd op. Vajèn heeft de Sweet Pink variant. Roze streepjes, gewoon echt een meisje meisje poncho. Inderdaad; Liefdevolle luxe ♥ Mijn eigen kleine zuurstokje!  

De Blenker Poncho is ook nog verkrijgbaar in de volgende kleuren; Sweet Blue, Pink, Blue en verschillende designs met deze kleuren. Verder heeft de poncho ook nog een mutsje, welke voorgevormd is. Hooray voor zonbescherming! Ik kreeg het alleen niet voor elkaar om Vajèn met het mutsje op, op de foto te zetten haha. En natuurlijk de roze lusjes om de poncho vast te strikken. 

Wij namen de proef op de som met water, want KipKep zegt dat de Blenker Poncho water opneemt en snel droogt. Eigenlijk kan ik dat alleen maar beamen. Geen mini meer die wij in handdoeken met wurmen, en wat eigenlijk ook helemaal niet lekker zit. Ook is de poncho razendsnel droog. Dat verbaasde mij nog wel het meest. Je dropje kan dus ook veilig weer me in de auto, met de poncho om zonder dat je auto zeikerdje nat is. Klein detail, groot voordeel. Althans, vanuit het oog van de man denk ik haha. 

Laten we het dan ook nog even hebben over je vakantie, ik bedoel.. als je op vakantie gaat neem het liefst zo weinig mogelijk mee of in ieder geval, alles moet zo min mogelijk ruimte in nemen. Handdoeken bijvoorbeeld, die nemen een grote ruimte in. Maar de poncho? Gewoon niet! Je stopt hem overal tussen. Je kunt hem namelijk heel klein opvouwen. Meer ruimte voor andere rommeltjes in je koffer. Ik ben er in ieder geval blij mee, want deze mama neemt altijd TEveel rotzooi mee waardoor er voor de nodige zaken eigenlijk geen ruimte meer is 😅 

Ik denk dat ik namens mijzelf en Vajèn spreek als ik je vertel dat dit een WARE Mustahve is! Of je nou op vakantie gaat, gaat zwemmen, een leuke picknick, het strand gaat bezoeken of gewoon thuis in de achtertuin tijdens een zonnige dag, met alle attributen zoals zwembadje etc etc, de Blenker Poncho is je BFF! Maar dan ook gewoon echt je BFF! Eenmaal deze poncho in je bezit, dan ben je hoogstwaarschijnlijk net zo enthousiast als mij en wil je niks anders meer! Ik kan niet wachten tot Esra ook de Blenker Poncho aankan. Nog...... 8 maanden 😏 

Vajèn woont inmiddels in haar poncho, en deze mama kan het beter uit haar hoofd laten om hem uit te doen, want ohja... dan zwaait er wat haha. Heerlijk! Enne prijs kwaliteit? Ha, meer dan de moeite waard! 

Op de foto's hieronder kun je nog even goed spieken hoe mooi de Blenker Poncho eigenlijk is! 


Nog even alle fijne puntjes op een rijtje. De Blenker Poncho; 
- Gemaakt van Hydrofiel katoen wat hem licht in gewicht maakt
- Een super zachte badcape
- Multifunctioneel
- Vocht opnemend
- Droogt gigantisch snel
- Uitermate geschikt voor een zonnige dag door het mutsje
- Dicht te strikken door de lusjes aan de zijkanten
- Overigens kan de Poncho in de droger en is zelfs te wassen op 60 graden!
- Neemt geen ruimte in beslag in je koffer of strandtas
- Mooi design

De Blenker Poncho's zijn te koop bij, natuurlijk KipKep.nl EN in prijs verlaagd! 
Prijs maat S € 26.95
Prijs maat M € 29.95

Populaire posts van deze blog

Zwangerschapstesten van Action

Het moment is daar... na een lange wachttijd mag je eindelijk een zwangerschapstest tevoorschijn toveren. Spannend! Er zijn zo ontzettend veel zwangerschapstesten dat je eigenlijk door "de bomen het bos niet meer ziet".

Soda - wat kun je er allemaal mee doen? Mijn tips

Een zakje met kleine kristallen maakt het wondermiddeltje Soda. Het kost geen klap en kan gebruikt worden voor 1001 dingen. Als dat geen wondermiddel is dan weet ik het ook niet meer. Vroeger werd Soda veel gebruikt voor verschillende dingen, maar tegenwoordig kunnen we eigenlijk ook niet meer zonder. Vandaag een paar handige tips wat je allemaal met soda kunt doen naast het schoonmaken van pannen en potten.

Diy - Kledingverfrisser

Als ik ergens een hekel aan heb, kleding met rare muffe geurtjes. Bijvoorbeeld kleding wat je al een tijdje niet hebt gedragen en in je kast muf ligt te worden, brrr. Al zolang ik mij kan herinneren gebruik een kledingverfrisser. Het liefst eentje die ik zelf heb gemaakt. Ohhh dat ruikt zo lekker. Het liefst zou ik de hele dag met de fles in mijn handen lopen.